Uit een brief van de CEO van Pantera Capital blijkt dat Amerika in de maand juni meer geld geprint heeft dan in de twee eeuwen ervoor. De coronacrisis lijkt de reden dat er zoveel geld bijgedrukt is, maar wat de effecten hiervan zijn op de lange termijn weet niemand. Alleen in juni is er al ruim $864 miljard bijgedrukt. 

Het is dan ook geen verrassing dat goud en Bitcoin het de laatste weken goed doen. Met al het nieuws dat er constant geld ‘bijgemaakt’ wordt lijkt de kans op een hogere inflatie groot. 

Pantera Capital, een hedgefund voornamelijk actief in de blockchain en cryptocurrency, noemt Bitcoin dan ook als een goede manier om deze inflatie tegen te gaan. De totale hoeveelheid BTC van 21 miljoen zorgt ervoor dat er geen inflatie plaats zal vinden. Vergeleken met de situatie van nu lijkt dit de beste optie.

Bovendien wordt er aangegeven dat de mate waarin er nu geld bijgemaakt wordt veel te extreem is. Als voorbeeld worden de vorige eeuwen genoemd. Met dezelfde hoeveelheid geld die in juni bijgedrukt is, werd toen aanzienlijk meer gedaan dan alleen een pandemie proberen te stoppen.

“With that first trillion we defeated British imperialists, bought Alaska and the Louisiana Purchase (13 states’ worth of territory), defeated fascism, ended the Great Depression, built the Interstate Highway System, went to the Moon, and some other stuff.”

Helaas blijft het speculeren over de daadwerkelijke (economische) gevolgen van het printen van al dit geld. Op de korte termijn zal het hier en daar voor steun zorgen, maar de vraag is of we er op de lange termijn niet meer problemen van krijgen.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.