Er bestaan verschillende soorten cryptocurrency. De een richt zich op de supply chain en de ander richt zich op de DeFi wereld. Toch is de eerste en belangrijkste use-case nog altijd de elektronische en peer-to-peer betalingen zoals het ooit begonnen is bij Bitcoin. Verge werkt hieraan met extra toevoegingen rondom cryptografie, het mining algoritme en privacy features.

Een digitale currency zou in het dagelijkse leven gebruikt moeten worden. Eenvoudig versturen en ontvangen van geld, het betalen in (web)shops en een volledig open-source ontwikkeling voor nieuwe innovaties. Verge werkt aan het beveiligde netwerk voor alledaagse betalingen en applicaties die in het echte leven gebruikt kunnen worden.

In dit artikel nemen we daarom Verge onder de loep. We gaan in op de use-case en de technieken die het project dragen. We bekijken de Verge verwachting, de XVG coin en de koers data. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven over het project en de potentie voor de toekomst.

Wat is Verge?

De Verge currency (XVG) is een cryptocurrency met de focus op privacy. Bitcoin en andere munten zijn pseudo anoniem. Dit betekent dat je naam niet bij iedere transactie staat zoals dat wel gebeurt bij overboekingen met de bank. Het betekent alleen niet dat het volledig anoniem is.

Een belangrijke eigenschap van Verge is dat het verschillende mining algoritmes gebruikt zodat de blockchain op meerdere manieren beveiligd kan worden. De vijf algoritmes die gebruikt kunnen worden zijn Scrypt, X17, Lyra2rev2, myr-groestl en blake2s. Ongeveer iedere 30 seconden worden de blokken toegevoegd aan de blockchain van de Verge crypto.

De combinatie van gebruiksgemak van het betalen samen met privacy is het unique selling point van Verge. Hiervoor worden verschillende technieken gebruikt zoals TOR en I2P.

TOR integratie

TOR is een openbaar netwerk voor anonieme communicatie, gebaseerd op de Onion Routing (OR) techniek. Berichten die via deze techniek verzonden worden zijn versleuteld en worden via veel verschillende netwerken verzonden.

Op ieder netwerk (node) wordt een laag van de beveiliging verwijdert en vervolgens verzonden naar het volgende netwerk. Hierdoor wordt het heel moeilijk, al dan niet onmogelijk om het bericht te onderscheppen en te herleiden naar de originele auteur.

Dit is bijvoorbeeld de techniek die Edward Snowden heeft gebruikt om de geclassificeerde documenten openbaar te maken.

I2P (Invisible Internet Project)

I2P, een onzichtbaar internetproject, is een gedecentraliseerd communicatienetwerk dat boven op het gewone internet werkt. Gebruikers van dit programma kunnen anoniem browsen, bestanden delen en met elkaar communiceren.

I2P is afgeleid van Onion Routing (net zoals TOR) en zorgt ervoor dat een versleuteld bericht, via een computernetwerk van meerdere ‘nodes’, aankomt bij de ontvanger. Door het versleuteld via een groot netwerk te laten lopen weet niemand wie de verzender en ontvanger zijn. Programma’s als BitTorrent zijn speciaal gewijzigd om boven op het I2P-netwerk gebruikt te kunnen worden.

Door het gebruik van bovenstaande technieken is het mogelijk om de IP-adressen (het adres van jou computer, dit is voor iedere computer aangesloten op het internet anders) volledig te verbergen. Zoals genoemd kun je in de publieke blockchain alle transacties bekijken, maar deze technieken zorgen ervoor dat de transacties niet te herleiden zijn naar jou en je computer.

Wat doet de Verge koers?

De XVG crypto is ‘eerlijk’ ter wereld gekomen. Dat betekent dat er geen pre-mine of ICO was waardoor het team bij voorbaat een grote hoeveelheid van de coins in handen had. Iedereen kon direct vanaf het begin minen om zo vroeg tokens te bemachtigen.

Verge bestaat al relatief lang en dit zien we direct terug op coinmarketcap. De eerste notering vinden we terug op 31 oktober 2014. Destijds kon de Verge coin gekocht worden voor $ 0,000011. De koers is na de introductie lang gelijk gebleven tot de bull markt van 2018 toen de koers explosief steeg. De actuele Verge koers staat op een waarde van $ 0.004848.

De All Time High van de XVG coin staat op een waarde van $ 0.261874 (December 24, 2017). Het is 1605 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Op dit moment heeft het project een market cap van $ 80,733,960 en het staat daarmee op plaats 330 op de lijst met grootste crypto projecten.

