Vertcoin is een van de klassieke munten in de cryptowereld. Het project is opgezet door vrijwilligers en door middel van donaties kan het project blijven bestaan. VTC is ontstaan in 2014 en is still going strong.

In dit artikel kijken we waarom Vertcoin al zo lang in de top-500 staat op coinmarketcap. Ook kijken we hoe het gaat met de VTC koers en de Vertcoin koers verwachting en voorspelling voor de toekomst.

De kracht van Vertcoin

Vertcoin heeft het doel voor ogen om een ‘originele’ cryptocurrency te zijn. Iedereen kan meewerken aan het project en iedereen kan er gebruik van maken. Deze open-source methode is de puurste vorm van decentralisatie in de cryptowereld.

De coin is afgeleid van de welbekende Litecoin. Litecoin heeft een maximum cap van 84 miljoen litecoins, dit is voor Vertcoin hetzelfde. Deze 84 miljoen coins kan je minen. Om het minen eerlijk te houden zorgt Vertcoin ervoor dat ze ASIC-resistant zijn.

ASIC is een manier om coins te minen. Door het gebruik van speciale en vaak dure software gaat de rekenkracht omhoog. Hierdoor kan de betreffende computer sneller minen en zo meer coins binnenhalen. Hierdoor kan iemand met een normale laptop niet meer concurreren met andere miners die deze software gebruiken.

Vertcoin gaat dit dus tegen door ervoor te zorgen dat ze ASIC-resistant zijn. VTC zorgt er hierdoor voor dat er geen grote bedrijven zijn die grote mine farms opzetten om alle VTC coins binnen te slepen en zo de prijs van VTC kunnen beïnvloeden. De Vertcoin koers kan hierdoor instabiel worden. Uiteindelijk zorgt het dus voor teveel macht en dat druist tegen de visie van Vertcoin in.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het minen van Vertcoin dan kun je via de website van VTC de officiële wallet kopen waarmee dat kan. De opbrengst van Vertcoin door het minen wordt om de vier jaar gehalveerd. Dit zorgt uiteindelijk voor schaarste zoals we dat bij Bitcoin zien.

Ze hebben ook  hechte banden met Litecoin en ze maken gebruik van hun Lightning network. Dit netwerk zorgt voor snellere transactiesnelheid en lagere transactiekosten. Door de bovengenoemde punten kan de Vertcoin koers verwachting gunstig uitvallen.

Over de VTC koers en de Vertcoin Koers verwachting

Iedereen kan op dit moment Vertcoins minen zodat ze een passief inkomen genereren. Met de VTC coins die jij heb verdiend door het minen kan je ook mensen betalen. Door de implementatie van stealth adressen kunnen andere partijen niet zien wat er gaat gebeuren met het geld. Op deze manier zorgt Vertcoin ervoor de privacy van zijn gebruiker te waarborgen.

Soms is het minen van cryptocurrency niet heel makkelijk. Er moeten bepaalde programma’s gedownload worden en de informatie is niet overzichtelijk te vinden op het internet. Vertcoin heeft hiervoor de one-click miner bedacht. Het programma is gemakkelijk te downloaden via de GitHub pagina waardoor jij binnen enkele minuten aan het minen bent.

Het mooie van Vertcoin is dat ze alles openbaar maken en zo volledig mogelijk transparant zijn. Op de sociale media zoals Facebook, Twitter en Reddit beantwoorden ze vragen en bieden ze hulp waar nodig. Vertcoin is volledig gebouwd op vrijwilligers en dat ze dan ook de tijd nemen om jou te helpen laat zien hoe fanatiek ze zijn en dat ze in dit project geloven.

Bovenop op alle hulp die ze bieden hebben ze ook een roadmap waarop je kan zien wat ze in de toekomst willen doen en wat ze al gedaan hebben.

Helaas is Vertcoin niet de enige met ditzelfde idee. Er zijn andere cryptocurrencies op de markt zoals Viacoin die het goed doen. Deze coin wil wat VTC al heeft en met name de stealth adresses. Het grootste verschil tussen de twee coins is dat Vertcoin ASIC-resistant is en Viacoin niet. Dit is erg positief voor Vertcoin.

Als Vertcoin de grote verwachtingen weet waar te maken dan zal de Vertcoin koers groen gloeien en resulteert dit in een hoge VTC koers verwachting.

Historische VTC koers

Vertcoin bestaat sinds 2014 door een fork met Litecoin. De koers van Vertcoin heeft niet heel veel pieken en dalen meegemaakt. Dat wil niet zeggen dat ze niet enorm zijn gegroeid. Op 10 december 2017 bereikte de VTC koers een All Time High. De prijs stond toen op 10 dollar.

Vertcoin heeft geen ICO gehad. Doordat ze volledig zijn gefinancierd met donaties was er geen ICO nodig. Er is dus niemand die vanaf het begin veel VTC heeft kunnen inslaan.

Vertcoin prijs voorspelling 2020, 2022, 2025

Het ziet er goed uit voor Vertcoin in de toekomst. Als we kijken naar de voorspellingen gaat de prijs alleen maar omhoog. Dit komt uiteraard doordat Vertcoin zelf hard werkt om groter te worden, maar dit komt ook door de algehele cryptomarkt. De kans is groot dat wanneer Bitcoin enorm stijgt Vertcoin ook zal stijgen.

De VTC prijs voorspelling voor 2020 komt uit op 0,51 dollar. Twee jaar later, in 2022 wordt er een prijs voorspeld van 0,71 dollar. Wanneer jij in 2025 nog VTC bezit dan kun je rekenen op een VTC prijs voorspelling van 1,25 dollar.

Vertcoin kopen

Vertcoin kopen doe je gemakkelijk op Bitvavo, gewoon met euro’s. Stort euro’s op je Bitvavo account en laat ook je winst direct weer uitbetalen.

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange

Crypto masterclass

crypto masterclass