Leestijd: 2 minuten

De State Bank of Pakistan (SBP), de centrale bank van het land, is naar verluidt tot een besluit gekomen om het gebruik van alle cryptocurrencies in het land te verbieden. De centrale bank heeft ook het Sindh Hooggerechtshof gevraagd om “ongeoorloofde operaties” van crypto-beurzen te verbieden en hen straffen op te leggen.

Verbod op cryptocurrency en alle aanverwante activiteiten

Een interministeriële commissie heeft naar verluidt woensdag haar rapport aan het Sindh High Court voorgelegd.

Het 38 pagina’s tellende rapport, aan de rechtbank voorgelegd door SBP vice-gouverneur Sima Kamil, beveelt een volledig verbod aan op alle cryptocurrencies en aanverwante activiteiten in Pakistan. Het rapport waarschuwt dat cryptocurrency gebruikt zou kunnen worden voor het witwassen van geld en het financieren van terrorisme.

De commissie werd samengesteld door het Sindh Hooggerechtshof onder toezicht van de vice-gouverneur van de State Bank of Pakistan (SBP) en ambtenaren van het Pakistaanse ministerie van Financiën, het ministerie van Informatietechnologie, de Telecommunicatie Autoriteit en de Securities and Exchange Commission.

De commissie stelde dat cryptocurrency illegaal verklaard moet worden. De commissie benadrukte dat ze na zorgvuldige analyse tot de conclusie kwam dat de risico’s van cryptocurrency veel groter zijn dan de voordelen ervan voor Pakistan.

Verder drong de commissie er bij het gerecht op aan om “ongeoorloofde operaties” van cryptobeurzen te verbieden en ze sancties op te leggen, zoals sommige landen hebben gedaan. Het rapport haalt recente onderzoeken aan van Pakistan’s Federal Investigation Agency (FIA) naar crypto beurzen, waaronder Binance, en de risico’s die ze voor beleggers vormen.

Het Sindh Hooggerechtshof droeg de commissie op een kopie van het rapport naar het ministerie van Financiën en het ministerie van Rechtsgeleerdheid te sturen om de uiteindelijke beslissing te nemen over de vraag of enige vorm van cryptocurrency in Pakistan zal worden toegestaan.

De rechtbank droeg de twee ministeries ook op om gezamenlijk te adviseren of crypto-handel in welke vorm dan ook legaal in het land kan worden uitgeoefend. Ze moeten op 11 april een verslag van hun beslissing indienen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.