De toekomst van bitcoin laat zich lastig voorspellen. Wel kunnen we vaststellen dat de cryptomunt de meest winstgevende investering van het decennium is.

De prijs van de eerste cryptomunt ter wereld was aan het eind van 2019 met 62.500 procent toegenomen ten opzichte van 2010. De vraag is wat de toekomst in petto heeft.

Als het verleden ons iets heeft geleerd, is het dat de toekomst van bitcoin net zo innovatief kan worden als het eerste decennium, alsook beschreven in boeken zoals “Het tijdperk van cryptovaluta”.

Bitcoin blijft baanbrekend

Het begon allemaal in 2009, toen de eerste bitcoin – ook wel het internet van het geld genoemd – het levenslicht zag. De bedenker van de cryptovaluta schuilt achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto.

Anno 2020 is de identiteit van deze persoon of groep nog steeds geheim. In mei 2010 vond de eerste transactie met bitcoin plaats: twee pizza’s van Papa John’s werden gekocht met 10.000 bitcoin. Dat stond destijds gelijk aan €36,-, terwijl de pizza’s €23,- kostten.

Sindsdien bereikten dezelfde bitcoins een piekwaarde van maar liefst €81,5 miljoen, zo blijkt uit deze informatieve tijdlijn.

Bitcoin wordt mainstream

Tussen 2011 en 2015 werd bitcoin mainstream. In februari 2011 stond bitcoin namelijk voor het eerst gelijk aan de Amerikaanse dollar. Dat wekte de belangstelling van veel beleggers en zorgde ervoor dat veel bedrijven bitcoin als officiële betalingsmethode begonnen te accepteren.

Jaren van gestage groei volgden, totdat bitcoin in 2017 een recordwaarde van €18.000,- bereikte. Tot op heden is dit nog steeds de hoogste waarde ooit. Nadat bitcoin zo spectaculair floreerde, daalde het overigens ook weer razendsnel. Eind 2018 was de cryptomunt minder dan €3000,- waard.

Bitcoin wordt mainstream

De toekomst van bitcoin

In mei 2019 gloorde er weer hoop aan de horizon, toen de waarde weer toenam tot €13.000. Voorspelt dit goeds voor de toekomst? Dat is vooralsnog lastig te zeggen. Bitcoin schommelde de afgelopen periode enorm.

Aan de ene kant is bitcoin minder geliefd, aan de andere kant zorgt de dalende populariteit en de daardoor dalende beloning er weer voor dat het kopen ervan dringend is, wat het weer populairder maakt. Ook dreigt er naar alle waarschijnlijkheid meer concurrentie voor bitcoin.

Maar als we het eerder genoemde informatieve artikel mogen geloven, kunnen we in ieder geval sensationele dingen verwachten: “We kunnen er zeker van zijn dat de toekomst van bitcoin net zo innovatief en opwindend zal zijn als zijn eerste decennium.”

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.