Validity houdt zich bezig met de ontwikkeling van een online identiteit die te vertrouwen is. Op het internet weet je eigenlijk niet met wie je contact hebt. Je ziet een gebruikersnaam, maar hebt geen idee met wie je daadwerkelijk contact hebt. In sommige gevallen is dat geen probleem, als we het bijvoorbeeld over gamen hebben.

Hebben we het over andere zaken, zoals het ondertekenen van contracten, het sluiten van deals of bij het versturen van geld? Dan zorgt dit voor problemen. We kennen allemaal de verhalen wel van mensen die online gescamd zijn. Dat was met een te controleren online-identiteit niet gebeurt.

In dit artikel gaan we het daarom hebben over Validity. We behandelen de VAL coin, de historische koers en natuurlijk de Validity verwachting voor de toekomst. Ik hoop je hiermee een beter beeld te geven over het project en de potentie voor de toekomst. Wat gaat de Validity crypto doen?

Wat is Validity?

Validity is een decentrale blockchain service provider dat gebruikmaakt van Proof of Stake. Door de VAL coin kunnen nieuwe services geleverd worden aan organisaties die behoefte hebben aan een beveiliging van data. 

Op het internet bijvoorbeeld zijn er nog een hoop problemen die nog steeds niet opgelost zijn. Spam, neppe accounts en bots bijvoorbeeld. Het Validity platform biedt de tools om met behulp van cryptografie deze data te kunnen verifiëren. Problemen als phishing zouden hiermee opgelost kunnen worden.

Door middel van het platform kan onder andere de identiteit van een internetgebruiker geverifieerd worden. Zodra je een link opgestuurd krijgt, kun je dus nagaan of dit direct van het betreffende bedrijf afkomstig is of dat er ‘in de tussentijd’ nog iemand mee gerommeld heeft. Nep e-mails worden hierdoor nog eenvoudiger te ontdekken.

Validity slaat bij ieder bericht of bestand de hash functie op. Hierdoor kan de ontvanger achterhalen of het ontvangen bestand nog wel het verzonden bestand is. Dit gebeurt met behulp van de Validity SmartChain en Validity Core.

We gaan steeds meer toe naar een wereld waarin we online leven. Een online-identiteit waarbij we onszelf kunnen identificeren zonder daadwerkelijk met ons gezicht voor de webcam te zitten is op dit moment alleen nog lastig.

We hebben tools als DigiD voor de zaken van de overheid, maar eigenlijk iedere andere vorm van communicatie gaat nog via een gebruikersnaam. Hiervan kun je niet met zekerheid zeggen wie de berichten daadwerkelijk verstuurt.

Spam op sociale media wordt verzonden uit naam van iemand anders. Met online scams verliezen mensen veel geld omdat ze denken dat het bericht van iemand anders komt. Kortom, een manier om online je berichten te signeren oftewel een online identiteit is noodzakelijk willen we ons leven voortzetten op deze online manier.

Wat doet de Validity koers?

Validity is een wat oudere coin en bestaat sinds de lancering op 25 mei 2015. Dit betekent dat het de ICO fase voor was. Er is daarom ook geen token sale geweest en ook geen pre-mine. Ongeveer tien dagen is het project proof of work (mining) geweest, maar Validity is snel over gegaan op Proof of Work.

De eerste notering vinden we terug op 21 januari 2016. Beleggers konden de token toen kopen voor $ 0,021. Gedurende de bull markten zien we dat de koers telkens flink gestegen is om vervolgens weer wat te zakken. De actuele Validity koers staat op een waarde van $ 1.52.

De Validity All Time High is alweer even geleden. De waarde stond op het hoogste punt op $ 19.02 (April 30, 2021). Dat is 517 dagen geleden. Sinds het begin van het project heeft de Validity coin een marketcap weten te verzamelen van $ 7,083,364. Daarmee staat het op plaats 1005 van grootste cryptocurrency.

Het is naar mijn idee altijd belangrijk dat je op de hoogte bent van zoveel mogelijk data. De koers data is natuurlijk belangrijk, want mocht je het willen aanschaffen kan dit een indicatie geven van hoe het in de toekomst zal gaan met je belegging. Hieronder daarom de Validity koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Validity verwachting 2022 – 2027?

