Op deze pagina behandelen we Virtua. Een virtual reality omgeving op de blockchain. Ik vroeg mij meteen af waarom, maar toen ik NFT’s voorbij zag komen snapte ik het meteen. VR games spelen, zelf VR games maken en live events via VR bekijken. Het kan allemaal via het Virtua netwerk.

In dit artikel zal ik uitleggen waarom een VR bedrijf zich op de blockchain vestigt en hoe NFT’s op het netwerk werken. Daarnaast wordt er gekeken naar de Virtua verwachting, de Virtua coin en nemen we de potentie voor de toekomst onder de loep. Wat gaat de Virtua crypto doen?

Wat is Virtua?

Virtua is een ecosysteem dat draait rondom het delen, het verhandelen en de interactie met NFT’s. Het is een unieke marktplaats voor NFT’s die door middel van VR en AR tot leven komen. Zet je bril op en bevind je in de Terra Fancave. Vul je cave met al je NFT’s en speel met ze terwijl je door je cave loopt. 

Het is een cross-platform systeem waardoor je ook via je app je NFT’s kan verhandelen. Het interessante aan NFT’s is dat jij 100% eigenaar ervan bent. Wanneer jij NFT’s uit je Fancave verkoopt krijg je hier TVK coins voor terug. Je kan hier andere NFT’s mee kopen, maar je kan jezelf ook laten uitbetalen in FIAT. 

Doordat Terra Virtua gebruik maakt van blockchain technologie pakken ze een aantal problemen aan waar de game-industrie mee te maken heeft. Zo ook dit probleem: Zoals ik al aangaf kan je zelf games maken op het netwerk. Hier horen ook in-game items bij. 

Nu kan je buiten de blockchain niet zomaar jouw skin uit Call of Duty Warzone ruilen met Cristiano Ronaldo uit FIFA. Op de blockchain kan dit wel. Terra Virtua maakt hier gebruik van en zorgt voor een open marktplaats waar je verschillende items met elkaar kan ruilen. 

Naat dat Virtua een game-platform is willen ze ook grote evenementen hosten. Dit is ook een manier waarop ze geld verdienen. Denk bijvoorbeeld aan grote Esport evenementen die worden gehost in een Virtual Reality stadium. Dit zorgt niet alleen voor ticketinkomsten, maar ook voor advertentiegelden. 

Stel je een community voor die zich in de wereld van Terra Virtua waant. Ze spelen hun spellen en tegelijkertijd verkopen ze een NFT. Even later kunnen ze beslissen om kaartjes te kopen voor een optreden van hun favoriete band, of gaan ze naar een Esport evenement. 

Wat doet de Virtua koers ?

De TVK koers is sinds december 2020 te zien op Coinmarketcap. De TVK waarde was toen zo’n 0,05 dollar. Het project bestond al sinds 2017, maar het heeft even geduurd voordat ze de markt op gingen. Toen ze dit uiteindelijk deden begonnen ze met private sales en op het laatst een ICO. 

Ze hebben hiermee in totaal 2.6 miljoen dollar opgehaald. Niet een enorm bedrag, maar genoeg om een mooie start te maken zou ik zeggen. De Virtua koers staat op dit moment op een waarde van $ 0.034189. Tijdens de ICO was de TVK prijs 0,012 dollar.

Sinds december 2020 heeft de TVK koers aardig geschommeld. In het begin was het nog vrij rustig, maar in februari 2021 begon de koers flink te stijgen. Na een maand stond de koers al op 1,12 dollar. Een enorm verschil met de prijs tijdens de ICO, maar dit hield niet lang stand. De koers begon al snel te dalen. Het Virtua koers verschil was de afgelopen 24 uur 0.81%.

Nu is de koers van een coin natuurlijk belangrijk om te volgen voor wanneer je overweegt in te stappen. Voor je eigen onderzoek kan het van belang zijn dat je gebruik maakt van aanvullende data. Hieronder kan je dit vinden.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Virtua verwachting 2022 – 2027?

In het eerste stuk van dit artikel werd al aangegeven dat de Virtua crypto niet alleen maar een game-platform is, maar dat ze de full package willen aanbieden. De focus ligt nog steeds op het gamen. De game-ontwikkelaars op het platform worden dan ook goed beloond voor hun creaties.

