Je ziet steeds vaker dat exchanges hun eigen token maken die mensen kunnen gebruiken op het platform. Vaak hebben deze tokens nut wanneer je bijvoorbeeld handelt op de exchange. Ze worden daarom ook vaak Utility tokens genoemd, zo ook Unus Sed LEO (LEO).

In dit artikel gaan we in op Unus Sed Leo (LEO), de achtergrond van de munt en de voorspellingen voor de toekomst. We behandelen de voor- en nadelen en kijken of het mogelijk een goede investering is.

Wat zijn Utility tokens?

Eind 2017 was er een enorme run op ICO’s. Zo ongeveer ieder nieuw project verkocht direct uit en dit leverde veel geld op. Dit heeft veel exchanges op het idee gebracht om zelf ook een currency uit te geven voor op het eigen platform. 

Vaak bieden deze exchanges hier voordelen bij om het te gebruiken. Je ziet regelmatig korting op de handelskosten wanneer je deze betaald met de eigen token van de exchange. Ook kun je in sommige gevallen aanspraak maken op een gedeelte van de handelsfee die betaald worden op de exchange.

Je koopt dus met een Utility token dus soms zelfs een klein stukje van de winst van de exchange. Enkele voorbeelden van exchanges met Utility tokens zijn:

Wat is Unus Sed Leo?

Unus Sed Leo (LEO) is de Utility token van de exchange Bitfinex en is uitgegeven door het bedrijf iFinex. Ook Ethfines en Tether vallen onder dit bedrijf. Je kunt de LEO coin gebruiken op de exchange en op de verschillende services die aangeboden worden.

De currency is tot stand gekomen vanuit een ICO waarbij ongeveer 1 miljard dollar opgehaald is door middel van een private sale. In totaal zijn er ook 1 miljard LEO in omloop en de prijs van 1 LEO stond daarom op $1 bij de eerste verkoop. 

Waarom is de Unus Sed Leo token gemaakt?

Er heerst nog wat onenigheid over de reden van oprichting. Uiteraard is de Utility token een goede tool om mensen aan de Bitfinex exchange te binden door ze voordelen te bieden. Ook kan er meer winst mee gemaakt worden doordat het een goed is waarin mensen kunnen investeren.

Wellicht de belangrijkste reden heeft alleen niet zoveel met de Utility te maken, maar met geld. In 2018 werd namelijk de Paymert processor van Bitfinex, Crypto Capital, ‘slachtoffer’ van een inbeslagname door de overheid. In totaal ging het hier om ongeveer $850 miljoen.

Kort daarna is de LEO token sale gestart en het lijkt er dan ook op dat de belangrijkste reden dit tekort aan saldo is geweest bij iFinex. De inbeslagname van de grote hoeveelheid geld wordt nog steeds geprobeerd terug te krijgen.

iFinex heeft laten weten dat ze het grootste gedeelte, namelijk 95%, van het geld dat ze eventueel terug krijgen gaan gebruiken om LEO tokens terug te kopen van de markt. Deze zullen vervolgens ‘vernietigd’ worden. Hierdoor wordt de supply van LEO erg laag en dit kan positieve gevolgen hebben voor de LEO koers verwachting.

Burn mechanisme

Het ‘burnen’ van een token staat gelijk aan vernietigen. De token wordt gestuurd naar een willekeurige wallet waar niemand bij kan zodat de tokens daadwerkelijk bruikbaar zijn.

iFinex heeft een heel mechanisme gemaakt om deze LEO tokens automatisch terug te kopen van de markt. Hiermee wordt de hoeveelheid tokens in omloop kleiner en hiermee ook het aanbod. 

De Unus Sed Leo tokens die gebruikt worden om de transactiekosten op het netwerk mee te betalen zullen vernietigd’ worden. Ook wordt er ieder uur automatisch 27% van de winst geïnvesteerd om LEO coins terug te kopen van de markt om dit te vernietigen.

Deze agressieve vorm van ‘buy back’ is daarom zeker interessant voor investeerders. Je weet namelijk dat het aanbod van de asset waarin je investeert actief kleiner gemaakt wordt.

Crypto masterclass
Crypto masterclass

Voor- en nadelen Unus Sed Leo

De meeste voordelen van de LEO token zijn al genoemd. Zo krijg je op de Bitfinex exchange 15% korting op je handelskosten wanneer je LEO bezit. Hoe meer je bezit, hoe groter de korting. De grootste korting op het platform krijg je wanneer je minstens 21 miljoen USDT aan LEO bezit.

Ook kun je op de andere platformen van iFinex zoals het lending platform korting krijgen op je handelskosten wanneer je LEO bezit. Korting op de storting en opname is ook mogelijk en ook hiervoor geldt: hoe meer je bezit, hoe groter de korting. 

Het belangrijke nadeel van Unus Sed Leo is de ‘sketchy’ omstandigheid waaronder het opgericht is. Veel mensen in de cryptocurrency wereld vinden het niet ethisch en op zijn minst opvallend dat de token sale vlak na de vordering kwam. 

Het wordt gezien als een ‘goedkope’ manier om snel veel geld mee te verdienen en niet zozeer een interessante Utility token waar mensen echt iets aan hebben.  

Historische Unus Sed Leo koers

De LEO koers heeft zoals veel andere cryptocurrency aardig wat schommelingen gezien. De koers begon bij de token sale op $1. Hieronder vind je de actuele Unus Sel Leo koers:

Unus Sed Leo koers verwachting

Zoals eerder in dit artikel aangegeven is er nog redelijk wat ophef rondom het project. Met name wat betreft de start en de investeringsronde. Sommige mensen zien dan ook geen reden waarom het project succesvol zou zijn. 

Aan de andere kant van het verhaal staan mensen die puur naar het project kijken als investering. Ze zien dat het een token is op een van de grotere exchanges ter wereld. Dit betekent concreet dat heel veel mensen met het project in aanraking komen. Ze ervaren bovendien voordelen om de munt te gebruiken. 

Dit is in tegenstelling tot andere projecten een hele goede manier om onder de aandacht te komen bij veel potentiële investeerders. De LEO coin kan meeliften op het succes van de exchange.

Ook het buyback programma is zeer interessant. Hierbij worden er veel LEO coins vernietigd en dit betekent dat er deflatie plaatsvindt. Jouw LEO worden in principe meer waard omdat de aanbod van de asset minder wordt. Dit kan positieve gevolgen hebben voor de LEO koers en de LEO koers verwachting voor de toekomst.

LEO prijs voorspelling 2020 – 2028

De investeerders die enthousiast zijn over LEO verwachten een aardige prijsstijging ten opzichte van nu. Zo wordt er voor het einde van 2020 een LEO koers verwacht van rond de $2 ($ 1,36).

In het allerbeste geval zou deze koers in 2025 uit kunnen komen rond een prijs van $6. Hiervoor is een alleen wel noodzakelijk dat de algemene stemming in de crypto markt wat beter wordt.

2021: $ 1,91
2022: $ 2,28
2023: $ 2,77
2024: $ 3,34
2025: $ 3,79
2026: $ 4,72
2027: $ 5,21
2028: $ 5,97

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.