Goud is een van de oudste middelen om in te investeren. Al sinds lange tijd wordt dit metaal gebruikt als ‘Store of Value’, om waarde in op te slaan voor de lange termijn. Tegenwoordig gebeurt dit ook steeds vaker in online valuta sinds de introductie van Bitcoin. DigixDAO combineert deze nieuwe technieken met het traditionele goud.

DigixDao is een organisatie dat ernaar streeft om fysieke middelen zoals goud te combineren met de blockchain technologie. Het wordt hierdoor mogelijk om het eigenaarschap van fysieke investeringsmiddelen (goud) te monitoren op de blockchain.

Door gebruik te maken van twee verschillende soorten munten, namelijk Digix Gold Token (DGX) en Digix Dao token (DGD), faciliteert DigixDAO de handel in goud zonder dat je zelf een kluis aan moet schaffen voor je metalen.

DigixDAO maakt gebruik van het Proof of Asset protocol. Dit betekent dat alle assets die uitgegeven worden door de organisatie, ook daadwerkelijk verbonden zijn aan een fysiek middel zoals goud. Het idee achter dit project is de vele prijsschommelingen in de Crypto wereld. Van oudsher wordt goud gezien als een stabiele investering en nu dit gecombineerd wordt met een Cryptocurrency is de hoop dat ook deze prijs minder volatiel zal zijn.

Wat is de Digix Gold Token (DGX)?

De Digix Gold Token is een van de twee munten die DigixDAO gebruikt om de handel in goud te faciliteren. De DGX is een munt op het Ethereum netwerk welke gekoppeld is aan fysiek goud. Iedere DGX token staat gelijk aan 1 gram goud.

Dit goud wordt bewaard in beveiligde warenhuizen en op het moment dat iemand een token aanschaft, wordt een gram goud toegekend aan de betreffende DGX token. Ieder kwartaal zal een derde partij een grondige inspectie doen om te controleren of het beloofde goud ook daadwerkelijk aanwezig is op de aangegeven plaats.

De prijs van 1 DGX is direct gekoppeld aan de prijs van goud. Het is daarnaast mogelijk om je DGX om te ruilen voor fysiek goud en andersom. Deze munt is alleen te verhandelen op het DigixDAO netwerk.

Wat is de Digix DAO Token (DGD)?

De Digix DAO Token is een munt die direct in verband staat met de gelijknamige organisatie. De organisatie faciliteert de handig in goud op hun eigen netwerk door middel van de DGX token. De DGD Token is een aandeel in DigixDAO zelf.

Deze munten zijn te verhandelen op verschillende exchanges, maar zijn ook te bewaren in de eigen wallet. Bewaar je je DGD in de officiële wallet? Dan heb je recht op een klein gedeelte van alle transactie fee's welke gedaan worden op het DigixDAO platform (in de vorm van DGX). De transactie fee is 0,13% en zal eens per kwartaal toegekend worden.

DigixDao koers verwachting

Goud is al tijden een safe haven asset. Dit betekent dat mensen het kopen wanneer er 'barre' tijden verwacht worden op de financiële markt. Steeds vaker wordt Bitcoin en crypto gezien als een andere safe haven asset. een combinatie van crypto en goud is dan ook een interessante combinatie. Dit kan dan ook wel eens goed uitpakken voor de DigixDao koers verwachting.

DigixDao prijs voorspelling

Er zijn veel verschillende voorspellingen gedaan voor DigixDao en de DGD verwachtingen zijn bij vlagen zeer hoog. Hieronder vind je een verzameling van de DigixDao voorspellingen voor de toekomst.

2020: $ 158,44 ($ 71,63)
2021: $ 126,66
2022: $ 133,29
2023: $ 262,40
2024: $ 298,35
2025: $ 340,97
2026: $ 377,19

DigixDao Technische Analyse

Veel mensen bepalen het juiste instapmoment met technische analyse. Wil je meer leren over het handelen van cryptocurrency? Lees dan meer over een crypto tradingbot en volg de cryptocurrency cursus.

Waar kan ik DGD en DGX aanschaffen?

DGX is aan te schaffen via de marktplaats van DigixDAO, ze zijn verder niet aan te schaffen op exchanges. Wil je liever handelen in de DGD tokens? Dan kun je het beste aan de slag op Binance. Dit is de grootste exchange en hier vindt dan ook het meeste trade volume plaats. Maak hier eenvoudig je account aan.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.