Steeds meer Nederlanders hebben cryptovaluta in bezit. We weten inmiddels dat het geen rage of een hype is, maar dat digitaal geld de toekomst heeft. Tal van websites op het internet zijn volgeschreven over dit onderwerp en als beginnend handelaar is het einde zoek. Voordat je begint met handelen is het goed om eerst te kijken naar de aspecten rond de veiligheid. Uiteindelijk wil je immers wel kunnen genieten van de winsten of het digitale geld dat je verzameld hebt.

Wachtwoorden instellen (en ze onthouden)

Veiligheid begint met het kiezen van goede wachtwoorden voor je online crypto portefeuille, de exchanges waar je handelt en de verificatie in twee stappen die gebruikt moet worden. Het beste is overal een nieuw wachtwoord te gebruiken met minstens een hoofdletter, cijfer en vreemd teken wanneer dit toegestaan is. Allemaal leuk en aardig, maar hoe onthoud je al die verschillende wachtwoorden? Simpel, door te kijken naar onze pagina over LastPass, een app die alle wachtwoorden veilig opslaat in een kluis. Let er wel op dat je dit alleen op je eigen computer kunt gebruiken.

Het kiezen van de juiste exchange of broker

Cryptovaluta kopen is de eerste stap om een handelaar te worden. Dan moet je echter wel zorgen dat je een goede keuze maakt. Er zijn namelijk veel exchanges en brokers die cryptovaluta aanbieden, al dan niet met de mogelijkheid om fiatgeld te storten op het platform. Waar je minstens op moet letten bij het kiezen van een aanbieder is het volgende:

  • De commissies die gerekend worden;
  • De licentie van de broker of de exchange;
  • De gebruikerservaringen wanneer je deze kunt vinden;
  • Het totale aanbod aan cryptovaluta (hoe meer hoe beter doorgaans)

Hoe kies je de cryptovaluta waarin je wilt investeren?

Veiligheid heeft ook te maken met de munt die je kiest. Je kunt kiezen voor de machtige en grote Bitcoin, maar het volatiele karakter van deze munt en de hoge instapwaarde gaat gepaard met risico. Er zijn veel munten met een lagere koerswaarde op dit moment. De truc is het vinden van de munt met een lage waarde en grote belofte voor de toekomst. Dogecoin is een voorbeeld van een munt met lage waarde, maar er zijn weinig ontwikkelingen en de community is klein waarmee dit geen aantrekkelijke munt is.

Verge (XVG) is dan een betere optie. De koers van Verge (XVG) staat op dit moment erg laag – tegelijkertijd is het anonieme karakter van deze munt de reden dat veel mensen interesse hebben. Dankzij TOR en I2P zijn transacties niet alleen anoniem, het maakt het ook mogelijk om veilig en betrouwbaar cryptovaluta over te maken. Uiteraard zijn er nog veel meer interessante munten. Het is daarom ook belangrijk om altijd zelf onderzoek te doen naar geschikte projecten.

Veilig beginnen met handelen in cryptovaluta

Handelen in cryptovaluta is een hot item op het moment. Wil jij ook beginnen met het handelen in cryptovaluta, let dan op de veiligheid. Het gebruik van sterke wachtwoorden, betrouwbare platformen en het kiezen voor de juiste munt maakt het makkelijker. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst wanneer je een hele portefeuille opgebouwd hebt met verschillende assets.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.