Wat de Validity koers verwachting is voor de toekomst kan niemand met zekerheid zeggen. Het is een lastige use-case waarop Validity zich richt, er zijn namelijk een hoop projecten die vergelijkbare of aangrenzende ideeën hebben. Wel is het heel interessant dat Validity een Proof of Stake currency is. Dit maakt het voor investeerders interessanter om hun geld te beleggen, er kan namelijk passief inkomen verdiend worden.

Dit samen met de verschuiving van onze samenleving naar online maakt dat we in de toekomst in ieder geval iets zoals Validity nodig zullen hebben. Online scams zijn nu al een groot probleem. Daarnaast ondervindt onze samenleving voor problemen op socialmedia waar je eigenlijk weinig mensen over hoort.

Bot farms maken veel online accounts aan en sturen nepnieuws de wereld in. Omdat het lijkt dat deze accounts van echte mensen zijn is hier veel interactie mee en wordt de mening van nietsvermoedende gebruikers beïnvloed.

Door technieken en projecten zoals Validity hoop ik persoonlijk dat dit probleem opgelost kan worden in de toekomst. De echo-kamers waar mensen in terecht komen op social media zorgen voor radicalisatie en grote problemen die zich uitten in de offline wereld.

Of dit realistisch is om te hopen blijft helaas afwachten, maar het is naar mijn idee goed dat er mensen zijn die zich bezighouden met het valideren van de online-identiteit. Kijken we naar de Validity verwachting voor 2022 dan is het alleen best kort dag om hier iets zinnigs over te zeggen. Op deze termijn hebben de grillen van de markt meer invloed op de koers dan goede ideeën.

Als we verder vooruit kijken naar de Validity verwachting voor 2027 dan is dit al wel anders. Een periode van vijf jaar geeft de ontwikkelaars van het project de tijd om met nieuwe technieken te komen en in te spelen op de behoefte uit de markt op dit moment.

Ik ben heel benieuwd met welke oplossingen Validity komt de komende jaren om onze problemen te tackelen. Weten ze écht iets uit te richten in de markt van online identiteiten? Dan kan het wel eens hard gaan met de koers. Dit hebben we in het verleden ook wel eens gezien toen de koers binnen enkele maanden steeg met 4081% in 2018.

* Currency in USD
Historical Price for Validity
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de VAL coin?

De Validity coin is de valuta op het netwerk dat gebruikt wordt om transacties mee te doen. Anders dan veel andere projecten is het niet gemaakt als digitaal geld, maar meer als schaars goed. Met een maximale supply van 9 miljoen tokens is daar geen woord aan gelogen.

Beleggers kunnen de coin staken om te gebruiken, als belegging en/of om mee te staken. Dit laatste kan zeer lucratief zijn. Je ontvangt daarmee namelijk door je wallet met Validity crypto te verbinden aan het netwerk een beloning die kan oplopen tot wel 30-40% per jaar.

Huidige supply4,675,719 VALMaximale supply9,000,000 VAL
% verschil 24u2.77%% verschil 7D-0.09%

Waar Validity kopen?

Heb je besloten dat de Validity crypto een leuke aanvulling is op je portfolio of wil je gebruikmaken van Proof of Stake om hiermee te verdienen? Dan kun je VAL kopen op Litebit. Heb je hier nog geen account? Dan kun je dat hier gratis regelen.

 1. Ga naar Litebit
 2. Login of maak hier een account aan
 3. Klik in het menu op ‘kopen’ en zoek je crypto
 4. Geef aan hoeveel je wilt kopen en reken af
 5. Gefeliciteerd, je hebt je crypto gekocht!

Het laatste Validity nieuws

Op deze pagina heb ik je hopelijk een goede introductie kunnen geven over de Validity crypto. Er zijn veel factoren belangrijk in je onderzoek naar de Validity verwachting zoals de use-case, het staking mechanisme en de historische koers. De laatste belangrijke factor is het Validity nieuws.

Volg je dit namelijk iedere dag? Dan ontdek je snel welke richting de ontwikkelaars op willen met het project. Hierop kun je mede baseren of de koers in de toekomst omhoog of omlaag gaat. Volg je dit nieuws via de twitterpagina? Dan zie je ook direct hoe actief het team achter Validity nog is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?