Leestijd: 2 minuten

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase & Co roept mensen op om weg te blijven van de cryptomarkt, omdat dit een gevaarlijk gebied is. Ondanks dat er al jaren voor gewaarschuwd wordt, is de bank wel actief in de cryptowereld. Zo bieden ze bitcoin aan en worden er Bitcoinbeurzen als klanten toegevoegd.

Wisselende signalen vanuit JPMorgan

Jamie Dimon waarschuwt investeerders voor de cryptomarkt. Deze markt zou volgens hem namelijk een markt zijn vol met oplichting. Jamie Dimon is CEO van de Amerikaanse investeringsbank JPMorgan Chase & Co. Ondanks deze zorgen van de CEO stopt de bank niet met het aanbieden van cryptocurrencies. Wel is er vier jaar geleden al gezegd dat elke werknemer van de bank JPMorgan Chase & Co ontslagen zal worden als hij of zij investeerde in bitcoin, omdat het in zijn ogen dom is en tegen de regels van het bedrijf in gaat.

De bank geeft verschillende signalen af, want in tegenstelling tot vier jaar geleden staan medewerkers nu wel open voor cryptocurrencies. De bank heeft zelfs aangekondigd de Bitcoin-fondsen van sommigen van de klanten te gaan beheren. Andere grote Amerikaanse banken, zoals Morgan Stanley & Goldman Sachs, hebben dezelfde plannen als JPMorgan. Een grote stap die JPMorgan al gezet heeft is het toevoegen van Bitcoin beurzen Coinbase Inc. en Gemini Trust Co. als klanten van de bank.

Hoewel het door de veranderde instelling van JPMorgan nu lijkt alsof het bedrijf positief tegen bitcoin aankijkt, is niks minder waar. CEO Jamie Dimon waarschuwt nog steeds dat mensen die van plan zijn cryptocurrencies te kopen, weg moeten blijven van de markt. Op een jaarlijkse bijeenkomst van het investeringsinstituut (ICI) riep hij toezichthouders op om de cryptomarkt goed in de gaten te houden en riep machthebbers op meer maatregelen te nemen bij het besturen van de cryptomarkt.

Hij riep zelfs mensen met macht op actie te nemen tegen de cryptocurrencies. Dit deed hij om mensen te beschermen tegen cryptocurrencies, voordat het zo erg wordt dat de cryptomarkt het leven van investeerders begint te ruรฏneren.

Wat precies de kijk van de Amerikaanse bank op cryptocurrencies is blijft dus nog wat onduidelijk. Het ene moment roept Dimon op niet te investeren in crypto en zegt dat het een gevaarlijke markt is, terwijl de bank op hetzelfde moment wel cryptocurrencies aanbieden en helpen ze het beheren ervan.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • ๐Ÿ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • ๐Ÿ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • ๐Ÿ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • ๐Ÿ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • ๐Ÿ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.