DigiByte is een project dat zich volledig richt op het faciliteren van transacties via de blockchain. De focus van DigiByte ligt op snelheid en veiligheid. DGB is decentraal, open-source en gratis te gebruiken. Daarnaast zijn de transactie kosten op het netwerk ook nog eens bijna kosteloos.

 

De ontwikkeling van DigiByte begon in oktober 2013 door ondernemer en programmeur Jared Tate. Het doel van het project was het creëren van een snellere en veiligere Cryptocurrency dan Bitcoin. In januari 2014 werd het product gelanceerd en sindsdien is het enorm hard gegroeid. De totale markt van DGB is bijna 350 miljoen dollar waard. De maximale hoeveelheid DGB die in omloop kan zijn is 21 miljard, waarvan er nu ruim 10 miljard in omloop zijn.

Wat is de kracht van DigiByte?

DigiByte heeft zoals gezegd de focus op veiligheid en snelheid. Waar Bitcoin gebruikt maakt van 1 mining algoritme, maakt DGB gebruik van 5 verschillende algoritmes (Proof of Work). Door te minen worden de transacties goedgekeurd op het netwerk.

Maar wanneer een partij een te grote hoeveelheid van de rekenkracht die hiervoor nodig is in bezit heeft, is het in theorie mogelijk om te blockchain te manipuleren. Door gebruik te maken van 5 verschillende algoritmes, wordt deze kans dus met een factor vijf verkleint.

Een partij die kwaad in de zin heeft moet nu dus op 5 verschillende algoritmes het merendeel van de rekenkracht zien te veroveren. Hoewel dit met 1 algoritme al een flink karwij is, is dit met vijf verschillende bijna onmogelijk. Dit waarborgt de veiligheid van het netwerk.

Door de verschillende mining methoden kan er zowel met ASIC, GPU als CPU gemined worden. Lees daarover meer in dit artikel.

De snelheid van het netwerk komt tot stand door de lage blocktijd die DGB hanteert. Alle transacties die gedaan worden, zijn gebundeld in een ‘block’. Bij bitcoin wordt er ongeveer iedere 10 minuten een block gemined of goedgekeurd.

Dus iedere 10 minuten worden alle transacties van een bepaald block uitgevoerd. DigiByte hanteert een blocktijd van 15 seconden. De transacties van DGB worden hierdoor veel sneller goedgekeurd en verzonden. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat DigiByte op dit moment de grootste en langste blockchain heeft van alle Cryptocurrencies.

Hoe ver is DigiByte gekomen sinds de start?

Sinds de lancering in januari 2014 is de groei van DigiByte snel gegaan. Inmiddels wordt er ongeveer 5 jaar gewerkt aan het project en heeft dit geresulteerd in meer dan 200.000 downloads van de officiele wallet. Ook zijn er al meer dan 12 miljoen transacties gedaan via het netwerk en blijft het aantal winkeliers dat DigiByte accepteert groeien.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan is de Digibyte reddit een goed forum om te bezoeken. Op het Digibyte Reddit wordt namelijk altijd de laatste ontwikkelingen genoemd en zijn ook veel mensen uit de community actief. Over de DigiByte koers verwachting kun je hier meer lezen.

DigiByte kopen met iDeal

Een van de makkelijkste manieren om DigiByte te kopen is door gebruik te maken van Bitvavo. Deze exchange biedt je de mogelijkheid om je bankrekening te koppelen en direct euro’s te storten met iDeal. Heb je je DGB verkocht met winst? Dan kun je deze euro’s ook direct weer op je bankrekening laten storten. Je kunt je hier aanmelden bij Bitvavo.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.