Het is verstandig om de Verge koers data in de gaten te houden om hier trends in te ontdekken. Weet jij precies hoe de koers beweegt over een langere periode? Dan zie jij de afwijkingen en daar kun je op inspelen om geld mee te verdienen. Hieronder daarom de Verge koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Verge verwachting 2022 – 2027?

Het is lastig om een goede Verge koers verwachting te schetsen. Dit geldt voor de meeste crypto projecten en een waarschuwing is op z’n plaats. Je leest namelijk veel hype berichten van mensen die zeggen dat je nu in moet stappen om een grote koersstijging niet mis te lopen. Dit is een slechte manier om te beleggen.

Het is veel beter om te letten op de use-case, de koersdata en de XVG coin om dit soort beslissingen te maken. Ook het laatste Verge nieuws kan doorslaggevend zijn op het moment dat je wilt kopen.

Wat betreft de use-case zit het wel goed in theorie. Een goed betalingsnetwerk en de mogelijkheid om anoniem transacties te doen zijn belangrijke features in de crypto wereld die alleen maar populairder worden in de toekomst. Het is aan Verge om zich zo te positioneren dat ze ook echt een grote hap uit deze taart kunnen nemen.

Misschien wel het interessantste aan het project is de achterban en de samenwerkingen die het daardoor heeft gekregen. Als je zoekt op Twitter zie je al snel veel geïnteresseerden in het project en mede hierdoor heeft het enkele jaren geleden een samenwerking met PornHub gekregen, de grootste XXX site ter wereld.

Artiesten kunnen hun vergoeding uitbetaald krijgen in de Verge coin en ook kijkers kunnen hun premium account betalen met de currency. Een samenwerking van dit kaliber spreekt van vertrouwen in de anonieme features en de ‘means of payment’.

De Verge verwachting voor 2022 is onduidelijk, al kan er van alles gebeuren. Het is een korte termijn en dingen als een bull markt of het Verge nieuws kunnen snel voor grote veranderingen zorgen.

Als we kijken naar de Verge verwachting voor 2027 is dit al anders. We zien duidelijk dat de coin sterk meebeweegt met de bull markt en daarna altijd een iets hoger ‘laagste punt’ terugvindt. Toekomstige stijgingen zijn daarom ook niet uitgesloten zoals we ook zagen in 2018 toen de koers tussen 10 en 24 december 2017 steeg met 3079%.

* Currency in USD
Historical Price for Verge
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de XVG coin?

De Verge coin is het product van het project. Mensen kunnen ermee betalen bij grote websites zoals PornHub en het gebruiken om anonieme transacties te doen. De coin kan verkregen worden door te minen of door het te kopen op een exchange.

We hebben het gehad over de use-ase en de XVG verwachting voor de potentieanalyse. Ook de schaarste van de XVG coin is hierbij belangrijk. Dit kun je bekijken door de huidige supply (16,504,044,038 XVG) te vergelijken met de maximale supply (16,555,000,000 XVG). In de regel kun je ervan uitgaan dat hoe meer coins er al op de markt zijn, hoe beter dit is voor de toekomstige waarde.

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil van Verge -3.58% en in de laatste zeven dagen was dit -34.37%. Ik noem je deze percentages omdat je hier duidelijk de schommelingen op korte termijn in kunt ontdekken van de Verge coin. Zie je hier grote afwijkingen van normaal? Dan weet je dat er wat te gebeuren staat en dat je misschien een trade zou kunnen uitvoeren.

Waar Verge kopen?

Heb je besloten dat je Verge een interessant project vindt en wil je XVG kopen? Dan kun je dit doen op de bekendste exchange van Nederland, Bitvavo. Je krijgt hier de voordeligste handelskosten en kunt als je hier nog geen account hebt bovendien profiteren van een welkomstbonus. Maak gratis een account aan via onderstaande link en krijg € 1000 aan handelskosten cadeau.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Verge nieuws

De coin data en de Verge verwachting zijn belangrijke factoren bij je eventuele keuze voor het project. De laatste belangrijke factor is het Verge nieuws van vandaag. Er kan op ieder moment namelijk wat gebeuren en de persoon die dit als eerste weet kan hier het meeste van profiteren.

Door het Verge nieuws over nieuwe samenwerkingen, exchange listings en dat soort zaken op de voet te volgen kun je als eerste inspelen op deze ontwikkelingen. Mensen die enkel en alleen uitgaan van hype lopen zo altijd achter de feiten aan, want ze wachten tot iemand anders ze het nieuws verteld. Op het officiële twitteraccount van Verge vind je altijd de laatste ontwikkelingen.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?