In de blockchainwereld is Decentralized Finance (DeFi) razend populair geworden. Er staan meerdere DeFi projecten in de top-100 op Coinmarketcap en er komen maandelijks nieuwe projecten bij. Er bestaan meerdere decentralized exchanges (DEX) met elk weer hun eigen werkwijze.

Wat in ieder geval opvalt zijn het aantal beschikbare coins om mee te handelen. Dit zijn er vaak weinig terwijl er meer dan 5000 coins op de markt zijn. De coin waar vandaag over wordt geschreven wil hier verandering in brengen. UniLend, oftewel UFT, denkt meer te kunnen bieden dan de andere DeFi projecten op de markt. 

Dit artikel legt de werking van UniLend uit en kijkt tevens naar de UniLend verwachting. Daarnaast vergelijken we UFT met andere soortgelijke projecten. De verschillen zijn soms klein, maar kunnen een groot effect hebben op de UFT verwachting en UniLend crypto verwachting.

Wat is UniLend?

UniLend biedt de mogelijkheid om te handelen in ERC-20 tokens en maakt het mogelijk om activa te lenen en uit te lenen. Dit allebei op hetzelfde platform. Verscheidene DeFi platforms beslissen zelf welke coins mogen toetreden in hun pool. Veel van deze platformen weren de meeste coins waardoor ze niet de volledige markt bereiken. UniLend maakt gebruik van smart contracts om het platform draaiende te houden. Het handelen in activa op het UniLend platform werkt ongeveer hetzelfde als op elke andere DEX. 

Wanneer je activa op het UFT platform leent kost dat je rente. De rente zal verschillen aangezien het meebeweegt met vraag en aanbod. Daarnaast kan de community achter UFT stemmen over de rente. UFT token houders hebben namelijk stemrecht waarmee ze de toekomst van de coin kunnen beinvloeden. Dit zorgt uiteraard voor het decentrale karakter van de coin. 

Er zit natuurlijk wel een limit aan het lenen van activa. Het limit wordt bepaald door de liquiditeit in de pool. Het is dus belangrijk dat er genoeg kredietverstrekkers zijn die UFT interessant genoeg vinden. Een DEX zonder liquiditeit is niks. Dus voor de UnliLend verwachting is genoeg liquiditeit belangrijk. 

Interessant om te weten is dat concurrenten zoals AAVE en Compound niet meer dan dertig coins op hun platform hebben. Dit zijn dan wel coins met een hoge market cap, maar wanneer je alle market caps van andere ERC-20 tokens bij elkaar optelt spreken over een veel grote market cap in totaal. Dit is de markt die UniLend wilt bereiken met hun platform. 

Je kan je voorstellen dat wanneer handelaren deze coins gaan handelen op het platform de UFT prognose positief kan worden. De UniLend voorspellingen zullen nooit helemaal accuraat zijn, maar zulke factoren spelen wel een rol. 

UniLend koers

De UniLend koers, zoals veel andere coins is de UFT koers nogal gestegen in tijden van de Bull-markt en ook weer hard gedaald in tijdens van de Bear-markt. Nu heeft UFT niet de gekte van 2017 meegemaakt, maar begin 2021 steeg de UFT koers vrij vlot naar een bedrag van boven de 3,25 euro. Dit terwijl de koers in oktober 2020 nog op 0,20 euro stond. Vanaf begin 2021 heeft de UniLend koers veel schommelingen gezien.

Toen het project nog in de kinderschoenen stond bleken ze met niet al te veel geld al van start te kunnen gaan. UFT heeft namelijk in oktober 2020 een ICO gehouden waar ze 3,25 miljoen dollar mee wilden ophalen en dit is gelukt. Tijdens de ICO kocht je voor 0,15 dollar 1 UFT. Om het eerlijk te houden mochten mensen voor maximaal 3 Ethereum UFT kopen.

Het is altijd aan te raden om je eigen onderzoek te doen voordat je gaat investeren. Niemand heeft een glazen bol en de UFT voorspellingen op het internet zijn niet altijd juist. Eigen onderzoek is altijd belangrijk, maar zeker ook in de cryptowereld. Jezelf doodstaren op UFT koers verwachtingen op het internet is onverstandig.

