Wat is Digital Bitbox? Alles over de Bitbox hardware wallet en Bitbox kopen

Er doen vaak verhalen de ronde van mensen die enorm veel Bitcoin zijn kwijtgeraakt. Ze zijn bestolen vanaf een exchange of ze zijn hun private key vergeten. Zo heeft een man uit Engeland zijn computer met daarom 7500 BTC weggegooid zonder hierbij na te denken. Toen de Bitcoin een paar jaar later veel waard was moest hij er weer aan denken maar was het te laat. Ongeacht de huidige ‘lage’ waarde waren deze Bitcoin nu ruim €40 miljoen waard geweest. Zorg ervoor dat je dus altijd je private key veilig opslaat. Een van de opties hiervoor is de Digital Bitbox hardware wallet.

Wat is Digital Bitbox?

De Digital Bitbox is een kleine en simpele hardware wallet voor munten als Bitcoin. Op deze Bitbox kun je de private key van je munten bewaren zodat je deze offline ‘opslaat’ buiten een exchange. Ondersteunde munten van de Bitbox zijn Bitcoin, Litecoin en ERC20 Ethereum tokens. Andere Digital Bitbox altcoins worden op dit moment nog niet ondersteund.

De Bitbox biedt naast de gebruikelijke bescherming voor je Bitcoin en ander munten ook een extra optie. Je kunt een extra wallet aanmaken die gebruikt kan worden als ‘dummie’ wallet. Wordt je bijvoorbeeld bestolen en gedwongen je wallet te openen? Dan kun je deze ‘dummie’ wallet laten zien, waardoor je eigen Bitcoin buiten beschouwing blijft.

Digital Bitbox 2FA

Naast de standaard beveiliging heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van de Bitbox two factor authenticatie optie. Hiermee kun je je wallet een extra laag beveiliging meegeven. Je moet met deze optie altijd nog een extra controle uitvoeren via je telefoon. Hierdoor wordt het voor eventuele boosdoeners nog lastiger om aan je munten te geraken.

Digital Bitbox kopen

Het is bij het kopen van een hardware wallet altijd belangrijk dat je dit doet bij een officiële verkoper. Wanneer je bijvoorbeeld een Digital Bitbox hardware wallet koopt via marktplaats is het niet gegarandeerd dat er niet gerommeld is met het apparaat. Om er 100% zeker van te zijn dat er niet mee geknoeid is doe je er dus goed aan gebruik te maken van een officiële verkoper.

Conclusie

De Digital Bitbox is een gebruiksvriendelijke hardware wallet die iedereen gemakkelijk in gebruik kan nemen. De Bitbox functioneert als een extra laag beveiliging voor de bijbehorende wallet op de computer. Let bij het kopen van de Bitbox erop dat je dit doet bij een officiële reseller, zodat je zeker weet dat er niet gesjoemeld is met het apparaat. Overweeg je Bitcoin te kopen? Lees dan ook dit artikel over de Bitcoin koers verwachting.

Je vind hier meer informatie over de Digital Bitbox

Nog niet overtuigd? Dan vind je hier een goede verzameling boeken over de geschiedenis van Bitcoin en over de achterliggende technologie. Het kan nooit kwaad je nog beter in te lezen!


.

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange

Crypto masterclass

crypto masterclass