Leestijd: 2 minuten

Visa kondigde vandaag aan dat het een crypto adviesdienst lanceert om klanten te helpen hun weg te vinden in de wereld van cryptocurrencies. Op die manier hoopt de betalingsverwerker de mainstream adoptie van Bitcoin en andere digitale munteenheden aan te moedigen.

Visa biedt nieuwe crypto advies- en consultancy dienst aan

Visa lanceert een nieuw crypto advies- en consultatiedienst om zijn klanten te helpen navigeren door de wereld van cryptocurrencies. Zowel Visa als zijn concurrent Mastercard zien crypto als een belangrijke groeikans nu de vraag naar verschillende cryptoproducten blijft toenemen.

“We denken dat het een cruciale rol is voor Visa om te helpen deze brug te zijn tussen banken en het crypto-ecosysteem,” vertelde Cuy Sheffield, Visa’s hoofd van crypto, aan CoinDesk. “Elke bank zou een crypto strategie moeten hebben.”

De betalingsverwerker kondigde vandaag aan dat zijn crypto advies tak wordt ondergebracht bij zijn consulting en analytics divisie. De crypto advies dienst zal advies geven aan financiële instellingen, detailhandelaars en andere bedrijven over diverse crypto-gerelateerde activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het uitrollen van crypto functies of het verkennen van de  niet-fungibele tokens markt.

De stap markeert Visa’s nieuwste poging om dieper door te dringen in de crypto-industrie. Van 1 okt. 2020 tot 30 sept. 2021 verwerkte het bedrijf $3,5 miljard aan cryptotransacties via zijn crypto-gekoppelde kaartsystemen.

“Sommige van deze toonaangevende exchanges hebben miljoenen of, in sommige gevallen, tientallen miljoenen gebruikers,” vertelde Nikola Plecas, Visa’s Europese crypto-leider, aan CNBC. Hij voegde eraan toe dat het bedrijf gebruikers in staat stelt hun crypto uit te geven bij meer dan 80 miljoen handelaren.

Het bedrijf ontwikkelt ook producten gericht op stablecoins. Dit zijn virtuele tokens die gebonden zijn aan de waarde van soevereine valuta’s. Meestal gaat het om de dollar, maar het kan ook gaan om digitale valuta’s uitgegeven door centrale banken.

Een studie die Visa woensdag vrijgaf zei dat 94% van de mensen nu een zekere mate van bekendheid heeft met crypto. Een derde van hen heeft crypto als investering of ruilmiddel gebruikt.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.