Leestijd: 2 minuten

Topman van Tesla, bekend van zijn tweets die de waarde van de bitcoin sterk beïnvloeden, heeft een nieuwe tweet over de bitcoin geplaatst. Hierin verwijst hij cryptisch naar de breuk tussen Tesla en bitcoin. Als gevolg daalt de waarde opnieuw tot onder de $37.000.

De wisselende houding van Musk tegenover bitcoin

We hebben het de laatste tijd wel vaker gezien, Elon Musk die de waarde van de bitcoin sterk beïnvloed door middel van social media. Begin van de maand mei tweette de topman van het bedrijf Tesla dat Tesla bitcoins niet langer meer zou accepteren als betaalmiddel door de slechte invloed ervan op het milieu. Als gevolg hiervan daalde de waarde van de munt sterk. Na veel negatieve reacties vanuit de crypto markt op deze actie van Musk, gingen er speculaties dat Musk zijn bitcoins had verkocht. Later kondigde de EV-fabrikant echter aan dat dit niet het geval was; Musk had zijn bitcoins niet verkocht.

Hierna ging Musk in gesprek met een aantal miners. Uit dit gesprek kwam dat er meer transparantie nodig was over het energiegebruik van de miners. Na dit gesprek uitte Tesla voornemens om weer met bitcoin samen te gaan werken op het moment dat het minen overgaat op duurzame energie.

Nu is er weer een nieuwe tweet van de ware social media influencer over de cryptocurrency. Op 4 juni postte hij namelijk een tweet met daarin #Bitcoin met daarachter een emoji van een gebroken hartje. Ook staat er een meme onder, over een koppel die het uitmaken en die refereert naar een liedje van Linkin Park. De tweet kan wijzen op de recente breuk tussen bitcoin en Tesla.

Na het plaatsen van de tweet daalde de waarde van de cryptomunt in de vroege ochtend op vrijdag met 3% naar minder dan $38.00. Hierna zette deze daling zelfs nog door en later op de dag was de crypto met nog eens duizend gedaald naar een waarde van onder de $37.000. Deze sterke daling onderbrak de stijgende lijn van de waarde van bitcoin, die afgelopen week richting de $40.000 ging.

Supporters van Musk, zoals burgemeester van Miami, Francis Suarez geven aan dat de cryptocurrency  nog heel wat verbetering nodig heeft als één man zo een invloed heeft op de waarde van de munt door middel van tweets.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.