Leestijd: 2 minuten

Meest recente update: 1 juni 2022 by Phebe

In de afgelopen 24 uur is de waarde van de bitcoin met maar liefst 9 procent gedaald. Uitspraken van  Cathie Wood in combinatie met het recente verbod van China op het minen van cryptocurrencies waren hier de oorzaak van. Een piek in de waarde van de bitcoin na uitspraken van president Biden duurt hierdoor niet lang.

ESG bewegingen gooien roet in het eten op de cryptomarkt

Waar de bitcoin slechts een etmaal geleden nog $38.000 waard was, is dit op dit moment nog maar $ 35.000. Dit komt neer op een daling van wel 9 procent. Deze daling is terug te leiden naar uitspraken van Cathie Wood. Cathie Wood is de oprichter van beleggingsbeheerder Ark en met haar uitspraken over de vorige crash in de crypto wereld crasht de cryptomarkt wederom. Echter, vermoedelijk spelen de uitspraken van China over het verbod op het minen van cryptocurrencies ook een rol.

De vorige cryptocrash in het pinksterweekend, nog maar een week geleden, werd volgens Wood veroorzaakt door “ESG bewegingen” binnen bedrijven en overheden. ESG bewegingen staan voor environmental, social and governmental. Het komt neer op meer aandacht voor ecologisch, rechtvaardig en sociaal bestuur. Het is niet de eerste keer dat de koers van de bitcoin hard daalt na uitspraken over de impact van de cryptomarkt op het milieu. Eerder deze maand gebeurde hetzelfde na tweets van Elon Musk over de samenwerking tussen Tesla en bitcoin. Bij ondernemers die veel waarde hechten aan deze ESG bewegingen is de populariteit van de bitcoin sterk gedaald.

De waarde van de bitcoin piekte gisteren tot wel $40.000, na uitspraken van president Biden over grote investeringen in de Amerikaanse economie. Deze piek was echter van korte duur en heeft nog geen 24 uur geduurd.

Als gevolg van het Chinese verbod op het minen van de digitale munt, heeft een belangrijke bitcoin miner zijn werk opgezegd voor een onbepaalde tijd. Deze miner was verantwoordelijk voor maar wel 2,5% van de mining van alle bitcoins. Tegen de verwachting in, heeft het verbod van China op het minen van bitcoins dus wel degelijk invloed op de koers van de bitcoin.

Bitcoin was niet de enige munt die sterk in waarde is gedaald de afgelopen tijd. Ook waarde van de tweede cryptocurrency, Ethereum, is in een dag met 10,21% gedaald, naar een waarde van $2500.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.