Het is inmiddels nog geen 10 dagen nadat de bitcoin een wettig betaalmiddel is geworden in het Centraal Amerikaanse land El Salvador. Op Bitcoin Beach, een gebied in het land, wordt nu een eigen circulaire bitcoin economie gecreëerd, een concept dat erg goed in de smaak valt.

Bitcoin Beach en Punta Mango

El Salvador heeft de laatste dagen in de spotlight gestaan door hun beslissing om bitcoin in te voeren als wettig betaalmiddel. In het land is er een gebied, genaamd ‘Bitcoin Beach’ waar de dorpelingen proberen elke dag bitcoin te gebruiken.

El Zonte Beach Town and Surfer Village, nu ook wel bekend als de ‘Bitcoin Beach’, probeert een eigen circulaire bitcoin economie te creëren. Het dorpje, voorheen bekend onder surfers en backpackers, is nu vooral bekend door de bitcoin economie. Alles wat er gebeurt in het dorpje is te volgen op twitter, wat al meer dan 27.000 mensen doen.

Op de twitter is te vinden dat het Bitcoin Beach Team werkt aan educatief materiaal voor 6 miljoen toekomstige bitcoiners. Ook zeggen bewoners van het gebied dat er dagelijks een groot aantal ondernemers naar het strand komt om de bitcoin economie te bezoeken of te helpen opzetten.

Op het twitter account wordt de plek vergeleken met een enorme bitcoin conferentie die al een lange tijd aan de gang is.

De bewoners van Bitcoin Beach schopten het vorige week tot een hoofdartikel in Reuters, een internationale nieuwsdienst. Daarin werd besproken hoe het leven er nu aan toe gaat in het gebied in El Salvador. Er werd bijvoorbeeld gesproken over de wens om de badplaats een van de eerste volledige bitcoin- economieën te maken. Zo koop je daar al fruit in bitcoin op dit moment.

Een gebied dat ook enthousiast was geworden van het idee om een eigen bitcoin economie te creëren is Punta Mango, een regio op drie uur afstand van Bitcoin Beach. Het lijkt er nu op dat een groot aantal bitcoiners in het gebied willen gaan wonen om daar bedrijven op te zetten in het bitcoin vriendelijke land.

Door de grote populariteit van de gemeenschap zijn de inwoners nu hard bezig om meer ruimte te creëren voor alle ondernemers die bedrijven willen opzetten in het gebied. 

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.