De koers van Dogecoin staat nu niet meer op de All Time High van een paar weken geleden (€ 0,60). Wél staat de DOGE nog steeds relatief hoog en heeft dit veel mensen rijk gemaakt. Niet alleen mensen die er actief mee aan het handelen zijn geweest, maar ook mensen die helemaal vergeten waren dat ze überhaupt Dogecoin hadden. Litebit komt hierover met een interessant verhaal.

Verloren rijkdom

Iedere zoveel jaar lijkt de koers van Dogecoin midden in de bull markt flink te stijgen. Het afgelopen jaar had dit voor een groot gedeelte te maken met Elon Musk, de Dogefather. Hij bracht de gemeenschap van DOGE onder de aandacht, installeerde Dogecoin miners voor zijn kinderen en werkte samen met de ontwikkelaars. Dit zorgde ervoor dat de koers een astronomische stijging doormaakte.

Het verhaal van Litebit begint echter wat eerder. Het is namelijk een van de eerste brokers in Nederland waarop Dogecoin aangekocht kon worden. In 2017 bijvoorbeeld maakte Dogecoin ook een stijging door. De koers ging destijds binnen één jaar van € 0,00021 naar een hoogtepunt van € 0,01. In de bull markt toen stapten veel mensen in en bewaarden dit op Litebit.

Toen deze bull markt afgelopen was en een bear markt volgde die duurde tot 2020 stonden al deze ‘achtergelaten’ Dogecoin nog steeds bij Litebit. Zou je namelijk voor € 100 Dogecoin gekocht hebben op de top dan was dit een jaar na de All Time High in 2018 nog maar € 19 waard. Een dergelijk verlies zorgde ervoor dat veel mensen hun Dogecoin vergaten en zelfs de hele crypto wereld achter zich lieten.

Je kunt je voorstellen dat een dergelijke daling van je portfolio ervoor zorgt dat je de lol snel verliest in cryptocurrency. Toch blijkt HODL’en de juiste strategie te zijn met de kennis van nu. Toen de koers weer begon te stijgen in de afgelopen maanden steeg de waarde van deze ‘verloren’ Dogecoin enorm.

Honderdduizenden euro’s geïncasseerd

Litebit zag het vermogen van de inactieve accounts hard stijgen en heeft daarom de betreffende gebruikers op de hoogte gebracht. Vanaf december 2020 ging de koers bijna in een rechte lijn omhoog. Op 9 december stond de Dogecoin koers op een waarde van € 0,0025. Bijna precies 5 maanden later stond de koers op € 0,60. Dit is een stijging van 24000 %!

Zou je op het hoogtepunt in 2018 ingestapt zijn voor € 100 dan had je ongeveer 10.000 DOGE. Op het hoogtepunt in 2021 waren deze 10.000 DOGE € 6000 waard geweest. Volgens Litebit is dit voor sommige klanten hetzelfde geweest als het winnen van de loterij. Ze konden plotseling een huis kopen en zagen dit totaal niet aankomen. In totaal werd er voor honderdduizenden euro’s aan Dogecoin geïncasseerd.

Inmiddels is de Dogecoin weer omlaag gegaan al staat de koers nog steeds relatief hoog. Op het moment van schrijven staat de koers rond de € 0,30.  Onduidelijk is wat de exacte verwachting is voor de toekomst, maar als we Musk mogen geloven heeft Dogecoin een goede toekomst. Regelmatig plaatst hij nog Tweets over Dogecoin en de gemeenschap eromheen. Als deze hype aanhoudt of binnenkort weer nieuwe high’s meemaakt kun je bij Litebit Dogecoin kopen.