Binance is op dit moment de grootste Cryptocurrency exchange in de wereld. Het platform komt voort uit een ICO gehouden halverwege 2017 en sinds de start in juli zijn ze enorm snel gegroeid onder leiding van Changpeng Zhao. Binnen een half jaar staan ze aan de top van de lijst met grootste exchanges in de wereld.  Dit heeft Binance vooral te danken aan het snelle platform (1,4 miljoen transacties per seconden), de lage transactiekosten (0,1% vergeleken met 0,25% van de concurrenten) en de Binance Coin (BNB). Samen hebben deze punten ervoor gezorgd dat Binance goed is voor honderden miljoenen trading volume per dag.

Wat is de Binance Coin (BNB)?

De Binance Coin is de munt van het platform. De munt wordt gebruikt op de Binance exchange om fee’s te vervangen. Normaal gesproken betaal je op de exchange 0,1% trading fee wanneer je handelt. Wanneer je echter Binance Coin’s bezit kunnen deze je fee vervangen en krijg je daarnaast ook nog eens 50% korting op je fee’s. Je betaalt dan dus nog maar 0,05% ipv 0,1%. Wanneer je een beetje handelt met volume kan dit al snel veel geld besparen.

Normaal gesproken betaal je de fee in de Crypto die je koopt. Koop je bijvoorbeeld 1 NEO, dan betaal je een klein beetje NEO als fee. Je hebt dan niet meer 1, maar iets minder. Kies je ervoor om je fee te betalen in BNB, dan krijg je dus niet alleen korting maar behoud je ook je hele aandeel van de munt die je aanschaft.

Binance coin burn

Zoals aangegeven in het plan van Binance zal het platform ieder kwartaal 20% van zijn winst gebruiken om Binance coin te kopen van de markt. Dit zullen ze vervolgens ‘burnen’. Dit betekent dat ze de aangekochte Binance coins naar een wallet zullen sturen waar niemand meer bij kan. Dit doen ze om de hoeveelheid circulerende BNB tokens te verminderen. Dit zal op termijn zorgen voor een schaarste in de hoeveelheid BNB tokens, wat waarschijnlijk een positieve invloed zal hebben op de prijs. Binance doet deze burn zoals gezegd niet met de opbrengsten van de trading fee, maar ze kopen de te burnen tokens daadwerkelijk geleidelijk van de markt.

GAS verdienen door NEO te bewaren?

In een eerder artikel is er geschreven over het verdienen van GAS door NEO te bewaren in een wallet. Dit is als het ware een dividend uitkering voor het bezitten van NEO, uitbetaald in GAS. Normaal gesproken moet je dit in een online wallet bewaren om GAS te ontvangen, maar Binance betaald dit zelfs uit aan de mensen die NEO bezitten op hun platform. Het is dus een uitstekende exchange om te handelen in NEO terwijl je toch GAS wilt ontvangen.

Hoewel Binance een betrouwbare exchange is, is het bewaren van je NEO op welke exchange dan ook niet de veiligste methode. Je kunt hiervoor beter een hardware wallet gebruiken zodat je zeker weet dat je NEO niet gehacked wordt. De hardware wallet die ik hier zelf voor gebruik is de Ledger Nano S. In dit artikel kun je mijn review lezen over de Ledger.

Binance social media

Binance is zoals iedere speler op de crypto markt aanwezig op sociale media waar je alle updates kunt volgen. De Binance twitter is zeer actief en zowel het platform zelf als de oprichter Changpeng Zhao delen hier de vorderingen van het platform. Daarnaast is er onder andere een Binance reddit subforum waar veel over het platform gesproken wordt.

Binance review

Deze Binance review is erg positief. De exchange heeft voor mij altijd goed gewerkt en ik trade er nog steeds met veel plezier en gemak. Daarnaast zijn de Binance ervaringen die ik lees van anderen ook uitsluitend positief. Je doet er naar mijn idee verstandig aan in ieder geval een account aan te maken. In het verleden is de registratie wel eens gesloten geweest door de overweldigende hoeveelheid aanmeldingen. Hier kun je je aanmelden op Binance.

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange