VeChain foundation gehackt voor $6,3 miljoen in VET


VeChain hack

Op vrijdag 13 december is de VeChain foundation slachtoffer geworden van een hack laat de organisatie weten. Door een menselijke fout en het verkeerd omgaan met de private key door een personeelslid wisten de hackers er vandoor te gaan met ongeveer 1,1 miljard VET tokens.

Het gaat bij deze hack ‘gelukkig’ niet om tegoeden van simpele crypto bezitters maar om een wallet van de organisatie zelf. De buyback wallet om precies te zijn. Een personeelslid heeft zonder toestemming een nieuw account aangemaakt en waarschijnlijk is er bij het aanmaken van deze wallet informatie buitgemaakt of zelfs wel buit gegeven.

De hacker(s) wisten maar lieft 1,1 miljard VET tokens te stelen. Door het gebruik van blockchain is dit goed te volgen. Het blijft echter wel de vraag of de tegoeden daadwerkelijk teruggevonden zullen worden. Inmiddels zijn de VET tokens al verspreid over veel verschillende adressen. Het originele adres waarop de tokens gestort zijn kun je hier vinden.

De politie in Singapore, waar de organisatie gevestigd is, is op de hoogte gesteld en is bezig met het onderzoek. De organisatie laat in ieder geval weten dat dit een menselijke fout was en dat het niets met de beveiliging van het platform zelf te maken heeft.

Het is niet de eerste keer dat er cryptocurrency projecten slachtoffer worden van hacks. Een van de bekendste is wellicht Mt. Gox van inmiddels alweer flink wat jaren geleden, maar ook Binance is het overkomen. Je kunt in dit artikel een overzicht vinden van een aantal van de grootste hacks uit de geschiedenis.

Crypto masterclass:

Crypto masterclass

Kaj

Kaj is al jaren geïnteresseerd in Bitcoin en alles wat er maar mee te maken heeft. Schrijft sinds 2017 met veel plezier op CurrentCrypto.nl over de laatste nieuwtjes, de verschillende cryptocurrency, de koers verwachtingen en noem het maar op. In contact komen met Kaj? Laat een bericht achter via het contact formulier.

Recent Content

Maak nu een gratis account aan op Bitvavo en handel de eerste €1000 zonder transactiekosten!

Maak nu een gratis account aan