Vertcoin is een van de klassieke munten in de cryptowereld. Het project is opgezet door vrijwilligers en door middel van donaties kan het project blijven bestaan. VTC is ontstaan in 2014 en is still going strong. Een goede reden dus om het in dit artikel eens onder de loep te nemen.

In dit artikel kijken we naar Vertcoin en de dingen die het doet samen met de achterban. Ook kijken we hoe het gaat met de VTC koers en gaan we verder in op de Vertcoin verwachting voor de toekomst. Wat gaat de Vertcoin crypto doen?

Wat is Vertcoin?

Vertcoin heeft het doel voor ogen om een ‘originele’ cryptocurrency te zijn. Iedereen kan meewerken aan het project en iedereen kan er gebruik van maken. Deze open-source methode is de puurste vorm van decentralisatie in de cryptowereld.

De coin is afgeleid van de welbekende Litecoin. Litecoin heeft een maximum cap van 84 miljoen litecoins, dit is voor Vertcoin hetzelfde. Deze 84 miljoen coins kan je minen. Om het minen eerlijk te houden zorgt Vertcoin ervoor dat ze ASIC-resistant zijn.

ASIC is een manier om coins te minen. Door het gebruik van speciale en vaak dure software gaat de rekenkracht omhoog. Hierdoor kan de betreffende computer sneller minen en zo meer coins binnenhalen. Hierdoor kan iemand met een normale laptop niet meer concurreren met andere miners die deze software gebruiken.

Vertcoin gaat dit dus tegen door ervoor te zorgen dat ze ASIC-resistant zijn. VTC zorgt er hierdoor voor dat er geen grote bedrijven zijn die grote mine farms opzetten om alle VTC coins binnen te slepen en zo de prijs van VTC kunnen beïnvloeden. De Vertcoin koers kan hierdoor instabiel worden. Uiteindelijk zorgt het dus voor teveel macht en dat druist tegen de visie van Vertcoin in.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het minen van Vertcoin dan kun je via de website van VTC de officiële wallet kopen waarmee dat kan. De opbrengst van Vertcoin door het minen wordt om de vier jaar gehalveerd. Dit zorgt uiteindelijk voor schaarste zoals we dat bij Bitcoin zien.

Ze hebben ook  hechte banden met Litecoin en ze maken gebruik van hun Lightning network. Dit netwerk zorgt voor snellere transactiesnelheid en lagere transactiekosten. Door de bovengenoemde punten kan de Vertcoin koers verwachting gunstig uitvallen.

Wat doet de Vertcoin koers?

Vertcoin bestaat al lang en is nooit begonnen met een ICO. Het project stamt uit de tijd voordat dit überhaupt een ding was. Je kunt Vertcoin minen om de token te bemachtigen en dat was al zo vanaf het begin.

De eerste keer dat we de Vertcoin koers zien op coinmarketcap is eind januari 2014. Hiermee is het direct een van de oudste nog bestaande cryptocurrency. Destijds konden beleggers één VTC coin kopen voor $ 0,18. De actuele Vertcoin koers is $ 0.191041.

Over het algemeen beweegt de koers van Vertcoin zijwaarts, al zien we tijdens de bull markten van afgelopen jaren grote stijgingen. Met name de bull markt van 2018 was de eerste keer dat de Vertcoin crypto door het dak ging.

De Vertcoin All Time High staat op een waarde van $ 9.80 (December 5, 2017). Inmiddels is het alweer 1759 dagen geleden dat de koers zo hoog stond. Sinds het begin heeft de VTC coin een market cap van $ 12,441,607 verzamelt. Daarmee staat het op dit moment op plaats 809 van grootste crypto projecten.

Het is naar mijn idee heel belangrijk om deze data in de gaten te houden. Je ontdekt namelijk snel trends in de koers waarop je kunt inspelen. Vertcoin lijkt voorlopig nog wel mee te doen in de crypto wereld dus geld verdienen is altijd mogelijk. Hieronder daarom de Vertcoin koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Vertcoin verwachting 2022 – 2027?

Iedereen kan op dit moment Vertcoins minen zodat ze een passief inkomen genereren. Met de VTC coins die jij heb verdiend door het minen kan je ook mensen betalen. Door de implementatie van stealth adressen kunnen andere partijen niet zien wat er gaat gebeuren met het geld. Op deze manier zorgt Vertcoin ervoor de privacy van zijn gebruiker te waarborgen.

