Wat is Vertcoin? Alles over Vertcoin kopen en de Vertcoin koers


Vertcoin

Vertcoin (VTC) is een Cryptocurrency afgeleid van Litecoin (LTC). De visie van Vertcoin is om trouw te blijven aan de ‘originele’ versie van Cryptocurrency, namelijk een financieel systeem door en voor de gebruiker. 


Doordat er met speciale en dure mining hardware (ASIC) steeds beter gemined kan worden, is het voor de ‘normale’ gebruiker niet meer te doen om met hun eigen computerkracht te minen. Je hebt enorm veel dure apparatuur nodig wil je dit rendabel maken. Bij Vertcoin gaan ze dit tegen en zorgen ze ervoor dat minen weer voor iedereen rendabel kan zijn.

 

VTC is geïntroduceerd op 8 januari 2014. Het is afgeleid van Litecoin en heeft daarom ook een maximum van 84 miljoen Vertcoins. Zoals gezegd is VTC gericht op het minen en het is daarom een PoW-coin. De munt is volledig ontwikkeld door vrijwilligers uit de Bitcoin gemeenschap en is daarom gelanceerd zonder dat er een pre-mine of ICO aan te pas is gekomen. Ook is VTC volledig gefinancierd met donaties. Maar hoe zit het nou precies met dat minen?

Wat is ASIC?

ASIC staat voor application-specific integrated circuit. Een ASIC is een chip dat voor een specifiek doel ingesteld kan worden, zo ook het minen van Cryptocurrencies. In het begin werd dit minen gedaan door middel van CPU, je eigen computerkracht. Maar al snel kwam men erachter dat het minen sneller gaat met GPU, dit is het minen met behulp van een grafische kaart. Dit kwam de rekenkracht ten goede en daarom ook de beloning. Maar op dit moment wordt bijna alles gemined met behulp van een specifieke ASIC voor de Cryptocurrency. Dit is niet alleen sneller, maar ook nog eens efficiënter. Deze voordelen komen wel met een prijs. De apparatuur kost al snel tussen de €2000 en €5000.

Wat is ASIC-resistant

Vertcoin wil ASIC’s tegengaan, zodat iedereen weer kan minen met behulp van zijn eigen computer (CPU of GPU). Op het Vertcoin netwerk is het daarom niet mogelijk om gebruik te maken van ASIC mining apparatuur, dit wordt ASIC-resistant genoemd. De developers doen er alles aan om dit ook zo te houden. Ze zijn van mening dat iedereen moet kunnen minen om het zo eerlijker te houden. Wanneer bedrijven veel geld investeren in deze mining apparatuur, verdienen ze hiermee veel VTC. Als ze besluiten om dit ineens allemaal te verkopen, kunnen ze hiermee de prijs enorm beïnvloeden. Dit is de reden dat VTC er naar streeft om de transacties te laten controleren (minen) door zoveel mogelijk verschillende gebruikers. Zo blijft het eerlijk en wordt de prijs zo min mogelijk beïnvloed.

Wat is de one-click miner van Vertcoin?

Om het minen nog gemakkelijker te maken voor de gebruikers, werken de ontwikkelaars aan een desktop-miner. Dit is een programma dat mensen kunnen installeren op hun computer, om hier zo VTC mee te verdienen. De one-click miner kan eenvoudig geïnstalleerd worden en maakt gebruik van jouw eigen computerkracht om mee te helpen aan de berekeningen (minen). De one-click miner kan gedownload worden vanaf de GitHub pagina.

Vertcoin wallet

Natuurlijk wil je je zuurverdiende Vertcoin veilig bewaren. Hier kun je verschillende Vertcoin wallets voor de gebruiken:

  • Vertcoin biedt zelf een wallet aan voor de computer. Deze is te downloaden vanaf de GitHub pagina.
  • Ook kan je Vertcoin veilig opgeslagen worden op de Elektrum Vertcoin wallet. Dit is ook een desktop wallet die te downloaden is vanaf GitHub.
  • Maar de veiligste methode is een hardware wallet. Persoonlijk gebruik ik de Ledger Nano S. Deze hardware wallet heeft een samenwerking met Vertcoin en is daarom uitermate geschikt om je munten offline te bewaren.

Vertcoin kopen met iDeal

Vertcoin kopen kan op veel verschillende exchanges. Maar een van de eenvoudigste opties om Vertcoin te kopen is Bitvavo. Dit is een Nederlandse exchange waar je gemakkelijk je bankrekening met de exchange kunt koppelen. Dit betekent dat je direct euro’s kunt storten met iDeal en hiermee je Vertcoin kopen kunt. Heb je winst gemaakt? Dan wissel je de Vertcoin gemakkelijk weer om voor euro’s en laat je deze euro’s zonder extra kosten weer op je bankrekening storten.

Je kunt je hier aanmelden op Bitvavo

Vertcoin koers

De Vertcoin koers heeft enorme pieken en dalen gezien het afgelopen jaar. Dit is wel te vergelijken met de koers van de andere Crypto munten. Waar Vertcoin begin dit jaar rond de 8 dollar waard was, is het nu ongeveer $0,60 waard. Wat de waarde betreft is de Vertcoin koers ook afhankelijk van de Bitcoin prijs en omdat deze aardig gedaald is zien we dit ook terug in de Vertcoin koers.

Vertcoin op social media

Vertcoin is net zoals de meeste projecten ook actief op social media. Zo is er een Vertcoin reddit forum, een Vertcoin twitter en de Vertcoin bitcointalk pagina. Op deze verschillende sociale media wordt de gemeenschap op de hoogte gehouden van de voortgang van het project.

Crypto masterclass:

Crypto masterclass

Kaj

Kaj is al jaren geïnteresseerd in Bitcoin en alles wat er maar mee te maken heeft. Schrijft sinds 2017 met veel plezier op CurrentCrypto.nl over de laatste nieuwtjes, de verschillende cryptocurrency, de koers verwachtingen en noem het maar op. In contact komen met Kaj? Laat een bericht achter via het contact formulier.

Recent Content

Maak nu een gratis account aan op Bitvavo en handel de eerste €1000 zonder transactiekosten!

Maak nu een gratis account aan