Bitcoin trading kan een tijdrovende bezigheid zijn. De hele dag naar een computerscherm staren en charts in de gaten houden. Dit moet makkelijker kunnen zou je zeggen en dat kan ook! Cryptohopper helpt je namelijk je eigen trading strategieën te automatiseren, maar ook de onervaren handelaar kan strategieen van professionals kopiëren. Iedereen kan met Cryptohopper 24/7 handelen in de bekendste cryptocurrency op de bekendste exchanges.

In dit artikel gaan we in op de trading bot Cryptohopper, de features van het platform en nog veel meer.

Bezoek Cryptohopper

Wat is Cryptohopper?

Cryptohopper is een cryptocurrency trading bot & platform dat je kunt gebruiken om handelsstrategieën te automatiseren. Je kunt een account aanmaken op Cryptohopper en je bot koppelen aan de exchanges waarop je al actief bent. 

Vervolgens kun je via het dashboard van de trading bot eenvoudig een strategie instellen of kiezen uit een grote selectie strategieën van professionals. De bot zal vanaf dat moment je exchange in de gaten houden en alle trades voor je uitvoeren. 

Een groot probleem bij het handelen in Bitcoin of cryptocurrency is vaak emotie. Je ziet de prijs hard omhoog schieten of snel dalen en wilt hierop inspelen. Negen van de tien keer blijkt dit alleen een foute keuze, je werd beïnvloed door emotie. 

Door vooraf een strategie te kiezen en dit uit te laten voeren door een trading bot weet je zeker dat je trade strategie niet vertroebeld wordt door deze emotie. Bovendien let je bot ook op de prijzen wanneer jij aan het slapen of aan het werk bent. 

De Cryptohopper trade bot helpt je dan ook zoveel mogelijk kansen te benutten op het gebied van trading. Het maximaliseert je winst en brengt de kans op verlies omlaag door het ‘gebrek aan emotie’.

Het is overigens belangrijk erbij te vertellen dat geen enkele strategie altijd winstgevend is. Winst met trading is überhaupt niet gegarandeerd en is altijd op eigen risico. Een robot als Cryptohopper kan je alleen helpen je trading strategie (of die van een pro) uit te voeren.

Over Cryptohopper

De trade robot is bedacht door twee broers, de een een daytrader en de ander een programmeur. Samen bedachten ze een handelsrobot om hun eigen strategieën uit te voeren en dit ging goed. 

Steeds meer vrienden en bekenden wouden gebruik maken van de robot en Cryptohopper was een feit. Sinds Juli 2017 zijn de broers actief en de groei en kwaliteit van de robot is sindsdien hard omhoog gegaan. 

Overzicht met statistieken Cryptohopper
Overzicht met statistieken Cryptohopper

Features

Als we kijken naar alle trading bots die bestaan wordt snel duidelijk dat Cryptohopper een van de robots is met de meeste features, maar ook de duidelijkste interface. Het biedt naast je eigen trades ook veel inzichten in de algehele markt, de meest verhandelde coins en de gemiddelde winst. Het biedt daarnaast een hoop tools die je kunt gebruiken voor je eigen handelsstrategieën.

Automated trading

Met de feature ‘automated trading’ kun je via cryptohopper je trades laten uitvoeren door een bot. Concreet betekent dit dat de bot 24 / 7 voor je aan het werk is. Bovendien heb je geen last van emoties waardoor je bot niet ineens alles verkoopt wanneer er iets onverwachts gebeurt op de markt. De bot handelt altijd rationeel en zonder emotie. 

Ook worden al je trades automatisch bijgehouden in een duidelijk dashboard waardoor je precies kunt zien hoe de bot presteert. Je hoeft hierdoor niet constant in te loggen op de verschillende exchanges maar kunt alles vanuit het Cryptohopper dashboard regelen. 

Exchange & market arbitrage

Dit wordt gebruikt om te kunnen profiteren van de prijsverschillen op verschillende marken. Doordat de Cryptohopper gekoppeld is met al deze exchange kun je profiteren van deze prijsverschillen zonder je tegoeden zelf constant te moeten verplaatsen van exchange tot exchange. De bot zoekt automatisch naar de beste mogelijkheden en zal hier ook op inspelen.

Market making

Een strategie die professionele handelaren soms gebruiken is market making. Hierbij wordt getrade op de ‘spread’ van de markt. Het verschil tussen de koop- en verkoopprijs van bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Cryptohopper heeft dit volledige proces geautomatiseerd en aangevuld met stop-loss, trends in de markt en meer.

Mirror trading

Wellicht een van de interessantste features van Cryptohopper is het mirror trading. Via een eigen marketplace op het platform is het namelijk mogelijk om strategieën van andere handelaren te kopen. Deze strategie kan vervolgens letterlijk gekopieerd worden naar je eigen bot en zal direct voor je aan het werk gaan.

Het handelen in cryptocurrency, laat staan het gebruik van een bot, kan intimiderend overkomen. Met de marketplace van Cryptohopper koop je nu gewoon (bewezen) strategieën waardoor écht iedereen aan de slag kan met zijn bot. Ook al heb je zelf nog geen goede strategie bedacht. 

Marketplace Cryptohopper
Markplaats op het platform

Je volgt gemakkelijk de experts en kiest een strategie uit waar je wel heil in ziet. Je kunt er signalen kopen, strategieën en volledige templates. Zelfs zonder ervaring handel je gemakkelijk mee met de professionals. 

