Wat is 0x protocol? Alles over 0x protocol en de ZRX coin


ZRX coin

Het 0x protocol en de ZRX coin zijn gemaakt voor de Ethereum blockchain. Het Ethereum netwerk kan gebruikt worden om Decentrale applicaties (Dapps) op te maken. Deze applicaties kunnen allerlei doeleinden hebben. En vaak heeft ieder project zijn eigen token. De aanname is dat in de toekomst steeds meer projecten hun eigen token zullen gebruiken, waardoor het steeds lastiger wordt om al deze tokens te bezitten. Het is een gedoe om telkens weer de juiste token te traden zodat je gebruik kan maken van de Dapps. Hier komt de ZRX coin en het 0x protocol om de hoek kijken.

 

Wat is 0x protocol?

Het 0x protocol is een ‘laag’ gemaakt op het Ethereum netwerk. In de toekomst zijn er veel meer Dapps op het Ethereum netwerk en hierdoor wordt het lastig altijd de juiste token te bezitten voor je Dapps. Op dit moment moet bijvoorbeeld je Ethereum naar een exchange sturen om het om te wisselen voor de juiste token. Naarmate er in de toekomst meer projecten komen met meer verschillende tokens, zal dit een lastig karwij worden. Het 0x protocol zorgt ervoor dat je al deze Dapps kunt gebruiken, zonder hiervoor telkens je Ethereum om te wisselen op een exchange voor andere munten, zoals bijvoorbeeld Golem.

Het 0x protocol zorgt ervoor dat je vanuit je wallet een Dapp kunt gebruiken waarvoor je een andere token nodig hebt. Er wordt achter de schermen automatisch een berekening gemaakt voor de transactie met behulp van de ZRX coin. Nadat deze prijs vastgesteld is wordt je Ethereum vervolgens automatisch omgewisseld voor de token die je nodig hebt. Dit zorgt ervoor dat je niet voor iedere Dapp die je wilt gebruiken je ETH moet omwisselen op een exchange. Met behulp van het 0x protocol gebeurt dit automatisch.

Wat is de ZRX coin?

De ZRX coin zorgt ervoor dat transactie gefaciliteerd wordt tussen je ETH en de andere token die je nodig hebt. Buiten de Ethereum blockchain wordt de waarde van je ETH vastgesteld, samen met de waarde van de token die je nodig hebt. Zodra deze berekening voltooid is zal de transactie op de Ethereum blockchain geplaatst worden. De ZRX coin zorgt dus voor de transactie en met het 0x protocol wordt deze transactie automatisch voor je geregeld. Je hoeft nu niet meer gebruik te maken van een exchange. Deze berekening wordt zoals gezegd gedaan buiten de Ethereum blockchain en heeft rekenkracht nodig. Mensen die bijdragen aan deze berekeningen ontvangen hiervoor een beloning in de vorm van de ZRX coin.

Conclusie

Met behulp van de ZRX coin wordt de juiste handelsprijs vastgesteld tussen je ETH en de token die je nodig hebt. Zodra dit vastgesteld is wordt de transactie op het Ethereum netwerk geplaatst. En door middel van het 0x protocol wordt deze transactie automatisch voor je geregeld. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker gebruik kunt maken van alle verschillende Dapps met de verschillende bijbehorende tokens. Ook scheelt dit je transactie kosten, omdat je deze transactie niet meer via een exchange hoeft te doen. De aanname is dat in de toekomst steeds meer projecten ontstaan die gebruik gaan maken van Dapps en verschillende tokens. Wanneer dit waar blijkt te zijn kan het 0x protocol en de ZRX coin een waardevol project zijn.

ZRX coin kopen

Wil je ZRX coin kopen? Dan is Bitvavo hiervoor zeer geschikt. Dit is een Nederlands platform dat ondersteuning biedt voor iDeal betalingen en bankkoppelingen. Je kunt je bankrekening eenvoudig koppelen met Bitvavo en geld op de exchange storten met iDeal. Heb je winst gemaakt op een trade? Dan kun je je euro’s ook direct weer uit laten betalen. Dit wordt dan weer netjes op je bankrekening gestort. ZRX coin kopen doe je dus eenvoudig op Bitvavo.

Je kunt je hier aanmelden op Bitvavo

Crypto masterclass:

Crypto masterclass

Kaj

Kaj is al jaren geïnteresseerd in Bitcoin en alles wat er maar mee te maken heeft. Schrijft sinds 2017 met veel plezier op CurrentCrypto.nl over de laatste nieuwtjes, de verschillende cryptocurrency, de koers verwachtingen en noem het maar op. In contact komen met Kaj? Laat een bericht achter via het contact formulier.

Recent Content

Maak nu een gratis account aan op Bitvavo en handel de eerste €1000 zonder transactiekosten!

Maak nu een gratis account aan