UniLend verwachting

Onder de coins die de concurrenten niet op hun platform aanbieden zitten grote namen. Denk bijvoorbeeld aan Matic en BNB. We weten nu voor een deel wat UniLend interessant maakt tegenover andere decentralized exchanges, maar er zijn ook voordelen tegenover centralized exchanges. Wanneer jij je coins op een centralized exchange laat staan heb je geen volledige controle over je coins. Een DEX met genoeg liquiditeit om te handelen is hierdoor een stuk betrouwbaarder gezien jij baas blijft over je eigen coins. 

Eerder in het artikel had ik het over kredietverstrekkers en hoe belangrijk deze zijn. Er moet altijd genoeg liquiditeit zijn want anders functioneert een DEX niet goed. Om ervoor te zorgen dat er altijd genoeg liquiditeit is worden de verstrekkers beloond. Zij mogen uiteraard meebeslissen in het governance systeem (hier krijgen ze UniLend crypto voor) en daarbovenop krijgen ze een deel van de transactiekosten die de handelaren maken wanneer ze een coin kopen. Hoe meer er wordt gehandeld op het platform hoe meer fee de verstrekkers krijgen. 

Nu is het ergens logisch dat verstrekkers ergens iets terug moeten krijgen, maar ook handelaren die UniLend gebruiken krijgen UFT tokens als beloning. Op die manier is er dus incentive voor beide partijen. UniLend wilt de markt overnemen met hun eigen aanpak. Zelf hebben ze het over een nieuwe niche in de markt. Of hun platform uiteindelijk aanslaat zullen we nog moeten zien, ze hebben in ieder geval een enorme markt aan hun voeten liggen. 

Wil je de UFT prijs in de gaten houden voor je eigen onderzoek en wil je je eigen UFT prognoses maken, dan kan historische data een goed hulpmiddel zijn voor dit onderzoek. Een goede indicator is bijvoorbeeld het handelsvolume. Hoe hoger het volume hoe meer mensen de coin gebruiken. 

UniLend prijs voorspelling 2021 – 2028

Het internet staat vol met UniLend prijs voorspellingen. Soms kan het je helpen, maar vaak zijn de genoemde bedragen erg overdreven. Daarnaast is het vaak ook niet duidelijk waarop ze de UFT prijs voorspellingen baseren. Ik zeg het dus weer, doe goed eigen onderzoek. Als we kijken naar de use-case zien we dat de concurrentie enorm is. Dit kan positief zijn, maar betekent ook dat veel projecten stoppen te bestaan.

UniLend vindt zelf dat ze in een niche markt opereren. Dit kan een voordeel zijn, maar zeker weet je het nooit. Wat in ieder geval een indicatie kan zijn voor een positieve UniLend waarde is een toenemend aantal gebruikers. Dit kan je in de gaten houden voor je onderzoek. 

Hieronder staan enkele UFT prijs voorspellingen die op het internet te vinden zijn. Houd wel in het achterhoofd dat dit voorspellingen blijven en de uiteindelijke UFT prijs heel anders eruit kan zien.

2021$0,97
2022$1,11
2023$1,42
2024$1,60
2025$2,03
2026$2,38
2027$2,11
2028$2,93

UniLend coin kopen?

Het kopen van UniLend is niet moeilijk, maar eerst goed onderzoek doen en beslissen op welk moment je inkoopt wel. Je eigen analyses zijn natuurlijk niet altijd 100% betrouwbaar, maar analyses van andere zonder zelf kritisch te zijn al helemaal niet. Buy high sell low is een vaak genoemde term en dit komt maar al te vaak voor. Wees dus kritisch en kijk naar de factoren die de prijs kunnen beïnvloeden. 

Een van die factoren is schaarste. Is het veel vraag naar een coin, maar zijn er maar weinig op de markt, dan kan dit de prijs doen stijgen. Als we dit betrekken op UFT coins dan is de max supply 100 miljoen coins. Wanneer de circulating supply de max supply nadert ontstaat er langzamerhand schaarste.

Ben je nieuwsgierig geworden naar UFT en zit je erover na te denken om UniLend te kopen? Dan zijn er meerdere centrale en decentrale exchanges waarop je dit kan doen. Een hiervan is Binance. Mocht je nog geen account hebben, dan kan je die via deze link aanmaken.

  1. Ga naar de Binance exchange ( <– Alleen via deze unieke link ontvang je voor altijd 10% korting op je handelskosten!)
  2. Log in of maak een account aan
  3. Stort BTC of ETH op je Binance exchange (kan eenvoudig via Bitvavo)
  4. Wissel je crypto om (market order)
  5. Gefeliciteerd, je heb de crypto gekocht en bent klaar

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.