Wanneer je nadenkt over de mogelijke toepassingen van blockchain technologie kom je er snel achter dat er nog het een en ander nodig is om het te laten slagen. Technieken en tools om informatie van de ene naar de andere blockchain te verplaatsen bijvoorbeeld. Aion werkt aan het blockchain systeem om dit voor elkaar te krijgen.

In dit artikel kijken we naar Aion, we duiken in de koers en bekijken de Aion koers verwachting voor de toekomst. Na het lezen van dit artikel heb je een beter beeld over het project en kun je hopelijk een betere keuze maken op de vraag: “Is Aion een goede investering?”.

Wat is Aion?

Aion noemt zichzelf een derde generatie multi-blockchain systeem. Het werkt aan de ‘standaard’ privacy- en schaalbaarheidsproblemen die veel blockchains ondervinden. Wat het project echter onderscheidt van bijvoorbeeld Bitcoin (eerste generatie) en Ethereum (tweede generatie) is de interoperabiliteit.

Veel informatie op de blockchains kan namelijk tegenwoordig goed en veilig opgeslagen worden. Het is alleen lastig om deze informatie te gebruiken in het ene ecosysteem wanneer het opgeslagen staat in het andere ecosysteem. 

Met de interoperabiliteit van Aion wil het project een brug slaan tussen deze verschillende blockchains.

Op dit moment staat er veel waarde op de verschillende blockchains, maar om die waarde van de ene naar de andere te verplaatsen zijn centrale entiteiten nodig zoals exchanges. 

Het is dan ook logisch dat veel hackers constant bezig zijn om deze exchanges aan te vallen, al de waarde verloopt via deze platformen en het is daarom een ‘makkelijk’ doelwit.

Aion wil het protocol worden dat direct de brug slaat tussen de blockchains zonder dat hiervoor centrale entiteiten nodig zijn. 

Generaties blockchains

Generatie een is Bitcoin. Dit is het protocol dat wordt gebruikt om waarde te versturen van de ene naar de andere persoon op het internet zonder dat hier een tussenpersoon voor nodig is. Dit gebeurt vaak (semi) anoniem en is permanent. Bitcoin heeft de weg vrijgemaakt voor verdere ontwikkelingen door het uitvinden van blockchain technologie.

Generatie twee zijn blockchains zoals Ethereum. De uitvinding van smart contracts bracht veel nieuwe mogelijkheden met zich mee. Niet alleen was het mogelijk om waarde naar elkaar te versturen, maar er konden nu ook voorwaarden aan deze transacties verbonden worden. De toepassingen voor deze technologie worden nog steeds verder ontwikkeld en zijn praktisch eindeloos.

Generatie drie is een combinatie van de eerste twee generaties met daarbij nieuwe features. Via bijvoorbeeld Aion blockchain kunnen andere blockchains zich met elkaar verbinden. Je kunt zo direct iemand Ethereum sturen met Bitcoin zonder dat je hiervoor de beide coins voor elkaar moet omwisselen op een exchange. 

Ook helpt het organisaties met de ontwikkeling van hun eigen blockchains. Door dit te maken op de bestaande blockchain van Aion staan alle nieuwe bedrijven direct met elkaar in verbinden. Wel hebben alle organisaties de ruimte om bijvoorbeeld hun eigen consensus mechanisme te kiezen.

Het belang van interoperabiliteit

Op dit moment werken exchanges nog als tussenpersoon en an sich gaat dat prima. Het probleem is alleen dat dit centrale partijen zijn waar van alles mee kan gebeuren. Zoals eerder al aangegeven zijn exchange een makkelijk doelwit voor hackers. Ze weten namelijk dat wanneer ze succesvol zijn ze direct beschikken over het geld van veel mensen.

Bovendien zijn exchanges echte bedrijven waar van alles mis kan gaan. Zo zou het bijvoorbeeld een periode offline kunnen gaan bij technische problemen of voor onderhoud. Dit betekent praktisch dat de mensen die op dat moment het geld bij de exchange hebben staan er even niet bij kunnen.

Interoperabiliteit neemt in feite de rol als tussenpersoon over en doet precies hetzelfde, maar dan op de achtergrond. De transacties tussen de gekoppelde blockchains worden hiermee sneller, goedkoper en veiliger.

Aion koers verwachting

Aion is een interessant project met een duidelijke use-case. Slagen ze erin om de blockchain te worden die gebruikt wordt voor de interoperabiliteit dan zal de Aion koers en ook de koers verwachting voor de toekomst hard groeien. 

Aion is niet het enige project dat zich richt op dit probleem, zo heeft het bijvoorbeeld concurrentie van ARK. Beide projecten werken hard om dit voor elkaar te krijgen en het is de vraag wie het eerste het grote publiek zal treffen en of er ruimte is voor meerdere blockchains met hetzelfde doel.

Het blijft afwachten op welke termijn er op grote schaal gebruikt gemaakt gaat worden van Aion. Wel is overduidelijk dat zodra dit gebeurt de koers hard kan groeien. Veel mensen in de crypto wereld zien het probleem is van vrijstaande blockchains en het project dat de brug slaat tussen deze projecten zal flink in waarde toenemen. 

De Aion koers verwachting ziet er dan ook positief uit wanneer we dit vergelijken met andere ‘dertien in een dozijn’ projecten. Het blijft echter afwachten of Aion de koers voort weet te zetten en uiteindelijk als winnaar uit de bus zal komen.

Realtime Aion koers bekijken

De Aion koers schommelt zoals ieder ander project constant. Via onderstaande tool kun je altijd de realtime de Aion koers volgen.

Historisch Aion koers

De Aion ICO werd gehouden in november 2017 en was een groot succes. Het beoogde bedrag van $20 miljoen werd bereikt. Tijdens de Aion ICO stond de waarde van 1 AION gelijk aan $1.

Aion prijs voorspelling 2020 – 2028

De Aion prijs voorspelling voor de toekomst verschilt behoorlijk afhankelijk wie je het vraagt. De use case is duidelijk, maar de kans van slagen hangt af van de mate waarin het ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden. 

De Aion prijs voorspelling voor 2020 tegen het einde van het jaar schommelt tussen de $0,00818 en $0,248861 ($ 0,19). De AION prijs voorspelling voor 2022 wordt genoemd op een waarde van $3,2635.

In 2025 wordt de Aion verwachting al iets hoger. De Aion voorspelling tegen het einde van dat jaar varieert tussen de $0,55438702 en $8,0365. Enkele andere AION voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021: $ 0,139
2022: $ 0,164
2023: $ 0,188
2024: $ 0,223
2025: $ 0,278
2026: $ 0,330
2027: $ 0,361
2028: $ 0,421

Aion Technische Analyse

Veel mensen bepalen het juiste instapmoment met technische analyse. Wil je meer leren over het handelen van cryptocurrency? Lees dan meer over een crypto tradingbot en volg de cryptocurrency cursus.

Aion coin kopen

Voordat je overgaat tot het kopen van Aion is het verstandig zoveel mogelijk onderzoek te doen. Heb je eenmaal besloten dat Aion een goede toevoeging is voor je portfolio? Dan kun je gelukkig eenvoudig Aion kopen op Bitvavo.

Je stort eenvoudig euro’s met iDeal en wisselt dit zo om voor Aion. Profiteer nu van de actie en trade de eerste week de eerste €1000 zonder transactiekosten. Schrijf je in via deze link om gebruik te maken van de welkomsactie.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.