Leestijd: < 1 minuut

Vorige week woensdag heeft de Securities & Exchange Commission de aanvraag van VanEck voor een Bitcoin futures exchange traded fund (ETF) goedgekeurd. Dit is de derde Bitcoin futures ETF in ruim een week tijd die op de markt komt. Vorige week maandag maakte ProShares haar debuut met de Bitcoin Strategy ETF. De tweede Bitcoin ETF werd afgelopen vrijdag op de Nasdaq beursgenoteerd door Valkyrie.

Veel nieuwe Bitcoin futures ETF’s in Amerika

De eerste twee bitcoin fondsen waren beide succesvol en behaalde goede handelsvolumes in de eerste dagen. ProShares was zelfs in staat om een handelsvolume van meer dan $1 miljard te behalen in twee dagen tijd.

VanEck is nu de volgende partij die een Bitcoin ETF gebaseerd op futures gaat lanceren. Het bedrijf moest hun aanvraag eerst aanpassen om goedkeuring te krijgen van de SEC. Voorheen hielden deze toezichthouders dit type fondsen jarenlang in de Verenigde Staten tegen, maar nu lijkt het steeds meer groen licht te geven aan verschillende bedrijven. Ook ProShares moest het voorstel eerst aanpassen alvorens het goedkeuring kreeg van SEC.

Wel is het goed om te vermelden dat dit soort Bitcoin fondsen geen echte Bitcoin bezitten. Met een aandeel in het fonds, speculeer je op Bitcoin futures en koopt dus geen directe Bitcoins.

De aandelen van het VanEck bitcoinfonds zijn te vinden op de Cboe BZX Exchange. In een later stadium wil VanEck ook een Bitcoin fonds oprichten dat wel echte Bitcoins bezit. Vooralsnog wordt deze specifieke constructie nog tegenhouden door de SEC.

Naar verwachting zullen de komende tijd nog meer Bitcoin ETF’s op de markt gaan komen. Dit omdat er SEC nog een aantal soortgelijke aanvragen in behandeling heeft. En het lijkt erop dat met een aanpassing in de aanvraag het gemakkelijker wordt voor een bedrijf om de aanvraag goedgekeurd te krijgen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.