De Zuid-Koreaanse exchange Upbit is slachtoffer geworden van een hack. De dader(s) wisten maar liefst 342.000 Ethereum weg te sluizen ter waarde van ongeveer €45,6 miljoen. Upbit bracht dit naar buiten in een eigen verklaren:

“At approximately 13:06 on November 27th, 2019 (KST), 342,000 ETH was sent from Upbit’s Ethereum hot wallet to an anonymous wallet address – 0xa09871AEadF4994Ca12f5c0b6056BBd1d343c029”

Het is niet de eerste keer dat dit jaar een grote exchange gehackt is. Ook zijn onder andere Binance (7.000 BTC), Cryptopia ($16 miljoen) en Bithumb ($13 miljoen) slachtoffer geworden.

Wat opvallend is aan de Upbit hack is dat er wellicht sprake is van een ‘inside job’. De hack ging namelijk gelijk op met een wallet migratie van de exchange. Dit zou betekenen dat een medewerker van de exchange hier iets mee te maken zou hebben. Vooralsnog is dat nog niet zeker, maar er zal ongetwijfeld naar gekeken worden. 

Upbit heeft een aantal acties ondernomen toen de hack aan het licht kwam:

  • De mogelijkheid tot storten en opnemen van crypto is stopgezet
  • Alle tegoeden zijn direct naar een cold wallet gestuurd

De slachtoffers van de hack kunnen in ieder geval opgelucht adem halen. De exchange zal namelijk het volledige gestolen bedrag vergoeden. Dit zal overigens nog wel even duren, want naar schatting zal de mogelijkheid tot het storten en opnemen van crypto op de exchange pas over twee weken weer mogelijk zijn. 

Wat weer duidelijk geworden is uit dit hele verhaal is dat een cold wallet of hardware wallet echt onmisbaar is. Stond je crypto op een hardware wallet? Dan was het voor de hackers niet mogelijk geweest om bij je Bitcoin te komen. Je kunt in dit artikel meer lezen over de verschillende soorten wallets en de beste hardware wallet om je Bitcoin en crypto te beveiligen.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.