Er worden constant een hoop voorspellingen gedaan over de bitcoin koers. Iedereen wil natuurlijk weten welke koers bitcoin begin volgend jaar heeft om er nog lekker wat aan te verdienen. We bekijken in dit artikel daarom de resultaten die bitcoin in de vorige jaren geboekt heeft tussen 24 december en 7 januari. 

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, laten we daar heel duidelijk over zijn. Wij willen onze vingers niet branden aan die “100% zekerheidjes” bitcoin voorspellingen. Wel vinden we het interessant om te kijken hoe de bitcoin koers zich in het verleden gedragen heeft in de weken na kerst. 

Hiervoor hebben we de koers dalingen of stijgingen van bitcoin in de periode van 24 december tot 7 januari bekeken en die voor je op een rij gezet. Het jaartal dat je terug ziet is het jaar waarop we de bitcoin koers rond kerst bekeken hebben. Het resultaat is de groei of daling dat de koers heeft doorgemaakt tot 7 januari van het daaropvolgende jaar.

Jaar van kerstPrijsverschil tot 7 januari
20199,51%
2018-0,41%
20177,85%
2016-3,85%
20153,09%
2014-9,07%
201330,54%
201213,94%
201172,58%

We kunnen met deze gegevens dus wel concluderen dat Bitcoin het over het algemeen goed doet in de weken na kerst. Over het algemeen is de jaarwisseling geen moment gebleken waar mensen hun crypto tegoeden massaal verkopen. 

Het sentiment op de crypto markt is op dit moment nog steeds zeer positief en als we de bitcoin koers verwachtingen van experts mogen geloven gaan we nog een stuk hoger. Nogmaals, niemand kan in een glazen bol kijken en de prijzen met zekerheid voorspellen. Wel is het goed om je hier voor in te lezen zodat je de juiste keuze kunt maken met je bitcoin en crypto beleggingen.

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.