Er bestaan tal van Cryptocurrencies. Maar in grote lijnen zijn deze op te delen in twee soorten. Openbare munten en privacy munten. Waar openbare munten altijd tot op zekere hoogte privacy bieden aan de gebruikers, ligt bij privacy munten hier echt de focus. Wanneer je Bitcoin koopt, hoef je dit niet perse onder je eigen naam te doen.

Hierdoor is het dus moeilijker om jouw identiteit te achterhalen. Maar slimme computermensen kunnen door middel van je IP-adres en de transacties die je maakt uiteindelijk weer bij jou terecht komen. Bij privacy munten doen ze er alles aan om dit te voorkomen. Maar hoe doen ze dat bij Verge?

Verge (XVG) is ontstaan in 2014 onder de naam DogeCoinDark en is opnieuw gepositioneerd in 2016 als Verge. De focus ligt vanaf het begin op decentralisatie en anonimiteit. Het is een PoW-coin, wat betekent dat mensen de eenheid kunnen minen.

Op dit moment circuleren er iets meer dan 14 miljard XVG en de maximale circulatie is 16,555 miljard. Verge is open-source, wat betekent dat iedereen de code in kan zien op GitHub. Daarnaast heeft Verge een openbare Ledger, oftwel blockchain. Iedereen kan dus zien hoeveel mensen gebruik maken van de munt, waardoor iedereen ook kan controleren hoe de verdeling van de munten verloopt. Dit zorgt ervoor dat de munt heel transparant is. Door gebruik te maken van technieken als TOR en I2P zijn de transacties voor iedereen inzichtelijk, maar is het niet mogelijk om deze transacties aan een persoon of computer te koppelen, waardoor je volledig anoniem bent.

Dit zorgt ervoor dat de munt heel transparant is. Door gebruik te maken van technieken als TOR en I2P zijn de transacties voor iedereen inzichtelijk, maar is het niet mogelijk om deze transacties aan een persoon of computer te koppelen, waardoor je volledig anoniem bent.

Wat maakt Verge anoniem?

Verge timmert hard aan de weg op het gebied van anonimiteit. Zoals genoemd maken ze gebruik van TOR en I2P. Daarnaast is er een nieuwe feature in de maak, namelijk het Wraith Protocol. Maar wat is dat nou precies?

TOR integratie

TOR is een openbaar netwerk voor anonieme communicatie, gebaseerd op de Onion Routing (OR) techniek. Berichten die via deze techniek verzonden worden zijn versleuteld en worden via veel verschillende netwerken verzonden.

Op ieder netwerk (node) wordt een laag van de beveiliging verwijdert en vervolgens verzonden naar het volgende netwerk. Hierdoor wordt het heel moeilijk, al dan niet onmogelijk om het bericht te onderscheppen en te herleiden naar de originele auteur.

Dit is bijvoorbeeld de techniek die Edward Snowden heeft gebruikt om de geclassificeerde documenten openbaar te maken.

I2P (Invisible Internet Project)

I2P, een onzichtbaar internetproject, is een gedecentraliseerd communicatienetwerk dat boven op het gewone internet werkt. Gebruikers van dit programma kunnen anoniem browsen, bestanden delen en met elkaar communiceren.

I2P is afgeleid van Onion Routing (net zoals TOR) en zorgt ervoor dat een versleuteld bericht, via een computernetwerk van meerdere ‘nodes’, aankomt bij de ontvanger. Door het versleuteld via een groot netwerk te laten lopen weet niemand wie de verzender en ontvanger zijn. Programma’s als BitTorrent zijn speciaal gewijzigd om boven op het I2P-netwerk gebruikt te kunnen worden.

Door het gebruik van bovenstaande technieken is het mogelijk om de IP-adressen (het adres van jou computer, dit is voor iedere computer aangesloten op het internet anders) volledig te verbergen. Zoals genoemd kun je in de publieke blockchain alle transacties bekijken, maar deze technieken zorgen ervoor dat de transacties niet te herleiden zijn naar jou en je computer.

Wat is Wraith Protocol?

Met het Wraith Protocol wordt het mogelijk om te switchen tussen een openbare en een anonieme ledger/blockchain. Mensen die er waarde aan hechten om hun transacties openbaar te houden, bijv. winkeliers, hebben deze mogelijkheid (IP-adres blijft altijd anoniem).

Maar mensen die anoniem hun Verge willen versturen kunnen eenvoudig wisselen naar de anonieme ledger. Dit zorgt ervoor dat, anders dan bij de openbare ledger, het niet meer mogelijk is om een transactie te volgen in de blockchain.

Wanneer mensen gebruik maken van de openbare ledger is hun IP-adres verborgen, maar is hun wallet-adres zichtbaar. Met Wraith Protocol komt ook de feature ‘stealth address’ uit. Dit houdt in dat wanneer je gebruik maakt van de anonieme ledger, zowel je IP-adres als je wallet-adres verborgen is. Bij iedere transactie kan eenmalig een stealth address aangemaakt worden, waardoor je eigen wallet-adres verborgen blijft. De transactie is dus niet meer te herleiden naar je eigen wallet.

Peer-to-Peer platform integrated Portals

Weer zo’n mooie technische zin, maar waarschijnlijk weet je precies wat dit inhoudt. Deze optie wordt op dit moment al aangeboden door Verge en misschien heb je het zelfs al wel eens voorbij zien komen. Het is mogelijk om op verschillende sociale media als Twitter, Discord en Telegram direct je Verge te versturen naar iemand anders. Wanneer iemand op Twitter je een goede tip heeft gegeven kun jij deze persoon belonen met wat XVG. Volg de stappen om te beginnen met het versturen van XVG op Twitter:

  • Genereer je Verge adres door het volgende te tweeten: @vergetips address
  • Stort Verge op het adres dat je zojuist is toegestuurd door @vergetips
  • Controleer je balans door het volgende te tweeten: @vergetips balance
  • Verstuur Verge door het volgende te tweeten: @vergetips tip @ (het minimale bedrag is 10 XVG)
  • Neem al je Verge op door het volgende te tweeten: @vergetips withdraw

Waar kan ik Verge kopen?

Verge is op meerdere exchanges te verkrijgen. Maar de grootste exchange waarop het te verkrijgen is is Binance. Meld je snel aan en maak gratis een account aan op Binance. Handel je liever direct met euro’s? Maak dan gebruik van Bitvavo.

Waar moet ik mijn Verge bewaren?

Er zijn tal van manieren om je Verge te bewaren. Op de officiele website van Verge staan een aantal geschikte wallets. Lees voor meer informatie ook mijn artikel over het bewaren van je cryptocurrencies.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.