Er zijn veel exchanges waar je bitcoin en cryptocurrency kunt verhandelen, waaronder Binance. De ene heeft veel cryptocurrency in het assortiment, op de ander kun je betalen met iDeal. Iedere exchange heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.

In dit artikel gaan we het hebben over de Binance exchange. We vertellen je over de oprichting, hoe het werkt en over de Binance DEX. Ook gaan we in op de Binance Coin, de native currency op de exchange.

Naar de Binance exchange

Wat is Binance?

Binance is een van de grootste exchanges ter wereld. Het platform komt voort uit een ICO gehouden halverwege 2017 en sinds de start in juli zijn ze enorm snel gegroeid onder leiding van Changpeng Zhao.

Binnen een half jaar stonden ze aan de top van de lijst met grootste exchanges in de wereld.  Dit heeft Binance vooral te danken aan het snelle platform (1,4 miljoen transacties per seconden), de lage transactiekosten (0,1% vergeleken met 0,25% van de concurrenten) en de Binance Coin (BNB).

Samen hebben deze punten ervoor gezorgd dat Binance goed is voor honderden miljoenen trading volume per dag.

Binance, hoe werkt het?

Op Binance kun je handelen in talloze verschillende cryptocurrency. Bij het aanmaken van een account worden er direct wallets voor je aangemaakt iedere beschikbare cryptocurrency.

Je kunt vervolgens een crypto storten op het platform, bijvoorbeeld bitcoin of ethereum en dit verhandelen of omruilen voor een andere cryptocurrency.

Helaas is het (nog) niet mogelijk om direct euro’s te storten met iDeal, maar daarvoor kun je deze exchange makkelijk gebruiken.

Voor het handelen betaal je een transactie fee, net zoals bij iedere andere exchange. Waar Binance zich onderscheidt van een hoop platformen is dat ze een eigen coin hebben, de Binance Coin.

Deze kun je kopen en gebruiken om je transactiekosten mee te betalen. Dit scheelt je aanzienlijk, tot wel 50%. Zeker de moeite waard dus.

Wat is de Binance Coin (BNB)?

De Binance Coin is de munt van het platform. De munt wordt gebruikt op de Binance exchange om fee’s te vervangen. Normaal gesproken betaal je op de exchange 0,1% trading fee wanneer je handelt. Wanneer je echter BNB bezit kunnen deze je fee vervangen en krijg je daarnaast ook nog eens 50% korting op je fee’s.

Je betaalt dan dus nog maar 0,05% ipv 0,1%. Wanneer je een beetje handelt met volume kan dit al snel veel geld besparen.

Normaal gesproken betaal je de fee in de Crypto die je koopt. Koop je bijvoorbeeld 1 NEO, dan betaal je een klein beetje NEO als fee. Je hebt dan niet meer 1, maar iets minder.

Kies je ervoor om je fee te betalen in BNB, dan krijg je dus niet alleen korting, maar behoud je ook je hele aandeel van de munt die je aanschaft. Je kunt hier meer lezen over BNB en de Binance Coin koers verwachting.

Binance coin burn

Zoals aangegeven in het plan van Binance zal het platform ieder kwartaal 20% van zijn winst gebruiken om Binance coin te kopen van de markt. Dit zullen ze vervolgens ‘burnen‘. Dit betekent dat ze de aangekochte Binance coins naar een wallet zullen sturen waar niemand meer bij kan.

Dit doen ze om de hoeveelheid circulerende BNB tokens te verminderen. Dit zal op termijn zorgen voor een schaarste in de hoeveelheid BNB tokens, wat waarschijnlijk een positieve invloed zal hebben op de prijs. Binance doet deze burn zoals gezegd niet met de opbrengsten van de trading fee, maar ze kopen de te burnen tokens daadwerkelijk geleidelijk van de markt.

Binance DEX

Naast de ‘standaard’ Binance exchange bestaat ook de Binance DEX (decentrale exchange). Op een decentrale exchange is het niet nodig om je crypto tegoeden te storten om te handelen. Dit kun je gewoon doen vanuit je eigen wallet.

Een groot voordeel hiervan is dat je geen/ minder risico loopt om slachtoffer te worden van een hack. Mocht Binance in het ergste geval gehackt worden, dan beheert Binance wanneer je gebruikt maakt van de Binance DEX je private keys niet.

Op de Binance DEX kun je met talloze handelsparen handelen direct vanuit je eigen wallet. Je hoeft daarom niemand te vertrouwen en kunt bovendien profiteren van meer privacy.

Wel is dit voor de beginnende handelaar iets ingewikkelder. Het ‘normale’ platform van Binance is daarom geschikt voor de startende trader.

Je kunt op de Binance DEX traden vanuit bijvoorbeeld een hardware wallet. Een Ledger Nano S of Ledger Nano X zijn hiervoor zeer geschikt.

Binance margin trading

Je kunt op Binance margin trading doen. Dit betekent dat je een trade doet met leverage. Hierdoor kun je in feite geld ‘lenen’ om met een hefboom te handelen. De winsten die je hiermee maakt zijn groter, maar ook het verlies kan groter zijn.

Binance margin trading is een instrument voor gevorderde handelaren en daarom een goede toevoeging op Binance. Hierdoor kan daadwerkelijk iedereen op het platform terecht.

Binance fee

Op de exchange betaal je handelskosten voor een trade, maar ook Binance withdrawal kosten. Deze betaal je wanneer je tegoeden van het platform af wilt halen. Dit is heel gebruikelijk en is op iedere exchange aanwezig.

Op Binance (withdrawal) kosten zijn relatief goedkoop. Je betaald ongeveer 0,1% en dit kan nog goedkoper zodra je met Binance Coin betaald.

GAS verdienen door NEO te bewaren?

In een eerder artikel is er geschreven over het verdienen van GAS door NEO te bewaren in een wallet. Dit is als het ware een dividend uitkering voor het bezitten van NEO, uitbetaald in GAS.

Normaal gesproken moet je dit in een online wallet bewaren om GAS te ontvangen, maar Binance betaald dit zelfs uit aan de mensen die NEO bezitten op hun platform. Het is dus een uitstekende exchange om te handelen in NEO terwijl je toch GAS wilt ontvangen.

Hoewel Binance een betrouwbare exchange is, is het bewaren van je NEO op welke exchange dan ook niet de veiligste methode. Je kunt hiervoor beter een hardware wallet gebruiken zodat je zeker weet dat je NEO niet gehacked wordt. De hardware wallet die ik hier zelf voor gebruik is de Ledger Nano S. In dit artikel kun je mijn review lezen over de Ledger.

Binance social media

Binance is zoals iedere speler op de crypto markt aanwezig op sociale media waar je alle updates kunt volgen. De Binance twitter is zeer actief en zowel het platform zelf als de oprichter Changpeng Zhao delen hier de vorderingen van het platform. Daarnaast is er onder andere een Binance reddit subforum waar veel over het platform gesproken wordt.

Binance review

Deze Binance review is erg positief. De exchange heeft voor mij altijd goed gewerkt en ik trade er nog steeds met veel plezier en gemak. Daarnaast zijn de Binance ervaringen die ik lees van anderen ook uitsluitend positief.

Je doet er naar mijn idee verstandig aan in ieder geval een account aan te maken. In het verleden is de registratie wel eens gesloten geweest door de overweldigende hoeveelheid aanmeldingen. Hier kun je je aanmelden op Binance.

  1. Stort euro’s via Bitvavo
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?