Op deze pagina vertellen we je alles over Toko Token. We kennen in de crypto wereld grote internationale exchanges en exchanges die vanuit één bepaald land opereren. In Nederland kennen we bijvoorbeeld Bitvavo die inmiddels ook veel internationale klanten heeft. De officiële cryptocurrency exchange van Indonesië is sinds 2019 Tokocrypto. 

In dit artikel nemen we daarom Tokocrypto onder de loep. We bekijken de native coin Toko Token en gaan in op de Toko Token verwachting voor de toekomst. Het is de bedoeling dat je na het lezen van dit artikel wat wijzer geworden bent over de exchange uit Indonesië en de potentie van de TKO coin. Wat gaat de Toko Token crypto doen?

Wat is Tokocrypto?

Tokocrypto is een exchange uit Indonesië en het eerste platform dat in het land goedgekeurd is door de Commodity Futures Trading Regulatory Agency Indonesia (BAPPEBTI). De bedoeling van het platform is om naast mensen de trading tools te bieden ze ook wegwijs te maken in de cryptocurrency wereld. Tokocrypto heeft sinds de oprichting al ruim 300.000 geregistreerde gebruikers.

Dit is een behoorlijke hoeveelheid gebruikers, maar de potentie in het land is nog veel groter. Het land heeft ruim 270 miljoen inwoners. Alleen hieruit kunnen we al opmaken dat de potentie van de exchange en daarmee de native token TKO groot is. 

Indonesië is een interessante ‘afzetmarkt’ voor de Tokocrypto exchange gezien de snelle groei van het internet daar. Google heeft in een rapport vorig jaar laten weten dat de interneteconomie er ongeveer 40% per jaar groeit. In hetzelfde rapport stond dat er ongeveer 1,5 miljoen crypto traders zijn in het land. Dit is 0,55% van de totale bevolking.

In 2021 werd duidelijk dat ongeveer 700.000 Nederlanders bitcoin / cryptocurrency in bezit hebben. Dit is ongeveer 5% van de totale bevolking. Als we dit vergelijken met de markt in Indonesië is deze vele malen groter. Dit komt naast het kleine percentage traders ook door de gigantische hoeveelheid mensen zonder bankrekening. Dit percentage ligt in Indonesië namelijk rond de 80%. 

In Afrika hebben we een dergelijke verschuiving jaren geleden gezien met de vaste telefoon. Dit kwam hier pas relatief laat en hier zijn nooit vaste lijnen aangelegd. Veel mensen op het continent hebben de vaste telefoon overgeslagen en zijn direct doorgegaan naar een mobiele telefoon. Als hetzelfde gebeurt met banken en cryptocurrency is dit natuurlijk een gigantische hoeveelheid nieuwe gebruikers. 

Wat doet de Toko Token koers?

De Tokocrypto coin is tot stand gekomen vanuit een ICO gehouden op 7 april 2021. Hiervoor werd $ 7,5 miljoen opgehaald en dit is 100% van het beoogde bedrag. Beleggers konden in deze eerste token sale de TKO coin kopen voor $ 0,10. De actuele Tokocrypto koers is $ 0.248046.

Sinds april 2021 staat de Tokocrypto coin op coinmarketcap en al bij de notering stond de koers vele malen hoger dan de ICO prijs. Hieruit spreekt vertrouwen in de toekomst al is dit natuurlijk geen garantie. De lancering kwam midden in een bull markt en dit heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen.

Over het algemeen heeft de koers zijwaarts bewogen sinds de notering. Voor een bull markt waren de schommelingen nog relatief klein in het begin, maar nog steeds vele malen hoger dan de ICO prijs. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil van Tokocrypto 0.34%. Je vindt hieronder de Tokocrypto koersgrafiek:

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Toko Token verwachting 2022 – 2027?

Een exchange verdient zijn geld door de handel in cryptocurrency mogelijk te maken. Hierover ontvangen ze een kleine commissie en dit kan aantikken in een bull markt of bij veel gebruikers. De Toko Token is de native coin op het platform en is een goede graadmeter van de populariteit van het platform zelf. Dit kun je wel vergelijken met de Binance Coin van Binance.

Voor de Toko Token koers verwachting moeten we dus kijken naar de potentie van de exchange en deze is hoog. Zoals ik al schreef is het land Indonesie een zeer interessante markt die in opkomst is. Het grootste gedeelte van de bevolking heeft nog geen bankrekening en zou dus mogelijk direct over kunnen stappen op crypto betalingen of ten minste op crypto als store of value.

Het is belangrijk om te melden dat Indonesië al tijden bezig is met het verbieden van cryptocurrency als betaalmethode. Dit heeft niets met de handel in crypto te maken, maar kan er wel voor zorgen dat de adoptie van cryptocurrency in het land langzamer zal gaan. 

Wat betreft de hoeveelheid inwoners van het land is de Tokocrypto verwachting ook zeer hoog. Het is maar de vraag of het land de ‘ban’ op cryptocurrency lang vol kan houden als de vraag stijgt. Krijgen de inwoners groen ligt om met crypto aan de slag te gaan dan zal Tokocrypto een van de eerste zijn die hiervan profiteert en zo ook de Toko Token koers. Het handelsvolume op de Tokocrypto exchange is $ 1,777,295. Meer historische data vind je hieronder:

* Currency in USD
Historical Price for Tokocrypto
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de Toko Token coin?

Het doen van een goede Toko Token verwachting is lastig. De potentie is groot, maar de echte harde groei is o.a. afhankelijk van het sentiment op de crypto markt en de overheid in Indonesië. Krijgen alle bedrijven en inwoners groen licht en gebeurt dit midden in een bull markt bijvoorbeeld? Dan kan de Toko Token koers heel hard stijgen.

We kunnen echter niet in de toekomst kijken en alleen maar het crypto nieuws in de gaten houden voor dit nieuws. Op de lange termijn is het zeker dat de Toko Token verwachting positief is. Het land heeft veel inwoners en veel behoefte aan goede financiële diensten. Cryptocurrency kan goed in deze behoefte voorzien en de potentie is daarom groot. 

Een andere goede manier om te kijken naar de Toko Token is door de schaarste onder de loep te nemen. In totaal zullen er namelijk maximaal 500,000,000 TKO zijn. De huidige supply is 75,000,000 TKO. Hoe meer er al uitgegeven is van het totaal, hoe beter dit is voor de schaarste en dus de potentie van de koers. 

In de afgelopen zeven dagen was het koersverschil: -1.79%. Voor een belegging over de lange termijn kun je beter verder vooruit kijken.

Huidige supply75,000,000 TKOMaximale supply500,000,000 TKO
% verschil 24u0.34%% verschil 7D-1.79%

Waar Toko Token kopen?

Wil je Toko Token kopen? Dan kun je dit doen op verschillende grote exchanges, waaronder Binance. Heb je hier nog geen account aangemaakt? Doe dit dan via onderstaande link en ontvang voor altijd 10% korting op je handelskosten.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?