Het begrip ASIC is een afkorting voor application-specific integrated circuit. Dit is een computerchip met de mogelijkheid om in te stellen voor specifieke doeleinden, waaronder het minen van Cryptocurrencies.

Bitcoin factory

Wat is ASIC?

Er zijn verschillende methoden en technieken om transacties goed te keuren van een bepaalde Cryptocurrency. De ene maakt gebruik van Proof of Stake, een ander van Delegate Proof of Stake. Maar oorspronkelijk werd er gebruik gemaakt van Proof of Work.

Lees hierover meer in het artikel over PoS en PoW. Toen de Bitcoin net bedacht was en net werd gebruikt door een aantal early adopters, was alleen het Proof of Work systeem nog in gebruik. Computers van mensen konden door middel van hun CPU (computerkracht) berekeningen oplossen die ervoor zorgden dat de transacties goedgekeurd werden.

Toen de Bitcoin vaker gebruikt werd, kwam men er al snel achter dat GPU mining een stuk sneller was. Met deze methode wordt er gebruik gemaakt van een grafische kaart. Hierdoor ging de rekenkracht omhoog en daarmee ook de beloning die iemand ontvangt.

Maar tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van ASIC mining. Dit is een speciaal ontworpen Chip die ingesteld kan worden om een bepaalde Cryptocurrency te minen. Doordat het ingesteld wordt voor een bepaalde munt, wordt het mining proces een stuk efficiënter.

Dit scheelt ook nog eens veel stroom. De keerzijde hiervan is alleen dat door het gebruik van deze Chips de ‘gewone man’ met zijn thuiscomputer zo weinig rekenkracht inbrengt dat het bijna geen zin meer heeft om de CPU hiervoor te gebruiken.

De ASIC mining apparatuur is dusdanig prijzig dat alleen bedrijven die zich speciaal richten op het minen van Cryptocurrencies hier veel winst mee behalen. De ASIC apparatuur kost al snel tussen de €2000 en €5000. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de Antminer.

Antminer

Wat is ASIC-resistant?

Doordat veel mensen of bedrijven gebruik maken van ASIC mining wordt het minen voor de ‘gewone man’ onmogelijk gemaakt door de hoge kosten en de technische know how die nodig is. Daarom zijn er veel munten die hun code zo ontwerpen dat ze ASIC-resistant zijn. Dit betekent dat er alleen nog maar gemined kan worden door middel van een gewone computer (CPU) of grafische kaart (GPU). Hoewel een grafische kaart ook behoorlijk prijzig kan zijn, is het ontbreken van ASIC mining apparatuur positief voor de kleinere miner.

De gedachte achter ASIC-resistant is dat wanneer een x aantal bedrijven enorm veel investeren in mining apparatuur, ze ook veel munten binnenhalen. Deze grote hoeveelheid munten geeft ze vervolgens de mogelijkheid om te dumpen op de markt, wat slecht kan zijn voor de prijs. Wanneer heel veel kleine partijen door middel van CPU of GPU gaan minen, worden de munten beter verspreid over de gebruikers. Je kunt hier meer lezen over de Bitcoin koers verwachting.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.