Blockchain technologie heeft al veel innovaties voortgebracht. Zo zijn er tegenwoordig decentrale applicaties en smart contracts waar gebruik van gemaakt wordt. En op deze laatste ontwikkeling richt Chainlink zich volledig met de LINK coin.

Chainlink en Smart contracts

Chainlink is een project dat zich richt op smart contracts. Dit zijn digitale contracten die afgesloten worden op de blockchain. Het is na het afsluiten van een smart contract niet meer mogelijk om de data te veranderen. Daarnaast kijkt een smart contract zelf naar de data waaraan de beide partijen binnen het contract moeten voldoen.

Hebben beide partijen zich gehouden aan de criteria die geprogrammeerd zijn in het contract? Dan zal het smart contract automatisch het contract goedkeuren en uit laten voeren. Heeft een partij zich niet aan zijn afspraak gehouden? Dan zorgt het smart contract ervoor dat het contract nietig wordt verklaard en iedereen zijn eventuele ingelegde middelen weer terug krijgt. Lees voor meer informatie dit artikel over smart contracts.

Wat Chainlink een interessant project maakt is de opkomst en het nut van deze smart contracts. Deze contracten kijken automatisch naar data en keuren aan de hand van deze data een contract goed of fout. Allemaal aan de hand van de geprogrammeerde regels die aan het contract toe zijn gevoegd. Het is hiermee dus niet meer nodig om de andere partij volledig te vertrouwen. Het vertrouwen is in dit geval geprogrammeerd op de blockchain.

Wat doet Chainlink?

Het enige probleem met deze smart contracts is dat de data waaraan een smart contract moet voldoen vaak opgehaald moet worden bij andere bedrijven of databases. Voordat een smart contract kan controleren of beide partijen zich aan de overeenkomst gehouden hebben moet alle data gecontroleerd worden. Gaat dit om bijvoorbeeld een betaling op een bankrekening? Dan zou het smart contract deze transacties moeten kunnen controleren voordat het contract de overeenkomst goed kan keuren.

Dit is precies waar Chainlink zich op gaat richten. Chainlink introduceert een zogehete ‘Oracle’. Dit is een verbinding van Chainlink en de blockchain naar de ‘buitenwereld’. Bedrijven en organisaties kunnen door middel van een API sleutel verbinding leggen met het Chainlink Oracle, waardoor de smart contracts op dit netwerk voor het goedkeuren van de contracten deze databases kunnen raadplegen.

Tot dusver was het alleen mogelijk om dit soort gegevens op te halen als de organisatie waar de gegevens vandaan moeten komen hier actief een actie voor onderneemt. Het is dus nooit echt decentraal geweest. Door de verbinding die nu gelegd kan worden met het decentrale Chainlink platform kan iedere smart contract gecontroleerd worden zonder dat hier ook maar één centrale partij aan te pas komt.

LINK coin

Op het Chainlink platform wordt gebruik gemaakt van de LINK coin. Dit is de token (ERC-20) die gebruikt wordt op het netwerk als beloning voor de Nodes. Deze Nodes zorgen ervoor dat de externe data die nodig is voor het controleren van de smart contracts opgehaald kan worden. Daarnaast beveiligen ze het netwerk.

Wil iemand op het Ethereum netwerk een smart contract starten en gebruik maken van data uit de Chainlink Oracle? Dan dienen ze hiervoor LINK te betalen aan de Node operator om zo de data op te kunnen halen.

De ICO van Chainlink

Het project is voortgekomen uit een ICO eind 2017. De tokensale eindigde op 27 september 2017 en heeft in totaal 32 miljoen opgeleverd. Op het moment van de ICO stond de prijs op $0,11 per LINK en op dit moment is één LINK ruim $2,3 waard. De return is dan ook flink geweest voor mensen die geïnvesteerd hebben. Maar dat betekent natuurlijk niet dat de groei er nu uit is, want daar lijkt het voorlopig nog niet op.

Chainlink ICO
Chainlink ICO ROI op dit moment

Chainlink koers

Je kunt je voorstellen dat naarmate er meer bedrijven verbinding gemaakt hebben met Chainlink het ook steeds aantrekkelijker wordt om van het platform gebruik te maken. Hoe meer data er beschikbaar is, hoe meer mensen er op termijn gebruik van zullen maken.

Het is interessant om te zien wat de Chainlink koers zal doen in de toekomst. Maar zeker is dat de potentie zeer groot is. De koers heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten en is flink gegroeid, met name ook door een samenwerking aangekondigd door Google. Niemand kan precies voorspellen wat de LINK koers zal doen over een tijdje, maar het ziet er in ieder geval goed uit op het moment.

Chainlink kopen

Wil jij nou ook Chainlink kopen? Dan is dat heel eenvoudig te doen via deze exchange. Maak eenvoudig je account aan, stort euro’s met iDeal en heb binnen mum van tijd je Chainlink in je wallet staan. Ook deze wordt automatisch voor je gegenereerd. Heb je winst gemaakt? Dan laat je je verdiende euro’s ook direct weer terug storten op je bankrekening. Heel eenvoudig!

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.