Bitvavo is een nieuwe Cryptocurrency exchange van Nederlandse bodem. Dit platform richt zich volledig op het gemak voor haar gebruikers en is daarom uitermate geschikt voor beginnende handelaren. Waar sommige exchanges soms wat intimiderend over kunnen komen, is bij Bitvavo een eenvoudige en heldere interfase ontwikkeld die geen uitleg nodig heeft.

Maak hier eenvoudig je account aan op Bitvavo

Bitvavo interfase

Waarom zou ik op Bitvavo willen handelen?

Zoals al eerder aangegeven is Bitvavo enorm gebruiksvriendelijk en makkelijk te begrijpen. Een ander groot voordeel is het feit dat ze uit Nederland komen. Hierdoor is het mogelijk om eenvoudig euro’s op het platform te storen met behulp van iDeal, waarmee je vervolgens een breed scala aan de bekendste Cryptocurrencies kunt aanschaffen. Heeft een van je munten het goed gedaan? Dan kun je dit direct weer omruilen voor euro’s en uit laten betalen. Het storten en opnemen van euro tegoeden is dan ook gratis!

Sommige exchanges vereisen een minimum bedrag van soms wel €100 of €200. Bij Bitvavo is het mogelijk om te handelen met kleinere bedrag, er is namelijk geen minimum bedrag. Dit is dus zeer geschikt voor mensen die nog nieuw zijn in de wereld van Bitcoin en ‘rustig’ willen beginnen.

Hoe veilig is Bitvavo?

Je hebt het vast wel voorbij zien komen. Nieuwsberichten over grote exchanges die worden gehacked en waarvan alle tegoeden van de gebruikers verloren gaan. Bij Bitvavo is de kans om zo’n hack nagenoeg niet aanwezig, omdat ze naar eigen zeggen het grootste gedeelte van de munten op het platform opslaan in een cold-wallet. Dit is een wallet die niet in verbinding staat met het internet, waardoor deze niet/ moeilijker vatbaar is voor hacks. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je al je tegoeden zult verliezen.

Naast de bovengenoemde maatregel heeft Bitvavo uiteraard ook de Two-factor Authentication die je kunt activeren. Dit is een extra laag beveiliging die je kunt inschakelen waardoor het voor kwaadwillenden moeilijker wordt om toegang tot jou account te krijgen.

Moet ik gaan handelen op Bitvavo?

Bitvavo is uitermate geschikt om op te handelen, met name wanneer je nog relatief nieuw bent in de wereld van de Bitcoin. Je kunt eenvoudig euro’s storten op het platform en hiermee de meeste grote Cryptocurrencies aanschaffen. Daarnaast hoef je geen ervaring te hebben met exchanges. De duidelijke interfase spreekt voor zichzelf. Maak jij tientallen trades per dag? Dan is het misschien verstandiger om gebruik te maken van een exchange als Binance. Hier is de trade fee iets lager, maar is het niet mogelijk om eenvoudig euros te storten. Ook heeft de interfase iets meer ‘oefening’ nodig om goed te begrijpen.

Maak hier eenvoudig je account aan op Bitvavo en begin direct met het handelen in Bitcoin en andere Cryptocurrencies!

Je munten veilig bewaren? Kijk ook eens naar de Ledger Nano S.
Ledger Nano S