Wat is DigiByte? De snellere en veiligere blockchain (DGB)


DigiByte

DigiByte is een project dat zich volledig richt op het faciliteren van transacties via de blockchain. De focus van DigiByte ligt op snelheid en veiligheid. DGB is decentraal, open-source en gratis te gebruiken. Daarnaast zijn de transactie kosten op het netwerk ook nog eens bijna kosteloos.

 

De ontwikkeling van DigiByte begon in oktober 2013 door ondernemer en programmeur Jared Tate. Het doel van het project was het creëren van een snellere en veiligere Cryptocurrency dan Bitcoin. In januari 2014 werd het product gelanceerd en sindsdien is het enorm hard gegroeid. De totale markt van DGB is bijna 350 miljoen dollar waard. De maximale hoeveelheid DGB die in omloop kan zijn is 21 miljard, waarvan er nu ruim 10 miljard in omloop zijn.

Wat is de kracht van DigiByte?

DigiByte heeft zoals gezegd de focus op veiligheid en snelheid. Waar Bitcoin gebruikt maakt van 1 mining algoritme, maakt DGB gebruik van 5 verschillende algoritmes (Proof of Work). Door te minen worden de transacties goedgekeurd op het netwerk. Maar wanneer een partij een te grote hoeveelheid van de rekenkracht die hiervoor nodig is in bezit heeft, is het in theorie mogelijk om te blockchain te manipuleren. Door gebruik te maken van 5 verschillende algoritmes, wordt deze kans dus met een factor vijf verkleint. Een partij die kwaad in de zin heeft moet nu dus op 5 verschillende algoritmes het meerendeel van de rekenkracht zien te veroveren. Hoewel dit met 1 algoritme al een flink karwij is, is dit met vijf verschillende nagenoeg onmogelijk. Dit waarborgt de veiligheid van het netwerk. Door de verschillende mining methoden kan er zowel met ASIC, GPU als CPU gemined worden. Lees daarover meer in dit artikel.

De snelheid van het netwerk komt tot stand door de lage blocktijd die DGB hanteert. Alle transacties die gedaan worden, zijn gebundeld in een ‘block’. Bij bitcoin wordt er ongeveer iedere 10 minuten een block gemined of goedgekeurd. Dus iedere 10 minuten worden alle transacties van een bepaald block uitgevoerd. DigiByte hanteert een blocktijd van 15 seconden. De transacties van DGB worden hierdoor veel sneller goedgekeurd en verzonden. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat DigiByte op dit moment de grootste en langste blockchain heeft van alle Cryptocurrencies.

Hoe ver is DigiByte gekomen sinds de start?

Sinds de lancering in januari 2014 is de groei van DigiByte snel gegaan. Inmiddels wordt er ongeveer 5 jaar gewerkt aan het project en heeft dit geresulteerd in meer dan 200.000 downloads van de officiele wallet. Ook zijn er al meer dan 12 miljoen transacties gedaan via het netwerk en blijft het aantal winkeliers dat DigiByte accepteert groeien. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan is de Digibyte reddit een goed forum om te bezoeken. Op het Digibyte Reddit wordt namelijk altijd de laatste ontwikkelingen genoemd en zijn ook veel mensen uit de community actief.

DigiByte kopen met iDeal

Een van de makkelijkste manieren om DigiByte te kopen is door gebruik te maken van Bitvavo. Deze exchange biedt je de mogelijkheid om je bankrekening te koppelen en direct euro’s te storten met iDeal. Heb je je DGB verkocht met winst? Dan kun je deze euro’s ook direct weer op je bankrekening laten storten. Je kunt je hier aanmelden bij Bitvavo.

Crypto masterclass:

Crypto masterclass

Kaj

Kaj is al jaren geïnteresseerd in Bitcoin en alles wat er maar mee te maken heeft. Schrijft sinds 2017 met veel plezier op CurrentCrypto.nl over de laatste nieuwtjes, de verschillende cryptocurrency, de koers verwachtingen en noem het maar op. In contact komen met Kaj? Laat een bericht achter via het contact formulier.

Recent Content

Maak nu een gratis account aan op Bitvavo en handel de eerste €1000 zonder transactiekosten!

Maak nu een gratis account aan