Wat is Airswap? “Het protocol om Ethereum Tokens te verhandelen” (AST)


Airswap

Airswap is een project dat zich richt op het ontwikkelen van een gedecentraliseerde exchange waarop Ethereum Tokens op geruild kunnen worden. Op het Ethereum netwerk worden veel ICO’s gehouden. Deze projecten betalen de investeerders uit in Tokens van het betreffende project. Tegenwoordig moet je wanneer je hierin wilt ruilen altijd gebruik maken van een derde partij. Met Airswap is het mogelijk om direct en zonder tussenpersoon munten te ruilen op het Ethereum netwerk. Ook nog eens zonder trading fee.

 

Airswap is begonnen met behulp van een ICO in de maand oktober van 2017. Binnen twee dagen waren alle 150 miljoen AST tokens verkocht voor bijna 120.000 ETH (toemalige waarde ongeveer 36 miljoen dollar). Er circuleren op dit moment dus 150 miljoen AST en de maximale hoeveelheid AST is 500 miljoen. Dit betekent dat ongeveer 1/3 van alle tokens op de markt zijn.

Hoe werkt Airswap?

Airswap is een project dat werkt aan een peer-to-peer exchange op de Ethereum blockchain. Peer-to-peer betekent dat computers direct met elkaar verbonden zijn zodat er direct bestanden of berichten uitgewisseld kunnen worden. Dit is ook het idee achter de exchange. Je kunt door de ‘orders’ scrollen en wanneer je iets ziet dat je wilt kopen/verkopen kun je op het platform direct met deze persoon handelen. Het contact met de verkoper is volledig anoniem en je kunt hierdoor goed onderhandelen. En wanneer de onderhandelingen gedaan zijn wordt er automatisch een smart contract aangemaakt waarmee de tegoeden eerlijk naar elkaar verzonden worden.

Ontwikkelaars kunnen zelf ook aan de slag met Airswap en het Airswap protocol. Ze kunnen bijvoorbeeld winkels ontwikkelen die deze tokens verkopen of marktplaatsen maken waar mensen peer-to-peer met elkaar kunnen handelen. De Airswap token (AST) is de munt die wordt gebruikt op dit netwerk.

Waar kan ik Airswap kopen?

Als je Airswap wilt kopen is Binance op dit moment de beste exchange, met ongeveer 76% van al het trading verkeer. Heb je nog geen account op Binance? Maak deze dan snel aan. Af en toe is de registratie gesloten door de snelle stijging van het ledenaantal, wacht dus niet langer! Lees ook dit artikel over het handelen in Crytocurrency nog eens door en volg het eenvoudige stappenplan om te handelen.

Crypto masterclass:

Crypto masterclass

Kaj

Kaj is al jaren geïnteresseerd in Bitcoin en alles wat er maar mee te maken heeft. Schrijft sinds 2017 met veel plezier op CurrentCrypto.nl over de laatste nieuwtjes, de verschillende cryptocurrency, de koers verwachtingen en noem het maar op. In contact komen met Kaj? Laat een bericht achter via het contact formulier.

Recent Content

Maak nu een gratis account aan op Bitvavo en handel de eerste €1000 zonder transactiekosten!

Maak nu een gratis account aan