Cloakcoin is een cryptocurrency project gericht op privacy en veilige transacties. Net zoals projecten als bijvoorbeeld Monero is dit de belangrijkste focus voor het team. De munt is afgeleid van Bitcoin maar heeft daarbovenop een aantal privacy features en een nieuwe manier van het controleren van transacties toegevoegd die moeten bijdragen aan een veilig netwerk. In dit artikel gaan we dieper in op Cloakcoin.

Hoe werkt Cloakcoin?

Zoals gezegd is Cloakcoin met zijn CLOAK een privacy georiënteerd crypto project. De vier belangrijkste pijlers voor de mensen achter Cloakcoin zijn een besloten, veilig, decentraal en ontraceerbaar transactiesysteem bieden voor haar gebruikers. Met technieken als Enigma en Cloakshield willen ze een mogelijkheid bieden om volledig anonieme transacties te kunnen uitvoeren.

Wat is Enigma

Enigma is een veilige laag bovenop het Cloakcoin netwerk. Wil je een transactie verzenden zonder dat jij aan de transactie gekoppeld wordt? Dan kan je gebruik maken van Enigma. Met Enigma zorg je er namelijk voor dat je transactie langs verschillende ‘cloakers’ (= deelnemers op het netwerk) verzonden wordt, waardoor jij opgaat tussen al deze wallet adressen.

Iemand die vervolgens de transactie wil volgen op de blockchain kan nooit meer met zekerheid zeggen waar de transactie oorspronkelijk vandaan is gekomen. Dit waarborgt je anonimiteit.

Niet iedere wallet op het netwerk is een cloaker zoals ze dat noemen. Je kunt ervoor kiezen om je wallet te laten functioneren als een Node en in te zetten voor Enigma transacties. Iemand die zo’n transactie wil doen kan dus automatisch jouw wallet gebruiken om zijn eigen transactie te doen opgaan in de menigte.

In ruil voor jouw ‘hulp’ ontvang jij een gedeelte van de 1,8% fee die mensen die een Enigma transactie willen doen moeten betalen. Die fee wordt verdeeld tussen alle wallets die deelgenomen hebben aan de transactie.

Cloakshield

Bovenop de Enigma transactie kun je ook gebruik maken van het cloakshield. Dit is nog een extra laag encryptie die ervoor zorgt dat bij een transactie jouw gegevens beveiligd worden, terwijl het gewoon op de openbare blockchain geplaatst wordt. Alleen jij en de ontvanger hebben een geheime sleutel waarmee de data gelezen kan worden. De transacties worden hiermee niet duidelijk weergegeven op de blockchain waardoor er een hoge mate van anonimiteit geboden kan worden.

Cloakcoin Proof of Stake

Naast de beloning voor het deelnemen aan Enigma transacties kun je je wallet ook deel laten nemen aan het beveiligen van het netwerk door middel van Proof of Stake. Dit is een variant op het minen van Bitcoin waarmee het netwerk beveiligd wordt. Bij PoS ontvangt iedereen een klein gedeelte van de blockreward voor het deelnemen aan de beveiliging.

Bij Cloakcoin is de stake reward/beloning ongeveer 6% per jaar. Dat betekent dat jij 6% extra CLOAK ontvangt in je wallet als je actief deelneemt aan het netwerk. Dit kan voor een leuk passief inkomen zorgen, afhankelijk van je inleg uiteraard.

Wil je hiervan gebruik maken? Dan kan een omnistaker uitkomst bieden. Dit is een apparaat waarmee je je wallet 24/7 met het internet kunt laten verbinden, waardoor je geen seconde stake tijd mist. Je installeert je wallet op de omnistaker en kunt snel beginnen met het verdienen van passief inkomen.

Cloakcoin koers verwachting

Veilige en anonieme transacties op de blockchain zijn veelgevraagde features. Weet Cloakcoin dan ook meer investeerders en gebruikers naar het platform te trekken, dan zal dit goed uitpakken voor de Cloakcoin koers verwachting. Helemaal met de mogelijkheid om te staken via een omnistaker maakt het extra interessant voor beleggers.

Cloakcoin prijs voorspelling 2020 – 2026

Er zijn veel Cloakcoin verwachtingen op het internet te vinden, de een goed een de ander niet. Het hangt af van de hoeveelheid gebruikers die het platform krijgt in de toekomst. Hieronder vind je een overzicht met een aantal Cloakcoin voorspellingen.

2020: $ 0,3309 ($ 2,41)
2021: $ 0,3961
2022: $ 0,4580
2023: $ 0,5812
2024: $ 0,6249
2025: $ 0,7267
2026: $ 0,8203

Cloakcoin kopen

Wil je nou ook Cloakcoin kopen om anonieme transacties te kunnen doen of om passief inkomen te verdienen? Dan is dat in een paar korte stappen geregeld. Via onderstaande knop kun je gemakkelijk een account aanmaken en binnen een paar stappen je CLOAK kopen.

  1. Ga naar Litebit
  2. Login of maak hier een account aan
  3. Klik in het menu op ‘kopen’ en zoek je crypto
  4. Geef aan hoeveel je wilt kopen en reken af
  5. Gefeliciteerd, je hebt je crypto gekocht!

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.