Probeer de Cryptohopper bot hier gratis uit

Naast deze features beschikt Cryptohopper nog over veel meer features. De een voor de echte professional, de ander voor iedereen makkelijk te gebruiken. Al met al maken al deze features de trading robot zeer eenvoudig in gebruik, zelfs voor iemand zonder ervaring. Bovendien staat het platform vol het handige video’s en artikelen die je op weg kunnen helpen.

Ondersteunde exchanges

Met de trading bot kun je op veel verschillende exchanges uit de voeten. Je kunt de koppeling maken vanuit Cryptohopper met de volgende bekende exchanges:

Prijzen cryptohopper
Prijzen

Cryptohopper prijs

Cryptohopper heeft zowel betaalde als een gratis versie van de robot. Afhankelijk van het pakket dat je kiest krijg je de beschikking over meer features uiteraard. De prijzen variëren van $0 tot $83,25 per maand. Pioneer pakket is gratis te gebruiken, maar beschikt uiteraard oven aanzienlijk minder features dan het ‘Hero’ pakket. Je kunt nu ook de ‘Explorer’ gratis uitproberen. Deze bot beschikt over veel features en zal je een goed idee geven van de mogelijkheden.

Probeer de Cryptohopper bot hier gratis uit

Account setup / installatie Cryptohopper

Het is relatief simpel om te beginnen met Cryptohopper. Hiervoor moet je je aanmelden bij een exchange, zoals bijvoorbeeld Bitvavo en een account hebben op Cryptohopper. Vergeet je email adres niet te bevestigen en je bent ready to go. In dit voorbeeld zullen we de installatie laten zien met Bitvavo.

  1. Login op Cryptohopper en ga in het linkermenu in je dashboard naar ‘Config’. Klik op ‘Base config’ en ga naar ‘Exchange’. Schakel ‘Paper trading’ uit, kies de juiste exchange (Bitvavo in dit geval) en voer de API sleutels in. Je kunt bij stap 2 lezen waar je deze kunt vinden.
  2. Login op Bitvavo, ga naar instellingen en klik op ‘API’. Voer je gegevens in en laat ‘IP Whitelist’ leeg. Vink kopen en verkopen aan en bevestig de sleutel met 2FA. Heb je dit goed gedaan? Dan kun je nu de API sleutels invoeren bij stap 1.
  3. Je kunt nu de bot gaan instellen op het dashboard. Bij wat voor prijswijzigingen wil je kopen / verkopen. Hoeveel orders wil je openen en wat is je maximale orderbedrag?
  4. Vervolgens kun je op cryptohopper bepalen met welke currency je wilt handelen, dit doe je bij ‘Config’. In principe heb je nu de keuze uit alle coins die beschikbaar zijn op Bitvavo. Je geeft ook een ‘base-currency’ aan die je standaard gebruikt om mee te handelen. 
  5. Bij ‘Strategies’ kun je nieuwe strategieën toevoegen. Je kunt hierbij kiezen uit eigen strategieën of bijvoorbeeld een strategie van een pro uit de marketplace.
  6. Heb je dit alles goed ingesteld? Dan hoef je nu alleen nog maar de bot een naam te geven en aan te zetten bij ‘Basic settings’ onder het kopje ‘General”.

Is Cryptohopper voor beginners?

Traden is over het algemeen niet zo eenvoudig en je moet dit niet onderschatten. Er gaat vaak veel geld in om en het is daarom belangrijk om te weten wat je doet. Het is niet verstandig om zomaar een willekeurige strategie in te stellen om te kijken wat er gebeurt. Dit maakt veel trading bots dan ook niet voor beginners.

Wat Cryptohopper onderscheidt van veel andere trading bots is de market place. Hierdoor kan letterlijk iedereen een strategie uitkiezen van handelaren die zichzelf al bewezen hebben. Je past die strategie toe op je eigen bot en je kunt direct aan de slag.

Het blijft in het begin een beetje uitzoeken, maar dit geldt ook wanneer je een account aanmaakt op een nieuwe exchange. Cryptohopper heeft een duidelijke interface en bovendien veel video’s en uitleg pagina’s. Ook is er een grote community die je kunt raadplegen voor hulp dus al met al maakt dit Cryptohopper een geschikte bot, ook voor beginners.

Is Cryptohopper veilig?

Cryptohopper B.V. staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 70270481. Daarnaast is het bedrijf actief op sociale media zoals Twitter en heeft het meer dan 200.000 gebruikers. Hieruit kunnen we wel concluderen dat Cryptohopper een veilig platform is voor je trading bot.

Bovendien maakt de bot gebruik van API’s om de verbinding te leggen met exchanges. Je hoeft geen geld op het platform te storten waar ze eventueel mee vandoor kunnen gaan. De bots hebben ook geen recht om geld op te nemen, dus je kunt er vanuit gaan dat de tegoeden niet ineens van je exchange zullen verdwijnen. Traden is nooit zeker en winst is niet gegarandeerd, maar het lijkt erop dat je in ieder geval niet bang hoeft te zijn voor Cryptohopper.

Conclusie

De Cryptohopper is een zeer uitgebreide en daarom geschikte bot voor het handelen in Bitcoin en cryptocurrency. De professionele trader kan zijn eigen strategieën automatiseren en zo 24 / 7 handelen, ook wanneer hij slaapt of lekker in de zon zit. 

De handelaar zonder veel ervaring kan via de market place geschikte en passende strategieën vinden en installeren om mee te handelen met de professionals. Dit maakt Cryptohopper na het bekijken van het platform zeer geschikt voor iedereen die graag automatisch wil handelen in cryptocurrency. Meld je aan via onderstaande link en probeer de bot gratis uit!

Probeer de Cryptohopper bot hier gratis uit

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?