Tradingview is een platform waar je real-time informatie en inzichten kunt krijgen in nagenoeg iedere asset markt. Het biedt een eenvoudig overzicht voor beginners en krachtige tools voor de experts. Je kunt tradingview niet alleen gebruiken om de laatste koersen te vinden, maar ook voor technische analyse. Het platform biedt namelijk handige tools om op de koers charts te tekenen om zo tot inzichten te komen.

Het platform is volledig te gebruiken in de browser, dus er is ook geen installatie nodig. Daarnaast is het mogelijk om de charts ‘af te kijken’ van de professionele handelaars. Veel van deze mensen hebben hun charts openbaar beschikbaar gesteld met commentaar. Hier kun je dus ook je voordeel mee doen!

Aanmelden op Tradingview doe je via deze link

Het Tradingview platform

Tradingview is een groot platform waar miljoenen investeerders elkaar weten te vinden. Op het moment van schrijven zijn er ruim 5,5 miljoen investeerders te vinden op het platform. In totaal zijn er meer dan 3,4 miljoen ideeën gepubliceerd en hebben de investeerders in totaal ruim 18 miljoen charts gemaakt. Het mooie aan dit platform is dat het als het ware een sociaal media is voor handelaren. Ongetwijfeld kom je tot een aantal leuke ideeën wanneer je een account aanmaakt op de site want iedere markt is zo’n beetje vertegenwoordigd. De normale stock market, maar uiteraard ook die van de cryptocurrency.

Menubalk tradingview
Menubalk tradingview

Chart window

Op de homepagina vind je na het inloggen tal van ideeën. Deze zijn van mensen die hun charts met het platform delen. Vaak wordt hierbij een duidelijke analyse gegeven van de grafiek, zodat ook de leek ermee uit de voeten kan. De grafieken lijken in het begin erg intimiderend, maar naarmate je meer studie doet om de verschillende strategieën te begrijpen zal dit snel duidelijk worden.

In de menubalk vind je de knop ‘Chart’. Zodra je hierop klikt kun je met je eigen grafieken aan de slag. Standaard komt het ‘Chart window’ te staat op een candlestick weergave. Dit is de weergave die vaak gebruikt wordt in onder andere portfolio trackers zoals Delta of blockfolio. Je kun het overzicht ook veranderen in een andere weergave. Dit kun je doen door boven in beeld op het candlestick icoontje te drukken links naast de knop ‘Compare’.  Enkele van de andere weergaven zijn:

  • Hollow Candles
  • Heikin Ashi
  • Line
  • Bars
  • En nog veel meer

Iedere handelaar heeft zo zijn eigen voorkeur, dus afhankelijk van de strategie bepaal je de weergave.

Links boven in beeld vind je een zoekbalk waar standaard (bij mij in ieder geval) AAPL staat weergegeven. Dit is de asset waarvan je op het moment de prijs aan het bekijken bent. Hier kun je dus aangeven welke koers je wilt bekijken en van welke markt je de chart wilt zien, zoals bijvoorbeeld bitcoin.

De werkbalk vind je helemaal links in beeld verticaal weergegeven. Hier kun je alle tools vinden die je nodig hebt om met de charts aan de slag te gaan. Zo kun je er lijnen trekken, bepaalde gebieden markeren en nog veel meer. Handelaren gebruiken deze tools om bijvoorbeeld de koers van Bitcoin te voorspellen. Dit wordt technische analyse genoemd.

Let op! Er is veel kennis voor nodig om goede voorspellingen te doen aan de hand van technische analyse. Zomaar wat lijnen trekken kan verkeert uitpakken en het is daarom belangrijk dat je er echt een studie van maakt mocht je er serieus mee aan de slag willen. In deze crypto beginnerscursus leer je de beginselen van het handelen in cryptocurrency en naarmate je kennis vordert kan je meer verschillende strategieën meester maken.  

Chart window tradingview
Chart window

Aflezen van de koers

De laatste actuele prijzen van de verschillende assets kun je vinden in het hierboven uitgelegde ‘Chart window’. Daarnaast is er een ‘Watchlist’ die je kunt gebruiken om je favoriete of meest gebruikte assets in weer te geven. Hiermee heb je altijd direct de actuele koersen bij de hand en kun je tijdens het charten direct overgaan op een andere asset mochten de koersen veranderen.  

Deze Watchlist vind je rechtsboven in beeld zoals aangegeven op onderstaande afbeelding. Hier kun je je favoriete koersen in één oogopslag zien.

Watchlist Tradingview
Watchlist

Afhankelijk van de charts die je wilt gebruiken vind je op tradingview alles wat je nodig hebt voor het handelen in cryptocurrency. Hou er alleen wel rekening mee dat het niet eenvoudig is. Er zijn 1001 verschillende strategieën en de markt verandert constant.  ‘Zomaar iets doen’ heeft geen zin en resulteert zelfs vaak in verliezen. Handel dus altijd met geld dat je kunt missen en doe vooral veel research! Het lezen van boeken is erg belangrijk en het volgen van een cursus kan zeker geen kwaad! Al is het uitproberen van je geleerde strategieën wellicht de beste manier om te leren, want oefening baart kunst.

Setup Tradingview

Het aanmelden bij Tradingview is heel eenvoudig. Je hebt al een account in een paar simpele stappen:

  1. Maak hier je account aan
  2. Vul het registratieformulier in en activeer je aanmelding in je mailbox
  3. Maak na het inloggen je profiel aan
  4. Je beschikt nu over een gratis account!
Kosten Tradingview
Kosten Tradingview

Tradingview PRO plan

Nadat je een gratis account aangemaakt hebt kun je een free trial starten voor een betaald account. Deze kun je gratis gebruiken in de eerste maand en wanneer je binnen die maand je account weer opzegt zal er geen geld van je afgeschreven worden. ­­Ben je een beginner? Dan is een gratis account prima. Maar zodra je iets serieuzer wordt met het handelen dan biedt een betaald account vele voordelen.

Voordelen PRO plan Tradingview
Voordelen PRO plan Tradingview

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.