Op vrijdag 13 december is de VeChain foundation slachtoffer geworden van een hack laat de organisatie weten. Door een menselijke fout en het verkeerd omgaan met de private key door een personeelslid wisten de hackers er vandoor te gaan met ongeveer 1,1 miljard VET tokens.

Het gaat bij deze hack ‘gelukkig’ niet om tegoeden van simpele crypto bezitters maar om een wallet van de organisatie zelf. De buyback wallet om precies te zijn. Een personeelslid heeft zonder toestemming een nieuw account aangemaakt en waarschijnlijk is er bij het aanmaken van deze wallet informatie buitgemaakt of zelfs wel buit gegeven.

De hacker(s) wisten maar lieft 1,1 miljard VET tokens te stelen. Door het gebruik van blockchain is dit goed te volgen. Het blijft echter wel de vraag of de tegoeden daadwerkelijk teruggevonden zullen worden. Inmiddels zijn de VET tokens al verspreid over veel verschillende adressen. Het originele adres waarop de tokens gestort zijn kun je hier vinden.

De politie in Singapore, waar de organisatie gevestigd is, is op de hoogte gesteld en is bezig met het onderzoek. De organisatie laat in ieder geval weten dat dit een menselijke fout was en dat het niets met de beveiliging van het platform zelf te maken heeft.

Het is niet de eerste keer dat er cryptocurrency projecten slachtoffer worden van hacks. Een van de bekendste is wellicht Mt. Gox van inmiddels alweer flink wat jaren geleden, maar ook Binance is het overkomen. Je kunt in dit artikel een overzicht vinden van een aantal van de grootste hacks uit de geschiedenis.

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.