Tron is een project opgericht door Justin Sun. Het is een controversieel project en er zijn dan ook veel voor- en tegenstanders. Aan de ene kant zijn er de voorstanders die met name de partnerschappen aanhalen uit het verleden, zoals de aankoop van BitTorrent. Het heeft over de hele wereld voor veel gespreksstof gezorgd en ongetwijfeld Tron op de kaart gezet. Ook de gewonnen lunch met Warren Buffet zorgde voor veel bekendheid.

Aan de andere kant staan echter de tegenstanders. Een belangrijk argument voor deze partij is dat Tron voornamelijk om de oprichter gaat. Zijn gezicht is bijna op iedere marketinguiting te vinden en op social media worden er non-stop verhalen de wereld in gestuurd. Dat terwijl het product zelf, Tron, nog maar door relatief weinig mensen wordt gebruikt waarvoor het echt bedoeld is.

Kortom, er is veel spanning rond het project en de Tron verwachting voor de toekomst. Een goede reden dus om het project eens onder de loep te nemen. In dit artikel kijken we naar Tron crypto, de TRX coin en geven we je informatie die je kunt gebruiken om je eigen potentie-analyse te maken. Wat gaat de TRX koers doen?

Wat is Tron?

Tron is een project dat zich richt op het ontwikkelen van een gedecentraliseerd platform op de blockchain. Met behulp van dit platform kunnen makers van content dit plaatsen en ook zelf beheren, waardoor ze de verdiensten voor zichzelf kunnen houden.

Maak je graag filmpjes of kun je goed zingen? Vaak wordt dit materiaal nu op youtube of iets dergelijks geplaatst. Deze partij strijkt dan ook een groot gedeelte van de advertentieopbrengsten op. Met Tron heb je de distributie helemaal zelf in de hand, en kun je dus ook partijen als Youtube omzeilen.

Tron wordt ontwikkeld voor iedereen die actief is op de markt van de entertainmentindustrie. Maak je nummers? Dan is Tron voor jou gemaakt. Ditzelfde geldt voor jou wanneer je wel eens filmpjes op Youtube bekijkt of wel eens een artikel op Steemit post. Zelfs online gokken valt binnen de doelgroep, omdat je altijd aan het gokken bent op iets uit de entertainmentindustrie. Tron wil dus duidelijk een grote doelgroep aanspreken.

Op het Tron platform is de Tron coin (TRX) de cryptocurrency waarmee het allemaal gebeurt. Deze munt wordt gebruikt om makers van content te belonen, maar kan ook gebruikt worden om iemand een fooi te geven. Daarnaast kun je beloond worden door actief te reageren op het platform.

De online entertainment industrie is enorm groot, de complete markt beslaat zo’n 1 biljoen dollar. Wanneer deze munt dus aan zal slaan, mede door de integratie op de Peiwo app in China, kan het dus enorm snel gaan. De munt en het platform staat nu nog in de kinderschoenen, maar wie weet wat het in de toekomst voor elkaar kan krijgen.

Nog niet zo lang geleden heeft Tron Bittorrent overgenomen. Op deze website kunnen mensen torrents downloaden met bijvoorbeeld films of muziek. Dit wordt dan ook massaal (illegaal) gedaan. Met deze overname heeft Tron dan ook een groot publiek weten te bereiken. Op dat platform kun je met behulp van cryptocurrency nu sneller downloaden.

In de basis is het de bedoeling dat Tron een decentraal netwerk maakt voor de makers van content. De gebruiker hoeft in dit geval niet eerst te betalen aan platformen zoals Youtube of Facebook, maar kan de vergoeding voor de content direct aan de artiest overmaken. De aanschaf van Bittorrent is dan ook een interessante keuze, want dit was een van de eerste écht grote decentrale netwerk voor content.

Onze samenleving verschuift steeds meer naar decentraliteit. We houden zelf graag de teugels in handen en het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat we de grote platformen vaarwel zeggen en direct ‘zaken doen’ met de makers van de content en niet via de tussenpersonen (de platformen). Op het moment dat Tron in deze behoefte weet te voorzien kan dit goed uitpakken voor de Tron verwachting.

Tron bestaat uit verschillende eigenschappen die ik hieronder even kort zal toelichten:

 • Drie-lagen architectuur: core, storage en application
 • Delegated Proof of Stake: voor hoge snelheid en een incentive voor gebruikers om bij te dragen aan het netwerk
 • 27 super representatives: dit zijn de ‘vertegenwoordigers’ die daadwerkelijk de blocks genereren en transacties valideren
 • Tron virtual machine: de mogelijkheid voor ethereum ontwikkelaars om met de Solidity taal te decentrale applicaties te maken op Tron

Wat doet de Tron koers?

Tron is tot stand gekomen vanuit een erg succesvolle ICO gehouden op 1 september 2017. In totaal is er $ 70 miljoen opgehaald. Beleggers konden destijds één TRX coin kopen voor 0,00000038 BTC, dat komt neer op zo’n $ 0,00179 per stuk. De actuele Tron koers staat op een waarde van $ 0.068914.

De eerste Tron tokens zijn verkocht in een private sale. Hierbij is in totaal 25,7% van alle tokens verkocht voor een waarde van $ 0,0003 per stuk. In de publieke sale is 40% verkocht voor een waarde van $ 0,0015 en de resterende 34,3% is uitgegeven aan de foundation en het team.

Als we de TRX koers erbij pakken zien we dat de eerste notering was op 15 september 2017. Investeerders konden de token kopen voor $ 0,0014. Niet zo lang daarna steeg de koers voor het eerst hard om vervolgens zijwaarts te bewegen tot de bull markt van 2021.

