Leestijd: 2 minuten

Meest recente update: 2 maart 2022 by Kaj

Bitcoin, Ethereum, BNB en andere cryptomunten staan in het rood terwijl de marktcorrectie doorgaat. Maar Tezos heeft de trend gekeerd en wist in de laatste 24 uur 25 procent winst te pakken. Hieronder lees je waarom.

Waarom Tezos zo snel stijgt

De cryptocurrency markt is de afgelopen week aan het bloeden geweest. Bitcoin bereikte deze week een dieptepunt van $45.000 tegen $58.000 een week geleden. Ethereum, Cardano, Solana, Binance Coin en Polkadot hebben ook allemaal waarde verloren.

Daarentegen heeft Tezos (XTZ) de huidige markttrend doorbroken. Tezos wist zich te herstellen nadat een flash crash vorige week ervoor zorgde dat het zijn laagste prijs in drie maanden bereikte.

Sindsdien zit Tezos (XTZ) echter in een opwaartse trend. Het piekte door 25 procent te stijgen in de afgelopen 24 uur. XTZ is nu de 39ste-grootste cryptocurrency op de markt met een market cap van $4,6 miljard.

Tezos heeft zich in 2021 gericht op NFT’s en gaming. Twee sectoren die een explosieve groei in populariteit hebben doorgemaakt. Met een van de meest energiezuinige en snelste netwerken biedt Tezos een van de meest kosteneffectieve netwerken voor gamers en investeerders.

Deze strategie heeft zijn vruchten afgeworpen. Gisteren kondigde een van ’s werelds grootste spelbedrijven aan dat het op Tezos gaat bouwen. Ubisoft bouwt “de eerste laagenergetische NFT’s die speelbaar zijn in een AAA spel”. Het spel, Ubisoft Quartz gedoopt, lanceerde deze week met drie gratis cosmetische drops.

Ubisoft is een Franse videogame-gigant met ontwikkelingsstudio’s over de hele wereld. Enkele van zijn bekendste gamefranchises zijn Assassin’s Creed, Tom Clancy’s, Prince of Persia, For Honor en Far Cry.

Nu Ethereum nog steeds achterloopt in transactiesnelheid en met hoge vergoedingen, is er een grote kans voor een ander netwerk om uit te buiten. Tezos bevindt zich in een uitstekende positie om dit gebied te domineren, en de Ubisoft deal zal een geweldige stimulans zijn.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.