Leestijd: 2 minuten

Bitcoin (BTC) is weer terug boven $49.000 na een cruciale vergadering van de Federal Reserve. De markt denkt dat de tapering plannen van de Fed minder agressief zijn dan verwacht. Dit resulteerde van een goed herstel van Bitcoin na de crash.

Bitcoin koers stijgt na belangrijk Fed vergadering

Op woensdag 15 december stond ’s werelds grootste cryptocurrency Bitcoin (BTC) weer boven $49.000 na de uitkomst van een belangrijke vergadering van de Federal Reserve.

De Amerikaanse centrale bank verklaarde dat ze haar plan voor het afbouwen van stimuleringsmaatregelen zeker zal versnellen, maar dat ze de rente liever laag houdt. De Federal Reserve liet doorschemeren dat ze de rente volgend jaar driemaal zou verhogen.

Marktanalisten zijn weer positief gestemd nu de Federal Reserve de rente ongewijzigd houdt. De Bitcoin prijs sprong woensdag naar $ 49.500 niveaus en consolideert sindsdien rond $ 49K. Populaire crypto analist, Michaël Van de Poppe schrijft:

De FED houdt haar rentevoet op 0-0,25%. Dit omdat ze vastbesloten is het volledige scala van beschikbare instrumenten in te zetten om de Amerikaanse economie te helpen. Dat betekent dat de bull markt voor Bitcoin kan voortzetten.

Een andere populaire marktanalist Will Clemente deelde ook een soortgelijk perspectief. Vóór de vergadering van de Federal Reserve zei Clemente dat er te veel paniek was. Daarnaast zei hij dat de FOMC-vergadering kon uitdraaien op een ‘sell the rumor, buy the news’ gebeurtenis. Dit zagen we woensdag dan ook gebeuren.

Clemente merkte echter op dat hij zich niet haast om BTC te kopen op de huidige niveaus. Volgens zijn on-chain gegevensanalyse vindt Clemente $53K een redelijk instappunt. “Mijn gevoel heeft me gezegd BTC te kopen, maar ik blijf bij mijn plan om een koper te zijn bij een bevestiging van $53K. Ik moet mijn plan volgen,” zei hij.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin 1,24 procent hoger bij een prijs van $48.725 met een marktkapitalisatie van $921 miljard. Bitcoin heeft de hele maand december flink onder druk gestaan en is tot nu toe bijna 20 procent. Hopelijk zorgt dit positieve nieuws voor hernieuwd optimisme bij Bitcoin beleggers.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.