Mensen speculeren veel over een nieuwe All Time High van Bitcoin, want wie wil dat nou niet? Er worden in deze discussies alleen veel verschillende redenen genoemd welke niet allemaal de doorslaggevende factor kunnen zijn voor een nieuwe All Time High. In dit artikel nemen we enkele van deze factoren door en bekijken we de mogelijke oorzaken van een flinke koers stijging van Bitcoin.

Welke redenen krijg je vaak te horen?

Een van de redenen die je vaak hoort als het gaat over de toekomstige Bitcoin koers is dat we er nog vroeg bij zijn. Als we het vergelijken met de totale bevolking is dit waar, nog maar een fractie van alle mensen is überhaupt bezig met Bitcoin. De tijd dat niemand van Bitcoin weet is echter wel geweest. 

Steeds vaker horen we op nu.nl, nos.nl of andere ‘normale’ nieuwsbronnen verhalen over de Bitcoin koers of hacks. Helemaal nieuw is het daarom niet meer en dit zul je misschien wel gemerkt hebben aan verjaardagen of kerstdagen. 10 jaar geleden ging het bij deze gelegenheden nooit over Bitcoin, maar het komt nu al veel vaker voor.

Een andere reden die je regelmatig voorbij hoort komen is dat Bitcoin het bankwezen zoals we dat nu kennen zal beëindigen. Hier zit zeker een kern van waarheid in gezien de lage rentes, de manipulatie van ons geld en de ‘ouderwetse’ manier van denken. Maar om te denken dat Bitcoin het bankwezen volledig zal laten verdwijnen is misschien ook een afslag te ver. 

De kans bestaat namelijk ook, en deze ontwikkelingen zien we al, dat de banken zich aan zullen passen en met de tijd mee zullen gaan. De blockchain technologie is een geest uit de fles en door iedereen te gebruiken, dus ook door de banken. Met de ontwikkelingen van centrale digitale valuta van banken is de kans dat Bitcoin deze industrie zal laten verdwijnen dan ook klein.

Dit zijn allemaal punten waar dus flink over gediscussieerd wordt en dit moet ook. Niemand weet het zeker en we kunnen alleen maar speculeren over de toekomst. 

Factoren voor een nieuwe All Time High

Enkele factoren die in ieder geval (altijd) betrokken zijn bij de groei van een token en in het bijzonder Bitcoin zijn de volgende:

Mensen moeten veel geld verdienen

Bij iedere markt cyclus worden er mensen rijk van Bitcoin. Ze verdienen niet 10 of 20% op hun investering, maar dit gaat misschien wel x10 of x20. Op dat moment zullen deze mensen het door gaan vertellen en hun vrienden en bekenden overhalen ook te investeren in Bitcoin. Hierdoor komen er weer nieuwe investeerders bij en dit stuwt de markt alleen maar verder omhoog. Op het moment dat je iedereen weer over Bitcoin hoort praten weet je dat het de juiste kant op gaat.

Een nieuwe Dapp

Er moeten applicaties gemaakt worden waar iedereen van over de hele wereld gebruik van zal maken. Alleen op deze manier hebben ook mensen die niets met investeren te maken willen hebben toch het incentive om het te doen. Op het internet zag je dit bijvoorbeeld door webshops die het mogelijk maakten om online te bestellen en dit thuis te laten bezorgen.

Ook al had je niks met techniek, even snel iets bestellen zonder dat je je huis uit moet kan iedereen wel gebruiken. Dit heeft er aan bijgedragen dat het internet zo snel is gegroeid en dan hebben we het nog niet eens over alle andere applicaties gemaakt op het internet

Een financiële crisis

Tijdens een crisis ontstaat er veel onrust op de financiële markt. Valuta’s kelderen in waarde en mensen gaan hard op zoek naar iets waarin ze hun geld veilig kunnen stellen. Wil Bitcoin deze mensen ‘opvangen’, dan zal het overeind moeten blijven in tijdens van financiële onrust en moeten fungeren als een safe haven. 

De overheid is de schuldige

Een andere manier waarop Bitcoin snel kan groeien in waarde is wanneer het grote publiek zijn twijfels gaat trekken bij de overheid en de centrale banken. Dit zijn de partijen die ons monetair systeem in beheer hebben en de economie sturen. Breken er slechte economische tijden aan en begint dit besef te dagen bij ‘de gewone man’? Dan kan Bitcoin als decentrale entiteit deze mensen opvangen.

Zoals je ziet zijn er verschillende interessante onderwerpen waarover we het kunnen hebben. Niets is een zekerheid, ook een nieuwe all time high niet. Je zal daarom voor jezelf moeten bedenken welke factoren je aannemelijk vindt en hoe je hierop wilt handelen. Probeer in ieder geval door de hype te prikken, veel mensen willen je maar al te graag vertellen dat Bitcoin morgen de wereld currency is maar het feit blijft dat niemand dit kan voorspellen.

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.