Op het internet zijn ontelbare bronnen te vinden die je kunt gebruiken voor het bijhouden van je Crypto portfolio of het vinden van marktinformatie. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur, maar hier zal ik vertellen welke tools/internet pagina’s ik allemaal gebruik. Ben je zelf nog niet begonnen met het handelen in Cryptocurrencies? Lees dan ook dit artikel.

Trading

Internet Browser

Als internet browser gebruik ik standaard de Brave Browser. In het kort is dit een internet browser als iedere andere, met de uitzondering dat het standaard alle advertenties en trackers blokkeert. Daarnaast is het een project in combinatie met de Basic Attention Token, waarmee je op termijn BAT tokens kunt verdienen door het surfen op het internet.

Download hier de Brave Browser

Portfolio Tracker

Omdat ik op veel verschillende exchanges trade (zoals je kunt zien in dit artikel), is het makkelijk om een applicatie te hebben waar je al deze trades in kunt voeren. Zo hoef je niet telkens op iedere exchange in te loggen om te zien hoe het met je Cryptocurrencies gaat. Hiervoor gebruik ik Blockfolio. Op deze mobiele applicatie kun je al je trades invoeren en deze geeft je vervolgens een duidelijk overzicht van je portfolio. Ook wordt hier de actuele koers van iedere munt weergegeven. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde munten te volgen. Overweeg je bijvoorbeeld een munt aan te schaffen? Dan kun je deze eerst een tijdje volgen zodat je weet wat de prijs doet. Staat de prijs vervolgens gunstig? Dan is het moment daar om te kopen.

Blockfolio

Exchanges

Ik ben actief op veel exchanges, maar niet op iedere exchange log ik dagelijks in. Dit doe ik alleen met de volgende:

Binance: Een van de grootste exchanges van de wereld. Er gebeurt altijd veel op de markt, en de prijsschommelingen op Binance houdt ik daarom altijd goed in de gaten. Welke munt heeft de vorige dag het meeste waarde verloren en welke is het meeste gestegen?
Maak hier je account aan op Binance

Bitvavo: De exchanges van Nederlandse bodem. Op deze exchange is het mogelijk om direct te handelen met euro’s. Heb je winst gemaakt? Dan kun je de euro’s direct weer op je bankrekening laten storten na een eenmalige verificatie.
Maak hier je account aan op Bitvavo

Crypto masterclass
Crypto masterclass

Two factor Authentication

Wanneer je accounts aangemaakt hebt op exchanges, is het belangrijk om deze goed te beveiligen. Hiervoor gebruik ik Authy. Met deze mobiele applicatie kun je bij de meeste exchanges een extra laag beveiliging toevoegen. Je moet dan eerst een code die je toegestuurd krijgt op je mobiel invullen, voordat je kunt inloggen. Worden je inlog gegevens gestolen? Dan heeft de boosdoener nog steeds geen toegang tot je account, hij heeft immers de code op jouw mobiel nodig. Lees daarover meer in dit artikel.

Authy

Algemene informatie bronnen

Over marktinformatie is veel te vinden. Ik zal ongetwijfeld nog niet eens iedere goede bron gevonden hebben, maar dit zijn in ieder geval een aantal van de bronnen die ik dagelijks gebruik.

 • Coinmarketcap: Actuele informatie over de prijs van iedere munt, de exchanges waarop ze te verkrijgen zijn en de Bitcoin dominantie en totale marktomvang van de alle Crypto’s.
 • CoinGecko: Vergelijkbaar met Coinmarketcap, maar met een aantal extra features zoals de activiteit van de developers van een bepaald project en de mate waarin er gesproken wordt over een bepaalde coin op het internet.
 • Coinmarketcal: Een kalender met alle aanstaande meetingen, updates en andere zaken in de Crypto wereld.
 • BitcoinTalk: Een van de grootste forums voor Cryptocurrency. Hier worden alle nieuwe ideeën geïntroduceerd en is nog steeds veel discussie over de verschillende markten.
 • DataDash: Een youtuber die veel goede filmpjes plaats waar hij het heeft over verschillende onderwerpen zoals bepaalde munten, ontwikkelingen in de markt en goede projecten.
 • Reddit: Een groot internetplatform waar bijna iedere munt zijn eigen subforum heeft. Hier wordt gesproken over de ontwikkelingen van het project en worden updates gedaan. Een aantal van de subforums die ik volg zijn: Cryptocurrency, Binanceexchange, ARKecosystem, Bitcoin, Bitbean en BATproject. Hou er met Reddit wel rekening mee dat er ook dingen geplaatst worden die ervoor bedoelt zijn om jouw te beïnvloeden. Blijf zelf altijd goed nadenken en handel nooit alleen maar op een bericht vanuit Reddit.
 • Twitter: Ongeveer iedere grote speler in de Crypto wereld is hierop actief. Zoek maar eens op termen als Bitcoin of Cryptocurrency en je komt er honderden tegen. Andreas Antonopoulos, Coindesk en Whalepanda zijn een aantal van de accounts die ik volg.
Studying

Specifieke bronnen voor de munten die ik bezit

Hierboven zijn een aantal algemene bronnen genoemd waar je informatie kunt vinden over de markt in het algemeen, of een specifieke munt. Ik bezit zelf een klein aantal munten, zoals je iedere maand kunt lezen in de artikelen over mijn portfolio. Voor deze munten bekijk ik een aantal specifieke bronnen, naast bijvoorbeeld Reddit en Twitter.

ARK

 • ARK blockchain explorer: Hier kun je informatie vinden over de transacties op de ARK blockchain. Je kunt hier ook je eigen wallet bekijken. Ik heb mijn wallet adres opgeslagen als een bladwijzer, zodat ik iedere keer wanneer ik erop klik direct naar de pagina van mijn wallet ga.
 • ARK delegate list: Hier kun je de 51 delegates bekijken die nu actief zijn op het ARK netwerk. Je kunt hier zien hoe jouw delegate presteert. Persoonlijk heb ik gestemd voor de delegate Jarunik.
 • Profit share spreadsheet: Op deze spreadsheet kun je je verwachte return berekenen. Je kunt hier het aantal ARK dat je bezit invoeren en kijken achter de verschillende Delegates welke het meeste betaald. Er zijn veel factoren die belangrijk zijn, maar deze worden allemaal toegelicht bij de verschillende kolommen.

Lees hier meer over ARK en Delegate Proof of Stake.

NEO

 • NEOtoGAS: Op deze website kun je berekenen hoeveel GAS je ongeveer zult ontvangen met de hoeveelheid NEO die je bezit.
 • NEO blockchain explorer: Hier kun je alles bekijken op de NEO blockchain. Transacties en je eigen wallet bijvoorbeeld. Zo hoef je niet telkens in te loggen, maar kun je toch zien hoeveel GAS er bijvoorbeeld voor je klaar staat in je wallet.

Lees hier meer over NEO en het verdienen van GAS.

Heb je toevoegingen of mis je bepaalde bronnen? Laat het me dan weten via het contact formulier. Lees hier meer over de Bitcoin koers verwachting.

Nog niet overtuigd? Dan vind je hier een goede verzameling boeken over de geschiedenis van Bitcoin en over de achterliggende technologie. Het kan nooit kwaad je nog beter in te lezen!

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.