Cryptocurrency worden alsmaar populairder en steeds meer mensen zien het als legitieme investering. Banken gaan aan de slag met blockchain, grote betaalgiganten accepteren crypto als betaalmiddel en de hoeveelheid nieuws blijft stijgen.

De ene crypto is echter de ander niet en schaalbaarheid blijft een enorm belangrijk onderdeel van groei. Anders dan Bitcoin richt Blackcoin zich volledig op deze schaalbaarheid en de duurzame productie van de BLK coin.

In dit artikel gaan we het hebben over Blackcoin. We bekijken de BLK coin en nemen de Blackcoin koers verwachting onder de loep. Hiermee proberen we je een beter beeld te geven over de Blackcoin crypto.

Wat is Blackcoin?

Blackcoin is een peer to peer en decentraal netwerk dat anders dan Bitcoin gebruikt maakt van Proof of Stake (PoS) als consensus mechanisme. Het project is opgericht in 2014 en doet daarom al lang mee in de wereld van de cryptocurrency.

Blackcoin was destijds een van de eerste projecten die gebruikt maakte van PoS. Inmiddels is het niet meer weg te denken en is zelfs Ethereum bezig over te stappen. Blackcoin en de BLK coin zijn gemaakt als alternatief voor het minen waarvan Bitcoin gebruikt maakt. Met namen het energieverbruik werd genoemd als belangrijke beweegreden.

Met behulp van Proof of Stake kunnen de gebruikers van Blackcoin allemaal bijdragen aan het netwerk en hier een beloning voor ontvangen. De tussenpersoon is hier weggehaald en hiermee worden de miners van Bitcoin bedoelt. 

Deze miners werken vaak in pools en vormen dus centrale entiteiten volgens het Blackcoin team. De BLK coin is door iedereen te ‘minten’ (staken) en iedereen kan hiermee coins genereren in tegenstelling tot BTC. De beloning die hiervoor te verdienen is verschild en is afhankelijk van de hoeveelheid gebuikers, maar kan oplopen van 1 – 8% rendement per jaar. 

BLK coin

Blackcoin werkt in de basis hetzelfde als veel andere projecten. Het functioneert als een decentrale ledger waarop transacties bijgehouden kunnen worden. Het grote verschil zit in het consensus mechanisme.

Mogelijke investeerders kunnen BLK kopen (hierover later meer) en dit staken. Aan de hand van de hoeveelheid BLK coins die beschikbaar gesteld wordt een beloning uitgekeerd. De BLK moeten hiervoor vastgezet worden en dragen gedurende die tijd bij aan het verwerken van de transacties. 

Blackcoin koers

Blackcoin bestaat sinds 2014 en doet daarom al lang mee in de wereld van de cryptocurrency. Het heeft in die lange looptijd dan ook al flink wat schommelingen gezien. Destijds begon de koers rond een waarde van $0,0043 en 0,00000919 BTC. Dit is in de tussentijd zoals je wellicht verwacht veel verandert. Hieronder kun je de Blackcoin koers live volgen in euro.

Blackcoin koers verwachting

Iedere cryptocurrency is afhankelijk van de hoeveelheid mensen die het gebruiken en Blackcoin misschien nog wel meer. De use-case van Blackcoin is namelijk het doen van decentrale transacties en Proof of Stake staat centraal. 

Dit betekent dat mensen constant nieuwe BLK kunnen maken. Hiervoor is wel een afnemer nodig om er van te profiteren natuurlijk. Weet Blackcoin meer gebruikers naar zich toe te trekken door bijvoorbeeld interessante rendementen, dan kan het Proof of Stake lulcratief zijn. Het omgekeerde is echter ook waar natuurlijk. 

Als we de prijsvoorspellingen erbij zoeken dan lijkt de Blackcoin koers verwachting positief voor de toekomst.

Blackcoin prijs voorspellingen 2020 – 2026

We hebben enkele prijsvoorspellingen voor je opgezocht en op een rij gezet. Dit is natuurlijk geen vaste wetenschap, maar geeft je mogelijk een idee welke kant de koers op kan gaan. Hieronder vind je de Blackcoin prijs voorspellingen voor de komende jaren: 

2020: $ 0,2633 ($ 0,11)
2021: $ 0,3544
2022: $ 0,3881
2023: $ 0,0454
2024: $ 0,5294
2025: $ 0,6050
2026: $ 0,6533

BLK kopen

Wil je Blackcoin kopen? Dan kun je dit doen op enkele internationale exchanges, maar ook gewoon van Nederlandse bodem op Litebit . Wees van tevoren altijd wel zeker van je zaak en doe goed onderzoek. Prijs voorspellingen op het internet zijn nooit een zekerheid en wie je dat wijs probeert te maken heeft andere intenties. 

  1. Ga naar Litebit
  2. Login of maak hier een account aan
  3. Klik in het menu op ‘kopen’ en zoek je crypto
  4. Geef aan hoeveel je wilt kopen en reken af
  5. Gefeliciteerd, je hebt je crypto gekocht!

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.