Je kunt het je nu misschien niet voorstellen, maar Bitcoin was in de begindagen helemaal niet populair. Sterker nog, Satoshi had moeite met het vinden van gebruikers in de eerste maanden. Een van de eerste mensen die actief met Bitcoin aan de slag ging was Martti Malmi uit Finland.

Satoshi stond er in de begindagen alleen voor. Op forums zocht hij actief naar mensen die met zijn uitvinding aan de slag wouden, maar dit bleek lastiger dan gedacht. Het minen van bitcoin was toen heel eenvoudig maar leverde je niets op, Bitcoin had toen nog geen waarde.

De eerste ontwikkelaar naast Satoshi was Martti Malmi. Destijds een student geïnteresseerd in peer to peer systemen zoals Napster. Hij was in 2009 al veel aan het lezen over de verschuiving richting technologie in plaats van politiek. Bitcoin paste goed in dit straatje.

In mei 2009 nam Malmi contact op met Satoshi en hij werd al snel verantwoordelijk voor de website en de informatievoorziening hierop. Hij kreeg zelfs de volledige controle over de bitcoin website van Satoshi. Samen waren ze in 2009 de enige ontwikkelaars aan het project.

Bitcoin minen

Dit betekende ook dat Malmi een van de eerste miners was van Bitcoin. Destijds was dit proces nog goed te doen met een gewone laptop en dit leverde hem een hoop BTC op. In een recente tweet liet hij weten ruim $1 miljard ‘mis te zijn gelopen’ maar écht spijt heeft hij hier niet van. In de thread op Twitter vertelt hij zijn ‘loopbaan’ bij bitcoin en zijn investeringen met de mining opbrengsten.  

Malmi over Bitcoin
Malmi over Bitcoin

Zo beheerde Malmi in 2010 een exchange dat hem uiteindelijk zo’n 30.000 Bitcoin gekost heeft. Ook kocht hij in 2011 een appartement in Helsinki voor 10.000 BTC en dit noemde hij zelfs: “‘probably the most expensive studio in de world now, but at least I got more than 2 pizza’s.”

Later was hij genoodzaakt om de rest van zijn Bitcoin te verkopen voor een destijds ‘ongunstige’ koers, $5 per stuk. Hij kon geen baan vinden en moest daarom leven van zijn Bitcoin. Al met al zegt hij dat dit hem ongeveer 55.000 Bitcoin gekost heeft, met de huidige waarde ruim meer dan $1 miljard. De lessen die hij hieruit getrokken heeft zijn:

  • Geld is belangrijk, het is beter om meer te hebben dan weinig
  • Je hoeft niet rijk te zijn om een mooi leven te hebben
  • Je leeft niet voor eeuwig, werken aan iets dat groter is dan jezelf geeft voldoening

Malmi zal vast nog wel eens nadenken over hoe zijn leven eruit had gezien met 55.000 Bitcoin. De lessen die hij uit zijn ‘crypto avontuur’ getrokken heeft zijn goede en ze zetten je daarnaast aan het denken over de reden waarom je investeert.

Investeren voor de toekomst is belangrijk, maar vergeet ook niet te leven. Bitcoin kan een goede manier zijn om je geld te stallen voor later, maar zoals Malmi zelf ook zei moet je niet vergeten te leven en proberen te genieten van de kleine dingen.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.
About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.