De financiële wereld blijft groeien en een van de grootste markten is die van de derivaten. Dit zijn financiële producten die hun waarde halen vanuit een onderliggende asset, zoals bijvoorbeeld Bitcoin, goud of grondstoffen. Hierop kunnen mensen speculeren op de toekomstige waarde en dit wordt gedaan met contracten.

Normaal gesproken gebeurt dit bij grote bedrijven die garant staan voor de goede afhandeling van al deze contracten. Ook als iemand niet genoeg middelen inlegt zal het platform dit voor je regelen, al kost dit veel geld om goed te laten verlopen. UMA werkt eraan deze markt volledig te decentraliseren.

In dit artikel kijken we naar UMA. We gaan in op de UMA koers verwachting en bekijken bovendien de voorspellingen voor de toekomt. Hiermee hoop ik je een beetje te helpen om de volgende vraag te beantwoorden: “Is UMA een goede investering?”.

Wat is UMA?

UMA is een decentraal protocol voor de financiële markt voor contracten. UMA met zijn UMA protocol maakt een decentraal platform dat deze markt volledig peer to peer kan maken. Met behulp van het netwerk gemaakt op Ethereum werken ze aan een platform dat de trustless contracten voor iedereen toegankelijk maakt. 

Zo zijn er op het platform bijvoorbeeld geen hoge juridische kosten voor het ‘dekken’ van alle contracten. Op UMA handel je met behulp van een protocol en dit gebeurt dus allemaal automatisch. Op UMA hoef je alleen maar te handelen met marge en het protocol regelt de rest.

Hoe werkt het?

Laten we in dit voorbeeld Geert en Mark gebruiken. Ze willen een weddenschap afsluiten rondom de toekomstige Bitcoin koers over twaalf maanden. Geert gaat ervan uit dat de koers omlaag gaat en Mark verwacht dat de koers juist omhoog gaat.

Op het UMA platform kunnen de heren een contract afsluiten dat volledig automatisch afgehandeld zal worden. Er wordt een marge van 10% afgesproken en een standaard boete van 5%. Met deze afspraken ‘op papier’ storten ze hun inleg in het contract en ze laten de Bitcoin koers zijn werk doen.

Gedurende de komende twaalf maanden zal de koers van Bitcoin geleidelijk stijgen en zal Geert automatisch extra ETH inleggen om de marge te kunnen dekken om de boete te voorkomen. Na de twaalf maanden bleek Mark gelijk te hebben en de weddenschap wordt automatisch gesloten. Zou in dit geval een van de beide heren niet genoeg ingelegd hebben om het contract te dekken dan zou na het afhandelen van het contract de boete in rekening gebracht worden.

Hoe werkt UMA
Werking van UMA

UMA oracles

Om ervoor te zorgen dat alles goed blijft draaien op het platform zijn er oracles nodig die de juiste informatie ophalen van betrouwbare bronnen. Je kunt je voorstellen dat dit een van de belangrijkste onderdelen is van het netwerk, aangezien hier een contract van afhankelijk is. Dit is een van de redenen waarom Chainlink zo hard in waarde is toegenomen, hier richten ze zich namelijk op.

Bij het UMA protocol wordt er gewerkt met een eigen oracle, het zogenoemde ‘aantoonbaar eerlijke’ oracle. Dit oracle is zo gemaakt dat het duurder is om het te beïnvloeden dan de daadwerkelijke waarde die je ermee zou kunnen krijgen. Hierover staat een technischere uitleg in de UMA whitepaper.

UMA koers verwachting

Het afsluiten van contracten gebeurt veel, zoals bijvoorbeeld in de markt van derivaten. Echter is dit lastig om online te doen zonder een tussenpersoon en zonder de persoon te kennen, hier is vertrouwen voor nodig. UMA maakt het platform waarop dit vertrouwen wordt weggenomen door een protocol dat alles automatisch voor je regelt.

De huidige markt van derivaten is gigantisch. Miljarden gaan hier per jaar over de toonbank en hieruit blijkt wel dat de use case van UMA zeer groot is. Weet UMA dan ook voet aan de grond te krijgen en zet het de lijn door van de afgelopen tijd? Dan kan dit zeer positief zijn voor de UMA koers verwachting.

UMA prijs voorspelling 2020 – 2026

De use-case van UMA is duidelijk en heeft veel potentie. Er zijn op het internet dan ook veel voorspellingen te vinden over de UMA koers, de een nog positiever dan de ander. Helemaal wanneer je de DeFi populariteit hierbij in je achterhoofd houdt. Hieronder vind je een overzicht met enkele UMA prijs voorspellingen voor de toekomst.

2020: $ 27,32

2021: $ 34,41

2022: $ 39,05

2023: $ 43,54

2024: $ 56,67

2025: $ 68,24

2026: $ 72,99

2027: $ 91,71

Hoe UMA kopen?

UMA is nog een relatief nieuw project en is daarom nog niet op de grootste exchanges te verkrijgen. Wel kun je UMA kopen op bijvoorbeeld Uniswap of Balancer. Een overzicht met goede cryptocurrency exchanges vind je hier.

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.