Wat is DigixDAO? “Het goud op de Blockchain” DGD/DGX


DigixDao

Goud is een van de oudste middelen om in te investeren. Al sinds lange tijd wordt dit metaal gebruikt als ‘Store of Value’, om waarde in op te slaan voor de lange termijn. Tegenwoordig gebeurt dit ook steeds vaker in online valuta sinds de introductie van Bitcoin. DigixDAO combineert deze nieuwe technieken met het traditionele goud.

DigixDao is een organisatie dat ernaar streeft om fysieke middelen zoals goud te combineren met de blockchain technologie. Het wordt hierdoor mogelijk om het eigenaarschap van fysieke investeringsmiddelen (goud) te monitoren op de blockchain. Door gebruik te maken van twee verschillende soorten munten, namelijk Digix Gold Token (DGX) en Digix Dao token (DGD), faciliteert DigixDAO de handel in goud zonder dat je zelf een kluis aan moet schaffen voor je metalen.

 

DigixDAO maakt gebruik van het Proof of Asset protocol. Dit betekent dat alle assets die uitgegeven worden door de organisatie, ook daadwerkelijk verbonden zijn aan een fysiek middel zoals goud. Het idee achter dit project is de vele prijsschommelingen in de Crypto wereld. Van oudsher wordt goud gezien als een stabiele investering en nu dit gecombineerd wordt met een Cryptocurrency is de hoop dat ook deze prijs minder volatiel zal zijn.

Wat is de Digix Gold Token (DGX)?

De Digix Gold Token is een van de twee munten die DigixDAO gebruikt om de handel in goud te faciliteren. De DGX is een munt op het Ethereum netwerk welke gekoppeld is aan fysiek goud. Iedere DGX token staat gelijk aan 1 gram goud. Dit goud wordt bewaard in beveiligde warenhuizen en op het moment dat iemand een token aanschaft wordt een gram goud toegekend aan de betreffende DGX token.Ieder kwartaal zal een derde partij een grondige inspectie doen om te controleren of het beloofde goud ook daadwerkelijk aanwezig is op de aangegeven plaats. De prijs van 1 DGX is direct gekoppeld aan de prijs van goud. Het is daarnaast mogelijk om je DGX om te ruilen voor fysiek goud en andersom. Deze munt is alleen te verhandelen op het DigixDAO netwerk.

Wat is de Digix DAO Token (DGD)?

De Digix DAO Token is een munt die direct in verband staat met de gelijknamige organisatie. De organisatie faciliteert de handig in goud op hun eigen netwerk door middel van de DGX token. De DGD Token is een aandeel in DigixDAO zelf. Deze munten zijn te verhandelen op verschillende exchanges, maar zijn ook te bewaren in de eigen wallet. Bewaar je je DGD in de officiele wallet? Dan heb je recht op een klein gedeelte van alle transactie fee’s welke gedaan worden op het DigixDAO platform (in de vorm van DGX). De transactie fee is 0,13% en zal eens per kwartaal toegekend worden.

Waar kan ik DGD en DGX aanschaffen?

DGX is aan te schaffen via de marktplaats van DigixDAO, ze zijn verder niet aan te schaffen op exchanges. Wil je liever handelen in de DGD tokens? Dan kun je het beste aan de slag op Binance. Dit is de grootste exchange en hier vindt dan ook het meeste trade volume plaats. Maak hier eenvoudig je account aan.

Crypto masterclass:

Crypto masterclass

Kaj

Kaj is al jaren geïnteresseerd in Bitcoin en alles wat er maar mee te maken heeft. Schrijft sinds 2017 met veel plezier op CurrentCrypto.nl over de laatste nieuwtjes, de verschillende cryptocurrency, de koers verwachtingen en noem het maar op. In contact komen met Kaj? Laat een bericht achter via het contact formulier.

Recent Content

Maak nu een gratis account aan op Bitvavo en handel de eerste €1000 zonder transactiekosten!

Maak nu een gratis account aan