Leestijd: 2 minuten

Vandaag debuteert Valkyrie Bitcoin futures ETF, onder de ticker $BTF. De goedkeuring kwam nadat $BITO op een dag meer dan $1 miljard aan handelsvolume heeft verdiend.

Lancering tweede Bitcoin futures ETF

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) liet vorige week doorschemeren om meerdere op futures gebaseerde Bitcoin exchange-traded funds goed te gaan keuren. En zo is ook gebeurd. ProShares Strategy Bitcoin ETF ($BITO) was het eerste product dat deze goedkeuring ontving.

Dinsdag is de handel gestart van de eerste bitcoin futures ETF van ProShares. Het transactievolume op de eerste dag bedroeg meer dan 1 miljard dollar en ook de tweede dag bleek een succes. Als de transacties de komende dagen in hetzelfde tempo doorgaan, zal BITO zelfs de limiet bereiken van het inkopen van de onderliggende Bitcoin futures.

De tweede goedgekeurde Bitcoin-futures-ETF begint vandaag met handelen. Dat meldt Bloomberg-analist Eric Balchunas op Twitter. Het zei dat de Securities and Exchange Commission eindelijk het indexfonds heeft goedgekeurd.

ETF’s zijn populaire producten die in veel verschillende markten worden gebruikt. Een andere term voor op de beurs verhandelde fondsen is indextracker. Met een aandeel in de ETF kun je de onderliggende prijs van het actief zoveel mogelijk volgen. Dit kan op verschillende manieren, een fonds kan bijvoorbeeld de Bitcoin-prijs volgen op de reguliere markt, die spot wordt genoemd.

In het geval van $BTF worden geen spotprijzen aangehouden, maar ETF’s zijn gebaseerd op futures. Dit is gunstiger dan fysieke Bitcoin te gebruiken als onderpand voor het fonds. Op deze manier wordt Bitcoin toegankelijker voor traditionele investeerders.

De handel zal om 15.30 uur Nederlandse tijd plaatsvinden op techbeurs de Nasdaq en het tickersymbool is $BTF. En dus niet BTFD. De SEC zag de afkorting van ‘buy the fucking dip’ klaarblijkelijk niet zitten.

$BITO van ProShares had dus een paar dagen het Bitcoin ETF rijk voor zichzelf, maar daar komt nu verandering in.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.