VISA, de creditcard boer met een netwerk van ruim 61 miljoen aangesloten winkeliers, heeft in een blogpost laten weten zich steeds meer bezig te houden met cryptocurrency. Het doel van VISA is om de best mogelijke tools te bieden voor bedrijven, mensen en economieën ongeacht de currency of het kanaal. Digitale currencies bieden volgens het bedrijf interessante nieuwe opties en ze zien dan ook mogelijkheden.

Het concept van digitaal geld is pas echt geboren met Bitcoin en sinds die tijd zijn er volgens VISA interessante ontwikkelingen gedaan, zoals stablecoins. Vooral op dit gebied ziet het bedrijf dan ook kansen, want consumenten en bedrijven gaan dit steeds meer gebruiken.

Door partnerschappen te sluiten met cryptocurrency bedrijven zoals Coinbase wil VISA een brug slaan tussen de traditionele financiële markt en de digitale financiële wereld.

Weten ze hierin te slagen dan komt cryptocurrency in een klap bij veel gebruikers van VISA onder de aandacht en kun je wellicht met een VISA kaart en Bitcoin betalen al is het nog lang niet zover.

Wel heeft Visa recent nog een patent ingediend rondom cryptocurrency en het maken van een eigen blockchain / cryptocurrency.

Aanpak Visa

VISA heeft een duidelijke aanpak die bestaat uit drie pijlers:

  • Beveiliging, privacy, integriteit en vertrouwen. Data beveiliging en de bescherming van consumenten staat voorop. Ook het voldoen aan alle regelgeving op alle vlakken is belangrijk.
  • Verenigbaar met alle netwerken. In de visie van VISA moet het netwerk verenigbaar zijn, er wordt dus geen apart netwerk ontwikkeld voor alleen digitale currency.
  • In lijn met Visa’s kerncapaciteiten. Het netwerk moet altijd draaiende blijven, veilige transacties staan voorop en er wordt samengewerkt met verschillende stakeholders.

Visa gelooft dat digitale valuta de potentie heeft om digitale betalingen over de hele wereld en voor iedereen mogelijk te maken. Het bedrijf wil dan ook een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling ‘in the future of money’.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.