Leestijd: 2 minuten

Vorig jaar zagen Ethereum smart contracts gekoppeld aan NFT marktplaatsen en collecties een instroom van ongeveer $20 miljard. Het tempo is in 2022 niet vertraagd en zal naar verwachting alleen maar versnellen. Wat maakt NFT’s zo interessant om in te investeren?

NFT-markt blijft groeien

Non-Fungible Tokens (NFT’s) op basis van Ethereum stonden vorig jaar meteen in de belangstelling vanwege de grote verkoopcijfers. Vrijwel meteen doken veel grote bedrijven in de wereld van NFT’s en smart contracts om er grote winsten mee te oogsten. Vorig jaar zagen Ethereum smart contracts gekoppeld aan NFT-marktplaatsen en verzamelingen een instroom van ongeveer $ 20 miljard, en het tempo is in 2022 niet vertraagd.

NFT’s leveren een bewijs van eigendom van vele unieke digitale voorwerpen, zoals kunststukken, verzamelkaarten, video’s, avatars binnen videospelletjes en meer. Het proces om deze gecertificeerde tokens te maken heet “minting”. NFT’s worden aangedreven door smart contracts. Eenvoudig gezegd zijn dat de code en gegevens achter de overdraagbaarheid en het bewijs van eigendom.

NFt’s gebruiken de blockchain om van een digitaal bestand een digitaal bezit te maken. Simpel gezegd zijn ze de code en gegevens achter de overdraagbaarheid en het bewijs van eigendom. Momenteel herbergt de Ethereum blockchain enkele van de grootste NFT-marktplaatsen, zoals OpenSea, Rarible, en Mintable.

De vraag is nu hoe groot de NFT-markt kan worden. Sommige analisten en experts hadden beweerd dat Non-Fungible Tokens dit jaar een functionele kant zouden moeten laten zien, opdat de markt zijn populariteit niet zou verliezen. Maar zonder nog veel groei aan de functionele kant van NFT’s te zien, doet de markt het toch meer dan goed.

Een recent rapport van Arcane Research toont aan dat OpenSea nog steeds met een ruime marge op de troon zit van alle NFT-marktplaatsen. In 2022 alleen al verhandelde OpenSea’s NFT-activiteit ongeveer $2 miljard aan Ethereum.

9 januari markeerde de op twee na meest winstgevende handelsdag voor de NFT-marktplaats tot nu toe, met geregistreerde ETH ter waarde van meer dan $ 261 miljoen. De twee beste handelsdagen tot nu toe blijven 29 augustus 2021, met $323 miljoen, en 30 augustus 2021, met $267,5 miljoen. In heel 2021 bereikte het totale verkoopvolume van NFT’s $24,9 miljard.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.