De Tron All Time High staat op een waarde van $ 0.231673 (January 5, 2018). Het is in totaal 1593 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Sinds het begin heeft het project een market cap weten te bemachtigen van $ 6,735,145,914 waarmee het uitkomt op plaats 15 van grootste crypto projecten ter wereld.

We raden je aan om deze koers data goed in de gaten te houden. Zie jij hier namelijk over een langere periode trends in? Dan is de kans aanwezig dat je hierop in kunt spelen omdat je ze als eerste ziet. Het doen van je eigen onderzoek is uiterst belangrijk in je zoektocht naar een goede belegging.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Tron verwachting 2022 – 2027?

Het is lastig om een goede Tron koers verwachting te schetsen voor de toekomst. Dit kunnen we zeggen over iedere cryptocurrency omdat niemand in de toekomst kan kijken, maar voor de TRX coin geldt dit helemaal. Wat betreft de use-case zit het wel goed, maar er is genoeg ophef rondom het project.

Op de eerste plaats is het goed om te zeggen dat er veel onenigheid is rondom het project. Aan de ene kant zijn er de aanhangers die blind vertrouwen op de oprichter Justin Sun. Aan de andere kant zijn er de mensen die juist daarom liever niets met het project te maken willen hebben.

Het is een prominent figuur in de crypto wereld, maar niet onomstreden. Sun zorgt er met behulp van marketing voor dat het project bij iedereen onder de aandacht komt en dat doet hij goed. Er worden bovendien goede aankopen gedaan zoals Bittorrent. Je kunt in feite niet om het project heen.

Toch zijn er ook mensen die zeggen dat het project vooral draait om de marketing die ze goed kunnen, niet zozeer om het eindproduct van het project. Dit maakt het dan ook een lastige coin om er iets zinnigs over te zeggen.

Er zijn namelijk een hoop projecten met een goed product zonder marketing en deze komen maar niet van de grond. Hetzelfde omgekeerd. Hoe goed je marketing ook is, als je geen product hebt waar daadwerkelijk behoefte naar is zal het nooit een groot succes worden op de lange termijn.

Wat betreft de Tron verwachting voor 2022 moet in concluderen dat dit lastig te voorspellen is voor een dergelijke periode. Het heeft bewezen dat het weet mee te groeien met de crypto markt sinds het begin. Dat betekent alleen niet dat het niet vatbaar is voor de grote schommelingen zoals bijvoorbeeld het uitbreken van een bear markt.

Wat betreft de Tron verwachting voor 2027 is het al wel iets anders. De aanname onder de meeste crypto enthousiastelingen is dat de markt in zijn algemeen in een periode van vijf jaar flink zal groeien. Tron heeft laten zien dat ze moeiteloos mee kunnen met deze stijgingen, niet op de laatste plaats door de marketing en de gigantische achterban die ze hebben op o.a. social media.

Weet Tron dit te combineren met een groei in de adoptie van het product? Dan lijkt geen TRX verwachting te gek te zijn. In het verleden hebben we namelijk al grote stijgingen gezien. Zo ging vlak na de introductie van de coin de koers omhoog met 15.757% in vier maanden. Dit is natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar het geeft wel aan wat er in theorie mogelijk is.

* Currency in USD
Historical Price for TRON
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de TRX coin?

De Tron coin (TRX) is de valuta op het netwerk van Tron. Op alle producten van het project is de TRX crypto het uitgangspunt. Je betaalt er je transactiekosten mee, kunt er abonnementskosten mee betalen en het zelfs inzetten om een passief inkomen te verkrijgen via Delegated Proof of Stake. Het rendement hiervoor komt uit op ongeveer 2,3% – 7,01% per jaar.

De laatste en meest gebruikte manier waarop de Tron crypto gebruikt wordt is als belegging. Heb je vertrouwen in het project en verwacht je dat het in de toekomst meer gebruikt en daarom meer waard zal worden? Dan kan je de Tron coin kopen als investering. Je kunt het ook wel zien als een aandeel in het netwerk zelf.

Hiervoor is het goed om o.a. te kijken naar de schaarste van de token om de toekomstige waarde mede mee in te schatten. Dit kun je doen door de huidige supply (97,770,592,261 TRX) te vergelijken met de maximale supply (101,900,409,184 TRX).

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil 0.30% en in de laatste zeven dagen was dit -21.48%. Zie je plotselinge schommelingen die anders zijn dan de afgelopen periode? Dan zou het een goed moment kunnen zijn om in te stappen of juist te verkopen.

Waar Tron kopen?

Heb je besloten dat Tron een goede investering is of wil je gebruikmaken van het staking mechanisme om een passief inkomen te verdienen? Beide kun je daarvoor terecht op de Bitvavo exchange. Je betaalt hier weinig handelskosten en kunt met één druk op de knop al je tokens staken.

Heb je nog geen account? Maak dan een gratis account aan via onderstaande link en krijg direct een welkomstbonus van € 1000 aan handelskosten cadeau.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Tron nieuws

We hebben al veel factoren rondom de Tron crypto de revue laten passeren. Toch is er nog een belangrijke bron van informatie die we nog niet behandelt hebben en dat is het Tron nieuws van vandaag. Volg je dit nog niet op de voet en ben je wel geïnteresseerd in het project? Dan raden we je aan om dat wel te doen.

Door het Tron nieuws goed te volgen zie je als eerste de laatste ontwikkelingen en kun je hier ook als eerste op inspelen. Het project richt zich onder andere op social media met haar use-case, dus het Tron twitteraccount kan een goede bron van informatie zijn.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?