Ontwikkelaars die al ervaring hebben met het maken van VR-games kunnen hun games gemakkelijk aanpassen voor gebruik op het TVK platform. Het platform heeft namelijk een eigen gepatenteerde API. Hierdoor zijn ze vrijwel compatibel met alle grote VR-systemen. Denk aan Oculus Rift en HTC Vive. 

Enkele voordelen voor ontwikkelaars:

 • Snelle uibetalingen in plaats van de gebruikelijke 45 tot 60 dagen van Google en Steam.
 • Door de Terra Virtua technologie kan de ontwikkelaar zonder gedoe met bureaucratie hun spellen en in-game items online zetten. 
 • Ontwikkelaars kunnen hun skills adverteren op de marktplaats en ook Terra Virtua ruimtes huren om hun content tentoon te stellen. Dit kan dienen als een virtuele winkel. 

Nu bestaan er al redelijk wat gamemakers die op de blockchain werken. Denk bijvoorbeeld aan Enjin. Het grote verschil is echter dat TVK zich focust op VR en dat ze veel meer bieden dan alleen games en een marktplaats voor NFT’s. Je moet natuurlijk zelf van VR houden, maar de VR markt groeit elk jaar weer.

Als dit blijft aantrekken en de NFT markt wordt ook populair, dan kan dit positief zijn voor de Virtua verwachting. Uiteraard moeten de gebruikersaantallen wel blijven stijgen en moet het idee rondom het laten zien van Esports in hun stadium wel aanslaan. Dit en externe factoren hebben allemaal een invloed op de TVK prognose. 

Een indicator die je kan gebruiken voor je eigen onderzoek is het handelsvolume in de TVK coin. Stijgt het handelsvolume dan kan het zijn dat het vertrouwen in de coin toeneemt. In de afgelopen 24 uur was het handelsvolume van TVK $ 6,218,589. Hoe hoger dit volume, hoe hoger de liquiditeit.

Onderstaand zie je historische TVK koers data.

* Currency in USD
Historical Price for The Virtua Kolect
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de Virtua coin?

Eigen onderzoek doen zorgt ervoor dat je twee keer nadenkt voordat je een coin koopt. Het kan goed zijn om naar de use-case te kijken, maar ook de markt speelt een grote rol in de cryptowereld. Er zijn veel voorspellingen op het internet te vinden, maar geen enkele site heeft een glazen bol. Staar je dus niet dood op één Virtua prijs voorspelling. 

Al kan je de potentie van de use-case zo fantastisch vinden, de TVK verwachting kan dan alsnog anders zijn dan je dacht. De cryptowereld heeft tijden lang op zijn gat gelegen terwijl de blockchainbedrijven keihard hebben doorgewerkt. De use-case had vaak weinig effect op de prijs. 

Houdt dus ook de markt in de gaten en niet alleen maar de Virtua coin. In de afgelopen zeven dagen is het verschil in TVK koers -0.21% geweest.

Huidige supply434,102,716 TVKMaximale supply1,200,000,000 TVK
% verschil 24u0.81%% verschil 7D-0.21%

Waar Virtua kopen?

Het kopen van TVK is niet moeilijk, maar kan wel risico’s met zich meebrengen. Op zoek gaan naar het juiste instapmoment kan je soms duur komen te staan. Uiteindelijk ben jij degene die het doet en kan je niet iemand anders de schuld geven. Wees dus voorzichtig. Je bent niet de eerste die zijn spaargeld gebruikt om te investeren en daarna alles kwijtraakt. 

Voorspellingen zijn altijd onzeker en er zijn veel factoren die de TVK prijs kunnen beinvloeden. Een daarvan is bijvoorbeeld schaarste. Een reden om crypto te kopen kan het aantal al uitgegeven coins zijn. Zijn bijna alle coins al uitgegeven dan ontstaat er schaarste. Dit kan de prijs beïnvloeden. 

Voor Virtua zijn er op dit moment 434,102,716 TVK coins beschikbaar met een totale supply van 1,200,000,000 TVK. De totale market cap is $ 14,838,795.

Ben je bereid om TVK te kopen, dan kan je dit op verscheidene exchanges doen waaronder die van Binance. Als je nog geen account hebt aangemaakt kan je dat gemakkelijk via deze link doen.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?