We zijn tegenwoordig helemaal gewend geraakt aan de betalingsnetwerken die we kennen bij banken. Door de opkomst van cryptocurrency en blockchain zijn hier nieuwe ontwikkelingen in gekomen en deze waren hard nodig. Het is natuurlijk bizar dat een transactie in het weekend niet gedaan wordt en dat je dagen op je geld moet wachten. Een van de projecten die zich hiervoor inzet is Utrust.

In dit artikel gaan we het daarom hebben over Utrust, de HOLD applicatie en de potentie voor de toekomst. We nemen de Utrust koers verwachting door en kijken naar de UTK token. 

Wat is Utrust?

Utrust is een cryptocurrency betaalplatform dat het betalen en het ontvangen van geld eenvoudiger moet maken. Voor mensen met een webshop bijvoorbeeld, maar ook voor consumenten is betaalgemak erg belangrijk. Niet alleen met euro’s kun je gemakkelijk betalen, maar ook met bitcoin en ERC-20 tokens. Deze crypto tegoeden kunnen vervolgens omgezet worden naar euro’s die je vervolgens weer kunt uitgeven.

Hoge transactiekosten zijn aan de orde van de dag. Helemaal als het gaat om transacties die over de grenzen gaan. Banken maar ook bedrijven als PayPal nemen hier een behoorlijke hap van je geld uit en dit is zonde. Door de transparantie van de blockchain en de lage kosten die hierop mogelijk zijn wordt betalen met Utrust een stuk interessanter dan de ‘oude’ alternatieven.

Consumenten kunnen de HOLD applicatie gebruiken om verschillende wallets te beheren van onder andere euro, dollar, de UTK token en andere cryptocurrency. Hiermee kan betaald worden in webshops die een van de valuta accepteert. De lage kosten en transactiesnelheid maakt dit interessant voor zowel de consument als de webshop.

UTK coin

Op het betaalnetwerk van Utrust en in de HOLD applicatie is de UTK token een belangrijke factor. De token staat centraal. Door middel van Reverse Staking heeft Utrust een manier ontdekt om te verdienen aan je uitgaven zonder dat er voor meer inflatie op het netwerk gezorgd wordt. 

Het staken van Utrust tokens gaat alleen wel iets anders dan bij de meeste projecten. Vaak moet je namelijk je UTK bewaren in de wallet zonder het uit te geven. Hoe langer en hoe meer tokens je bewaart, hoe meer beloning je ontvangt. 

Via reverse staking van Utrust krijg je juist een beloning naarmate je het vaker gebruikt om transacties te doen. Voor iedere transactie die je doet koop Utrust namelijk 1% van de waarde van die transactiekosten aan UTK tokens van de markt. Deze worden voor je in je ‘staking wallet’ geplaatst als je beloning. 

Hierdoor wordt de supply op de markt lager en dit kan positieve gevolgen hebben voor de koers. Na 6 maanden kun je deze tokens claimen en uitgeven. Doe je dit eerder? Dan verliest het zijn waarde.

Utrust koers

Utrust is ter wereld gekomen vanuit een token sale gehouden in november 2017. Er is 100% van de beoogde $ 21 miljoen opgehaald en de ICO was dus een groot succes. 1 UTK ging destijds voor $ 0,065 over de toonbank. Hieronder kun je de live Utrust koers volgen in euro.

Utrust koers verwachting

Ten eerste is de markt van betalingen een hele grote. De hoeveelheid webshops neemt hard toe en ook de groep mensen die online hun aankopen doet blijft groeien. Het internet is tegenwoordig dé plek om je spullen te kopen. Onlangs werd er zelfs voor het eerst meer gekocht via iDeal dan via de pinpas. Met dit in het achterhoofd is innovatie op dit gebied dus logisch en Utrust lijkt een serieuze partij te zijn om een hap uit deze taart te nemen.

Naast de functionaliteiten voor webshops en het accepteren van cryptocurrency is ook de Reverse Staking erg interessant. Door dit mechanisme krijg je dus niet alleen een beloning door deel te nemen aan het netwerk, maar het stimuleert ook nog eens nieuwe investeerders om het te gaan gebruiken.

Dit gezegd hebbende blijft het een lastige markt om te betreden. Grote spelers zoals PayPal zijn nu ook fanatiek bezig met het accepteren van cryptocurrency en lijken de markt te willen veroveren. Behoorlijke concurrentie dus.

Weet Utrust zich ondanks deze concurrentie te vestigen als een grote speler op het gebied van online aankopen? Dan is de Utrust koers verwachting zeer positief.

Utrust prijs voorspelling 2021 – 2028

De prijsvoorspellingen voor de UTK token zijn altijd lastig in kaart te brengen. Wat betreft de omvang van de markt zit er nog genoeg rek op de prijs. Weet het te concurreren met partijen als PayPal dan is geen enkele voorspelling hoog genoeg.

Aan de andere kant maakt dit het juist erg lastig. De traditionele betaalproviders zijn wakker geworden wat betreft de crypto wereld en de concurrentie is daarom hevig. Enkele Utrust prijs voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021: $ 0,61
2022: $ 0,71
2023: $ 0,82
2024: $ 1,03
2025: $ 1,23
2026: $ 1,50
2027: $ 1,70
2028: $ 1,86

Utrust kopen?

Heb je besloten dat Utrust een interessante toevoeging is voor je portfolio vanwege de potentie of de Reverse Staking? Dan kun je de UTK coin kopen via de grootste exchange van Nederland, Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Maak die dan aan via deze link. Dan betaal je in je eerste voor geen handelskosten.

  1. Stort euro’s via Bitvavo
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?