Soms is het minen van cryptocurrency niet heel makkelijk. Er moeten bepaalde programma’s gedownload worden en de informatie is niet overzichtelijk te vinden op het internet. Vertcoin heeft hiervoor de one-click miner bedacht. Het programma is gemakkelijk te downloaden via de GitHub pagina waardoor jij binnen enkele minuten aan het minen bent.

Het mooie van Vertcoin is dat ze alles openbaar maken en zo volledig mogelijk transparant zijn. Op de sociale media zoals Facebook, Twitter en Reddit beantwoorden ze vragen en bieden ze hulp waar nodig. Vertcoin is volledig gebouwd op vrijwilligers en dat ze dan ook de tijd nemen om jou te helpen laat zien hoe fanatiek ze zijn en dat ze in dit project geloven.

Bovenop op alle hulp die ze bieden hebben ze ook een roadmap waarop je kan zien wat ze in de toekomst willen doen en wat ze al gedaan hebben.

Helaas is Vertcoin niet de enige met ditzelfde idee. Er zijn andere cryptocurrencies op de markt zoals Viacoin die het goed doen. Deze coin wil wat VTC al heeft en met name de stealth adressen. Het grootste verschil tussen de twee coins is dat Vertcoin ASIC-resistant is en Viacoin niet. Dit is erg positief voor Vertcoin.

Als we naar de Vertcoin verwachting voor 2022 kijken dan is dit moeilijk om te voorspellen. Met name de trends in de algemene crypto markt zijn belangrijk op een dergelijke korte termijn. Het uitbreken van een bull- of bearmarkt hebben vaak meer effect op de prijs dan bepaalde veranderingen zelf.

Als we verder vooruit kijken naar de Vertcoin verwachting voor 2027 dan is dit anders. In een periode van vijf jaar kunnen er fundamentele dingen aangepast worden die het project interessanter maakt voor beleggers. Ook groeit de crypto markt in z’n geheel waarschijnlijk en daarvan kan ook Vertcoin profiteren.

In het verleden hebben we al grote stijgingen gezien en die zijn ook in de toekomst weer mogelijk. Bijvoorbeeld bij de bull markt in 2018. De koers steeg toen binnen drie maanden met 12.865%!

Wat is het nut van de VTC coin?

De VTC coin wordt gebruikt om te verzenden en kun je verdienen door te minen. Een groot verschil met Bitcoin is dat de rekenkracht aanzienlijk lager is, waardoor het voor iedereen mogelijk is om tokens te verdienen.

Oorspronkelijk was dit ook nog mogelijk met Bitcoin, maar de hashrate is zo hoog geworden dat dit niet meer met een normale computer kan. De charme van minen kun je herbeleven met Vertcoin en de verdiende tokens kun je vervolgens verkopen met winst.

Vind je dat te omslachtig, maar denk je wel dat Vertcoin in de toekomst meer waard gaat worden? Dan kun je Vertcoin kopen ter aanvulling van je portfolio. Belangrijke data om hierbij te overwegen zijn o.a. de market cap en het verschil in handelsvolume de afgelopen dagen. Hiermee ontdek je snel trends en een goed in- of uitstapmoment.

Huidige supply65,116,024 VTCMaximale supply84,000,000 VTC
% verschil 24u4.60%% verschil 7D-4.83%

Waar Vertcoin kopen?

Vertcoin kopen doe je gemakkelijk op Bitvavo, gewoon met euro’s. Stort euro’s op je Bitvavo account en laat ook je winst direct weer uitbetalen.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Vertcoin nieuws

We hebben in dit artikel hopelijk veel belangrijke factoren genoemd die je kunt gebruiken om een eigen Vertcoin verwachting op te stellen. De koersdata, historische waarde en de use-case zijn hierin belangrijk. De laatste factor is het Vertcoin nieuws.

Volg je altijd het laatste Vertcoin nieuws? Dan weet je precies wat er speelt rondom het project en dus ook welke richting de waarde op zou moeten gaan. Doe je dit goed, dan kun je hier veel geld mee verdienen. Een belangrijke bron van informatie is de Vertcoin twitter. Je ziet hieraan ook direct hoe actief het project nog is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?