Een van de meest gestelde vragen rondom Bitcoin is wat de voorspellingen zijn voor de toekomst. Waar de meeste mensen het erover eens zijn dat Bitcoin ‘op de lange termijn’ meer waard zal worden is dit voor de relatief korte termijn van een jaar minder duidelijk. In dit artikel noemen we enkele verwachtingen van experts rondom de Bitcoin koers in 2021.

In de jaren na de all time high in 2017 is het relatief rustig geweest met Bitcoin. Weinig mensen hadden het erover, de grootste nieuwswebsites schreven er nauwelijks over en het ging niet meer over bitcoin op verjaardagen of met kerst. 

Dit sloeg echter om in 2020 en dit jaar blijkt tot nu toe een van de beste jaren. Begin 2020 stond de BTC koers rond € 6354 en inmiddels is dit op het moment van schrijven gestegen tot ruim boven de € 23.000. Een stijging van maar liefst 241,43%!

Niet voor iedereen kwam deze groei als verrassing. Analisten zijn constant bezig om door modellen de bitcoin koers te voorspellen en sommigen zijn accurater dan de andere.

“6 figure predictions”

Het komt steeds vaker voor dat analisten een bitcoin koers verwachten van meer dan $100.000 op een relatief korte termijn. De grootste institutionele investeerders zijn dit jaar pas écht begonnen met het kopen van Bitcoin en dit merkten we direct in de prijs.

De CEO van Morgan Creek Mark Yusko verwacht een waarde van tussen de $100.000 ergens volgend jaar. Deze voorspelling sluit aan bij het Stock to Flow model van Nederlander PlanB. Zonder enige twijfel verwacht hij een koers van ten misnte $100.000 in 2021 en noemt zelfs een waarde van $288.000 voor de periode van 2020 – 2024 in de laatste video van Madelon Vos.

Stock to flow model van PlanB

Niet iedereen heeft het vertrouwen in modellen als het stock to flow maar voorlopig lijkt het behoorlijk goed uit te pakken. In het model wordt de ratio tussen de hoeveelheid bitcoin in omloop en de nieuw gemaakte bitcoin uitgedrukt. Dit is een ratio die de schaarste aangeeft en gebruikt kan worden om een globale schatting te maken van de toekomstige waarde.

Een groot verschil met de vorige all time high in 2017 is volgens Willy Woo dat er meer Hodl’ers zijn nu. Niet alleen consumenten, maar vooral ook de grote investeerders kopen bitcoin om het vast te zetten. Hiermee is er minder in omloop en is de kans op een hogere koers groter. De analist noemt de verwachting voor bitcoin in 2021 van $200.000 zelfs nog conservatief.

De hoogste verwachtingen

Hoewel het voor sommigen onvoorstelbaar lijkt zijn er analisten die nog hogere koersen verwachten. Zo noemde een analist van Citibank een verwachting van $318.000 voor de bitcoin koers in 2021. Ook andere grote partijen zoals JPMorgan slaan om en worden steeds positiever.

De grootste voorspellingen komen voort uit de verwachting van Bitcoin dat het een behoorlijk aandeel van de goud markt over zal nemen wat betreft de store of value. Bitcoin is volgens veel analisten en bekenden in de crypto wereld beter dan goud en het heeft de potentie om daarom door te groeien naar koersen boven de $400- en $500.000. 

De aanname hierbij is dat er nu al grote bedrijven zoals Microstrategy hun cash reserves omzetten in Bitcoin. Doen meer fortune 500 bedrijven dit samen met de miljarden mensen op aarde? Dan lijkt geen bedrag te hoog.

Belangrijk bij deze verwachtingen rondom Bitcoin is dat je ze altijd met een korrel zout neemt. Een hoop voorspellingen zijn niet zomaar uit de lucht gegrepen en kun je gebruiken als startpunt. Ga echter nooit blind af op de voorspellingen van anderen, zeker niet als het om jouw geld gaat. Doe altijd goed onderzoek voor het investeren in Bitcoin of andere cryptocurrency en doe dit nooit met geld dat je niet kunt missen.

Voorlopig lijkt de rek nog niet uit de bitcoin koers en blijft het door stijgen. Iedere dag lijkt er wel een nieuwe all time high verbroken te worden. Het is daarom zeker interessant om dit in de gaten te houden. Heb je nog geen Bitcoin? Dan kun je dit aanschaffen op exchanges als Bitvavo

Hoe Bitcoin kopen:
1. Inloggen bij Bitvavo
2. Geld storten via iDeal
3. Omzetten naar Bitcoin
4. Gefeliciteerd, je hebt Bitcoin gekocht

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.